Ύποπτα παιχνίδια Γερμανών και Τούρκων στο Αιγαίο: Γερμανικό πολεμικό μετέφερε στη Λέσβο δεκάδες αλλοδαπούς - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουνίου 06, 2020

Ύποπτα παιχνίδια Γερμανών και Τούρκων στο Αιγαίο: Γερμανικό πολεμικό μετέφερε στη Λέσβο δεκάδες αλλοδαπούς

Περίεργα παιχνίδια παίζουν οι Γερμανοί σε συνεργασία με τους Τούρκους.
Στις 4 Ιουνίου 32 αλλοδαποί, Αφρικανικής και Αφγανικής καταγωγής εμφανίστηκαν στην παραλία Παλιός του Μανταμάδου στην βορειοανατολική Λέσβο
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια (και δυστυχώς δεν θα είναι και η τελευταία) που παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται σε παραλία ελληνικών νησιών, αλλά αυτή η περίπτωση έχει μια ειδοποιό διαφορά:
Από ότι έγινε γνωστό αργότερα, τους αλλοδαπούς αποβίβασε στην παραλία πολεμικό σκάφος του γερμανικού Ναυτικού!
Πρόκειται για το πλοίο γενικής υποστήριξης EGV Berlin. Και όχι μόνο αυτό: Δημοσίευμα του Naval News έχει ως τίτλο: «Γερμανικό σκάφος του Ναυτικού διασώζει 32 μετανάστες σε φουσκωτό που απελάθηκαν από ελληνικό νησί».
Πέραν του καθαρά βλακώδους τίτλου στο δημοσίευμα, καθώς οι απελάσεις δεν γίνονται έτσι, τα ερωτήματα που εγείρονται είναι κρίσιμης σημασίας για το ρόλο που παίζουν οι Γερμανοί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γερμανικού Ναυτικού το πλοίο αφού έγινε «γνώστης» (από ποιους έγινε γνώστης) μιας κατάστασης κινδύνου στην οριογραμμή Ελλάδας και Τουρκίας έσπευσε στο σημείο για να βρει ένα φουσκωτό σε κατάσταση «κινδύνου».
Τότε άνθρωποι έπεσαν στην θάλασσα (σ.σ. βάσει πάγιας διαδικασίας) και το γερμανικό σκάφος έσπευσε να τους σώσει και τους αποβίβασε σε ακτή της Λέσβου.
Στη συνέχεια συνέχισε την περιπολία του στο Αιγαίο…
Τι είχε γίνει στην πραγματικότητα:
Επρόκειτο για μια λαστιχένια λέμβο η οποία ειχε ξεκινήσει υπό την προστασία των Τούρκων να περάσει σε ελληνικό νησί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην θαλάσσια οριογραμμή το σκάφος μπλοκαρίστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις, όπως είναι και το φυσιολογικό, αφού το φουσκωτό επιχείρησε να μπει παράνομα στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.
Μετά από κάποιες ώρες και αφού το φουσκωτό δεν αποχωρούσε κάποιοι εκ των επιβαινόντων στη λαστιχένια βάρκα έπεσαν στο νερό, για να εκβιάσουν την έναρξη -δήθεν- επιχείρηση διάσωσης.
Πρόκειται για μια πάγια τακτική που ακολουθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες σε ανάλογες περιπτώσεις.
Επειδή κανείς δεν παρενέβαινε είτε από την Ελλάδα είτε από την Τουρκία, οι… ανθρωπιστές Γερμανοί του πληρώματος του EGV Berlin, έσπευσαν να “διασώσουν” τους μετανάστες που σκοπίμως είχαν πέσει στη θάλασσα!
Από εκεί και πέρα και με τελική κατάληξη τη μεταφορά των παρανόμων μεταναστών σε ακτή της Λέσβου, χωρίς να ενημερωθούν οι ελληνικές αρχές παρά μόνον κατόπιν εορτής.
Το γιατί τους μετέφεραν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία είναι ακόμη ένα θέμα.
Από τη στιγμή που η Ελληνική Ακτοφυλακή αγωνίζεται να αποτρέψει τις παράνομες εισόδους στα νησιά, έρχεται το γερμανικό Ναυτικό, (ειδοποιημένο άραγε από ποιους, είναι το ερώτημα, μήπως από τους Τούρκους;), και τους μεταφέρει στην Ελλάδα!
Αυτός είναι ο ρόλος του;
Και ο χάρτης στην ιστοσελίδα του γερμανικού Ναυτικού όπου κάποιος αδυνατεί να διακρίνει σε ποιον ανήκουν τα ελληνικά νησιά αφού έχουν την ίδια απόχρωση και με την Ελλάδα και την Τουρκία.
Δύο ημέρες αργότερα, εντελώς «συμπτωματικά» τα τουρκικά κυβερνητικά ΜΜΕ δημοσιεύουν βίντεο από τουρκικά UAV όπου καταγράφεται η απαγόρευση εισόδου λαθραίων μεταναστών στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα. ΠΗΓΗ
📹 | The Coast Guard in the Aegean Sea has saved immigrants whose lives were endangered by which has pushed them back to Turkish territorial waters.

▪️The immigrants were detected by a Turkish UAV.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες