CineCitta: Ιταλική μουσική απόλαυση από την Φιλαρμονική Λουτρακίου VIDEO - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020

CineCitta: Ιταλική μουσική απόλαυση από την Φιλαρμονική Λουτρακίου VIDEO


Στην μαγική ατμόσφαιρα της μουσικής του ιταλικού κινηματογράφου ταξίδεψε το κοινό η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου με την μουσική παράσταση «Cinecitta» που φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στο Αμφιθέατρο Ποσειδώνα του Wyndham & Ramada Hotel, στο πλαίσιο του Loutraki Festival 2020.

Από τον φουτουρισμό στον νεορεαλισμό και από την ποίηση έως τα σπαγγέτι γουέστερν, ο ιταλικός κινηματογράφος και οι μουσικές που τον συνοδεύουν αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι του παγκόσμιου πολιτισμού. Εκεί ακριβώς η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου κατάφερε να μας ταξιδέψει, μέσα από θρυλικές ιταλικές ταινίες. Ο Ταχυδρόμος, το Cinema Paradiso, το οσκαρικό δράμα La Vita è Bella, τα γουέστερν ο Καλός ο Κακός και Άσχημος και το Κάποτε στη Δύση, αλλά και διάσημες ταινίες του Fellini, όπως το Amarcord και το 8 1/2 ζωντανεύουν ξανά μέσα από τις εμβληματικές μουσικές των Ennio Morricone, Nicola Piovani, Νino Rota και Luis Bakalov.

Στη συναυλία, που συνδυάστηκε με προβολές στιγμιότυπων από τις ταινίες, συμμετείχε ένας από τους σημαντικότερους νέους Έλληνες τραγουδιστές, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, που μόλις κυκλοφόρησε το δίσκο του «Όμορφη ζωή», πάνω σε συνθέσεις που του εμπιστεύτηκε ο Nicola Piovani και ελληνικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Στην συναυλία παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ο οποίος επισήμανε την καλή συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε όλα τα επίπεδα.


ΠΗΓΗ: sfedona

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες