ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΞΥΑΣ – «ΜΑΖΕΥΑΜΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΕΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΖΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2020

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΞΥΑΣ – «ΜΑΖΕΥΑΜΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΕΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΖΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ»


«Μαζεύαμε νερό από τις ρεματιές και το βράζαμε για να πιούμε. Όσοι δεν είχαν τρόπο να το βράσουν, το στράγγιζαν με τούλινα πανιά. Αδιανόητες και άθλιες για την εποχή οι συνθήκες» τόνισε κάτοικος της Οξυάς στην Καρδίτσα, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Η Ελένη Τόλια, έγκυος στον πέμπτο μήνα, που διασώθηκε χθες με ελικόπτερο συγκλονίζει, με την περιγραφή της για τα όσα έζησε, μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας στην Οξυά Καρδίτσας. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν φοβήθηκε παρά μόνο το βράδυ της μεγάλης καταστροφής. «Τι να φοβηθείς όταν βλέπεις μπροστά σου το χάος», διερωτήθηκε.

Η κα Τόλια δήλωσε πάντως ότι στόχος της είναι να επιστρέψει στην Οξυά, ενώ ζήτησε ο κάθε ένας, από το πόστο του, να κάνει ότι μπορεί για την περιοχή.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει παραμένοντας εγκλωβισμένος στο χωριό του, το οποίο όπως δηλώνει βρίσκεται σε άθλια κατάσταση λόγω της φονικής κακοκαιρίας Ιανός μίλησε αποκλεισμένος κάτοικος της Οξυάς Καρδίτσας.

Ο κ. Θύμιος Πατάκης περιέγραψε μιλώντας στο OPEN TV την περιπέτειά του μέχρι να φτάσει στο Μουζάκι για να πάρει τα φάρμακα για τη σύζυγό του.

«Εγώ κατέβηκα στο Μουζάκι για να πάρω φάρμακα από το σπίτι μου. Έκανα από τις 7 το πρωί και ήρθα στο Μουζάκι γύρω στις 13:30 με τα πόδια. Πέρασα 13 κατολισθήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατάκης ενώ τόνισε ότι οι δρόμοι είναι πολύ δύσβατοι και έχουν υποστεί πολλές ζημιές και ότι είναι πολλοί οι εγκλωβισμένοι στο χωριό του.

Αυτά βιώνουν οι Έλληνες στην Ελλάδα του 2020. Τη χώρα που καταστρέφεται και κανείς δεν φέρει ευθύνη ποτέ και για τίποτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες