Παραδοχή από τον Νίκα! Στις χωματερές της Κορινθίας φέρνουν σκουπίδια από άλλες περιοχές - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

Παραδοχή από τον Νίκα! Στις χωματερές της Κορινθίας φέρνουν σκουπίδια από άλλες περιοχές


Κοινό μυστικό ήταν για τους κατοίκους της Κορινθίας πως στις διάσπαρτες παράνομες χωματερές, εδώ και πολλά χρόνια, εναποτίθενται με την ανοχή των δημοτικών αρχών σκουπίδια από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου. Για πρώτη φορά, ωστόσο, υπήρξε μία δημόσια τοποθέτηση, και μάλιστα από τον ίδιο τον περιφερειάρχη ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Μάλιστα πρόσθεσε ότι κάθε μέρα δημιουργούνται δεκάδες νέες χωματερές από το ένα σημείο μέχρι το άλλο.

Υποσχέθηκε, πάντως, ότι εντός του 2020 θα σταματήσει η μεταφορά των απορριμμάτων σε χωματερές της Κορινθίας από άλλους δήμους.

«Η Κορινθία είναι γεμάτη από παράνομες χωματερές, από τη μία άκρη μέχρι την άλλη. Δεσμεύσομαι και δεσμευόμαστε ότι θα γίνει πλήρης καθαρισμός, όλου του χώρου» υποστήριξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της επίσκεψής του στην έδρα της περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι υπάρχει καθυστέρηση με το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, εξ αιτίας των διακοπών που έγιναν στα δικαστήρια λόγω κορονοϊού. Εξέφρασε, όμως, την ελπίδα ότι, εντός του 2020, η Περιφέρεια θα καταφέρει να αποφορτίσει από το βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων τους δήμους της Πελοποννήσου, ξεκινώντας από εκείνους που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ενδιαφέρουσα, τέλος, ήταν η επισήμανση του Περιφερειάρχη πως πρέπει να δούμε το μέλλον κοιτάζοντας το παρελθόν: «τι γινόταν παλαιότερα, στα χωριά μας; Όλα τα οργανικά τα έριχναν στα δέντρα γιατί ήταν φυσικό λίπασμα. Σήμερα βλέπεις να τα ρίχνουν στους κάδους. Που θα πάνε αυτά; Γιατί να μην μειώσουμε τα τέλη καθαριότητας δίνοντας κίνητρο στους κατοίκους, ειδικά αυτών των περιοχών να τα αξιοποιούν ως λίπασμα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες