Ο καιρός σήμερα - Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουλίου 11, 2020

Ο καιρός σήμερα - Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας


Ηλιοφάνεια, νεφώσεις αυξημένες στο Αιγαίο και τις θερμές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοδυτικά ορεινά, σχεδόν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά: Για σήμερα, Σάββατο, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στο Αιγαίο και τη Βόρεια Κρήτη και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 29 βαθμούς), 20 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 34 βαθμούς), 18 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 21 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 20 και 33 βαθμούς κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά, τις πρωινές ώρες, πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις Σποράδες και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες