Δ. Καζάκης: Μπαίνουμε σε μία περίοδο παγκόσμιου εμφυλίου πολέμου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020

Δ. Καζάκης: Μπαίνουμε σε μία περίοδο παγκόσμιου εμφυλίου πολέμου


Η εξέγερση που κλιμακώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας της δολοφονίας του George Floyd, είναι ένα πανεθνικό κίνημα και δεν είναι μία έκρηξη κοινωνικής οργής για τη δολοφονία του.
Σε 47 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας, αυτό είχε να συμβεί σε τέτοια έκταση από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στις ΗΠΑ .
Κατά καιρούς υπήρξαν εξάρσεις τέτοιου είδους όπως το 2001 στη Νέα Υόρκη , με το τρομοκρατικό χτύπημα των δίδυμων πύργων ή το 1992 που κάηκε το Λος Άντζελες ,όταν η αστυνομία του δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν νεαρό μαύρο.
Τώρα όμως είναι εκτεταμένη, πανεθνική η εξέγερση.
⚫️ Χθες καίγονταν 17 Πολιτείες και έξω από το Λευκό Οίκο χρειάστηκε στρατιωτική επιχείρηση με χιλιάδες στρατιώτες κατά των διαδηλωτών με χημικά και χειροβομβίδες, προκειμένου να βγει ο Πρόεδρος Trump από το καταφύγιο του στο υπόγειο του λευκού οίκου και να κάνει την περιβόητη βόλτα του έως και έξω από τον κήπο του Λευκού Οίκου, για να δείξει ότι δεν φοβάται
Από την Παρασκευή βεβαίως βρίσκεται περισσότερο χρόνο στο υπόγειο παρά στα κανονικά δωμάτια του από το φόβο των διαδηλωτών.
Από κει και πέρα βεβαίως η απάντηση του κυρίου Τραμπ είναι γνωστή, απάντησε ότι θα φέρει στρατό , κάλεσε τους κυβερνήτες των Πολιτειών να χρησιμοποιήσουν βία ενάντια στους διαδηλωτές, μάλιστα χρησιμοποίησε στρατιωτικούς όρους και αυτός και ο υπουργός Άμυνας που έχει, ένα από τα μεγαλύτερα γεράκια που έχει γνωρίσει η αμερικανική πολιτική ο οποίος μιλούσε για battles stace, δηλαδή για χώρο μάχης όπου πρέπει να επικρατήσει ο νόμος και η τάξη και ότι αν δεν τα καταφέρει η εθνοφρουρά θα εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ .
Αν και οι ένοπλες δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες απαγορεύεται να εμπλακούν για την αστυνόμευση εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, παρόλα αυτά όμως σε περίπτωση που υπάρχει ένοπλη εξέγερση ή τρομοκρατική επίθεση επιτρέπεται στον Πρόεδρο ή στους κυβερνήτες να χρησιμοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ εντός.
🔴 Είναι το περίφημο insurrection act του 1807. Έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί στράτος στις Ηνωμένες Πολιτείες για εσωτερικές ανάγκες ή για την αποκατάσταση της τάξης δεν έχει χρησιμοποιηθεί μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ακόμη και την εποχή του μεγάλου κινήματος για το Βιετνάμ και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, χρησιμοποιούσαν κατά βάση την εθνοφρουρά, που στην Αμερική τους αποκαλούν «οι στρατιώτες του Σαββατοκύριακου», γιατί είναι κανονικοί πολίτες, κάποιοι από αυτούς είναι εφεδρεία, αυτό που λέμε εμείς εν αποστρατεία, ορισμένοι δεν αποστρατεύονται απλά περνάνε στην εθνοφρουρά από τον τακτικό στρατό ,αλλά η πλειοψηφία τους είναι απλοί πολίτες οι οποίοι εκπαιδεύονται σε τοπικές μονάδες. Αυτοί είναι χειρότεροι από τον τακτικό στρατό, γιατί πρόκειται για τον γνωστό μέσο ακροδεξιό Aμερικανό, ο οποίος λατρεύει τα όπλα, τις ασκήσεις με τα όπλα, τον είδαμε όταν αναπτύχθηκε από τον κυβερνήτη της Mινεσότα στη Μινεάπολη τι έκανε. Οι βιαιότητες και ενδεχομένως τα θύματα του, δεν τα ξέρουμε αλλά ακούγονται πολλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν πολλά περισσότερα από ότι της αστυνομίας. Αυτό προκάλεσε μάλιστα και την παρέμβαση των Ενώσεων Αποστράτων στις ΗΠΑ ,ιδιαίτερα των Αποστράτων από τον πόλεμο του Ιράκ, όπου κάλεσαν τον πρόεδρο Trump να ξανασκεφτεί τη χρήση του στρατού στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών, γιατί σε αυτή την περίπτωση η θέση των βετεράνων είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα βρεθουν ένοπλα στο πλάι των διαδηλωτών .
⚫️ Είναι η δεύτερη φορά που έχουμε παρέμβαση των Ενώσεων Βετεράνων των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ διαδηλωτών.
Η πρώτη φορά ήταν την εποχή όπου υπερασπίστηκαν τα όρια Ινδιάνικου εδάφους επί Obama αν θυμάμαι καλά, όπου πήγε να περάσει αγωγός πετρελαίου από την περιοχή και έγινε προσπάθεια να επιβληθεί με τα όπλα στις ινδιάνικες φυλές που έχουν υπογράψει.
Εκεί συνέτρεξαν οι δυνάμεις των βετεράνων με οπλισμό .Τότε αναθεωρήθηκε αυτή η πολιτική και επιβλήθηκε αργότερα με τον Trump .
Τέτοιες ανακοινώσεις βγαίνουν πλέον από τους βετεράνους, όπου δηλώνουν ότι θα βρεθούν ένοπλοι στο πλάι των διαδηλωτών , εάν υπάρξει παρέμβαση του στρατού ή αρχίσει ένοπλη καταστολή των διαδηλωτών, δηλαδή αν προχωρήσουμε από αυτό που βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις τηλεοράσεις, σε μία γενικευμένη κλιμάκωση της σύγκρουσης που θα είναι ένοπλη.
Βεβαίως όπως είναι λογικό μία τέτοια έκρηξη, κοινωνική έκρηξη, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν όλες οι κοινωνικές εκρήξεις, έχουμε και έκρυθμες καταστάσεις, έχουμε και συμμορίες που λεηλατούν μαγαζιά και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
🔴 Δείξτε μου μία κοινωνική επανάσταση, αυθεντική λαϊκή κοινωνική εξέγερση, όπου ο υπόκοσμος δεν έπαιζε το ρόλο του. Αν πιάσουμε από τη Γαλλική Επανάσταση μέχρι τις τελευταίες επαναστάσεις αντιαποικιακές ή άλλες, πάντα ο υπόκοσμος έπαιζε το ρόλο του και το βαθύ κράτος τον δικό του.
Έχει αναπτυχθεί η οργάνωση ANTIFA, όπου χαρακτηρίστηκε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ως τρομοκρατική και θα κατασταλεί.
⚫️ Αυτό βέβαια το ξέρουνε και οι διαδηλωτές και ξέρει και όλος ο κόσμος ότι είναι οργάνωση του βαθέος κράτους και μάλιστα οι διαδηλωτές που αυτοργανώνονται πλέον, γιατί είναι 5 μέρες πλέον στο δρόμο και συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής και την εθνοφρουρά όπου έχει κατέβει, ξεκίνησαν πλέον να συλλαμβάνουν οι ίδιοι τους προβοκάτορες ΑΝΤΙFA.
Υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετά βιντεάκια με συλλήψεις από διαδηλωτές των ANTIFA, και ω του θαύματος είναι περιπτώσεις ανάλογες με τις δικές μας. Παράδειγμα στην Ουάσιγκτον συνελήφθη, υπάρχει βιντεάκι, που συλλαμβάνεται προβοκάτορας, καθώς σπάει το πεζοδρόμιο για να μαζέψει μάρμαρα από τα ρείθρα του πεζοδρομίου να χτυπήσει τους αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές πέφτουν επάνω του τον συλλαμβάνουν και τον παραδίδουν στην αστυνομία. Όταν του βγάζουν την κουκούλα διαπιστώνουν ότι είναι λευκός άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων και τον παραδίδουν στην αστυνομία.
Έχει πολύ ενδιαφέρον να δείτε το πόσο οργανωμένοι είναι οι διαδηλωτές. Βοήθησε και η μάσκα, να και ένα θετικό με τη μάσκα !
🔴 Τώρα φοράνε όλοι μάσκα και είναι η μάσκα της Επανάστασης και όχι η μάσκα του κοροναϊού ή όπως λέγεται χαρακτηριστικά του covid idiot , δηλαδή του κοβοηλίθιου, δηλαδή αυτού που νομίζει ότι θα σωθεί φορώντας τη μάσκα σε ανοιχτούς χώρους.
⚫️ Έχουμε λοιπόν μία εξέλιξη που είναι πρωτοφανής για τα αμερικανικά δεδομένα αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα, κατά τη γνώμη μου ξεκινάει μία περίοδος παγκόσμιου εμφυλίου πολέμου !
Το ποιες διαστάσεις θα πάρει, το που και με ποιους όρους θα γίνει και ποια πολιτικά αιτήματα θα προκύψουν και από ποιες δυνάμεις αυτά είναι όλα ανοιχτά, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα ξεκινήσει και μέσα στην Ευρώπη .
Χθες είχαμε τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις από εδώ και πολλά χρόνια που είδαμε στην Ιταλία, Ρώμη και Μιλάνο. Κυριάρχησε το αίτημα εδώ και τώρα να φύγει η Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση !
🔴 Δεν είδαμε τίποτα από όλα αυτά στα μέσα μαζικής εξημέρωσης τα δικά μας, δεν είδαμε να ενώνεται ο κόσμος της αριστεράς με τον κόσμο της δεξιάς κάτω από το κοινό αίτημα: το να φύγουμε εδώ και τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το κυρίαρχο αίτημα των μεγάλων αυτών διαδηλώσεων, δεν υπήρχαν μόνο στην αριστερή Ρώμη αλλά και στη συντηρητική πλούσια πόλη του βορρά το Μιλάνο, που βεβαίως πλήγηκε ιδιαίτερα από το τον κορωνοϊό.
Μπαίνουμε λοιπόν σε μία περίοδο παγκόσμιου εμφυλίου πολέμου που θα το δούμε σε πολλές χώρες να εξελίσσεται, με πολλούς τρόπους να εξελίσσεται,γιατί πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. "
Απόσπασμα από την εκπομπή "Στο μικρόφωνο με τον Δημήτρη Καζακη της 2ας Ιουνίου 2020.
Ολόκληρη η εκπομπή ΕΔΩ : https://www.youtube.com/watch?v=sSOKoiv_q2U


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες