Ο ΜΑΚΡΟΝ “ΞΕΔΟΝΤΙΑΖΕΙ” ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020

Ο ΜΑΚΡΟΝ “ΞΕΔΟΝΤΙΑΖΕΙ” ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Καταδικαστέα από όλους τους Έλληνες η φιλότουρκη στάση της Μέρκελ…


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

 

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως χώρα, είναι η χρόνια οικονομική κρίση που περνάει! Η κρίση των Μνημονίων, που συνεχίζεται και σήμερα παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου!

Αυτό το πρόβλημα καθίσταται εντονότερο, από την γερμανική οικονομική κατοχή της Πατρίδας μας και τον μαζικό, επί σειρά ετών εποικισμό της, από πάσης φύσεως μουσουλμάνους που μας στέλνει η Τουρκία, υλοποιώντας υποχθόνιο γερμανικό σχέδιο!

Έτσι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στην πλειοψηφία της, στα όρια της απόγνωσης!

Παρ΄ ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το περασμένο Σάββατο από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μας παρουσίασε ένα ειδυλλιακό οικονομικό τοπίο!

Ωστόσο, το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον της Πατρίδος μας και το εργασιακό καθεστώς της, δεν μας κάνει να αισιοδοξούμε ιδιαίτερα!   

Ίσως η μοναδική διέξοδος από αυτό το σκοτεινό οικονομικό τούνελ, είναι η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών που βρίσκονται ανά την ελληνική Επικράτεια! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα γίνει η απεξάρτηση από την γερμανική καταπιεστική απάνθρωπη “μπότα”!

Με την ταυτόχρονη όμως απέλαση, όλων των μουσουλμάνων που φιλοξενούνται αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, ως “μετανάστες” και “πρόσφυγες”!

Για να μπορέσουν όμως να πραγματοποιηθούν τα ανωτέρω, απαιτούνται νέες ισχυρές συμμαχίες με αντίπαλο δέος των ΗΠΑ και της Γερμανίας!

Όπως η Γαλλία και η Ρωσία, που σέρνουν από κοντά τις άλλες ισχυρές οικονομικά χώρες ή χώρες με ισχυρό γεωστρατηγικό εκτόπισμα.

Ειδικότερα, από την στιγμή που η πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία, φαντάζει πλησιέστερα παρά ποτέ!

 

Μια Ευρωπαϊκή Ένωση υπό διάλυση…

 

Δέσμιοι με τις οικονομικές δεσμεύσεις τους με την Τουρκία, αναφέρει το Bloomberg, πως είναι η Γερμανία και η Ιταλία! Φοβούμενοι ότι η Τουρκία θα υπονομεύσει την συμφωνία στο “μεταναστευτικό” και θα τους στείλει καραβάνια παράνομων μεταναστών.

Ωστόσο, η κυριότερη επισήμανση του Bloomberg είναι ότι, από την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να προστατέψει μέλη της (Ελλάδα και Κύπρο) από την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, ποιος ο λόγος ύπαρξής της; Από τη στιγμή, όπως επισημαίνεται ιδιαίτερα, κράτη μέλη της ΕΕ αντιμετωπίζουν εδαφικές διεκδικήσεις από μια τρίτη γειτονική χώρα;

Αυτή η τακτική θα δημιουργήσει – εάν συνεχιστεί – ένα κακό προηγούμενο, διαίρεσης της ΕΕ, που ισχυρότερες χώρες της Τουρκίας (Κίνα, Ρωσία) θα το εκμεταλλευτούν σε βάθος χρόνου.

Προσωπικά θα σταθώ στην επισήμανση του Bloomberg, πώς εάν η ΕΕ δεν μπορεί να προστατέψει κράτη – μέλη της, ποιος ο λόγος να υπάρχει!

Πράγματι, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και κάποιες άλλες χώρες ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί, που κινδυνεύει να σπάσει ανά πάσα στιγμή! Γι΄ αυτό ο ρόλος και οι πρωτοβουλίες της Γαλλίας και προσωπικά του Προέδρου της Εμανουέλ Μακρόν είναι εν δυνάμει ιστορικές!

Ιστορικές, για το αν η ΕΕ θα συνεχίζει να πορεύεται με την ίδια σύνθεση, ή θα διαλυθεί τελείως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα!

Πάντως η ρωγμή στα σωθικά της ΕΕ, ενδεχομένως και να είναι μη επουλώσιμη!

 

Κυρίαρχη δύναμη στην Ε.Ε., η Γαλλία… 

 

Είναι εξακριβωμένο πλέον κι από τον κάθε κακόπιστο, ότι η Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν – προς εξυπηρέτηση πρωτίστως των δικών της συμφερόντων – συμμαχεί πολύπλευρα με την Ελλάδα και την Κύπρο στην συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης στη ΝΑ Μεσόγειο που προκαλεί η Τουρκία! Σε αυτήν την προσπάθειά της η Γαλλία, δηλαδή της μη απεμπόλησης δικαιωμάτων της στην ΝΑ Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, αντιπαρατάσσει απέναντι στην Τουρκία την στρατιωτική της ισχύ! Την οποία τρέμει ο Ρ. Τ. Ερντογάν και το ισλαμοφασιστικό καθεστώς του! Το έγραψα και πριν λίγες ημέρες, πως εάν η Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν δεν χρησιμοποιούσε την στρατιωτική της ισχύ  απέναντι στην Τουρκία, ίσως ο Τούρκος Σουλτάνος να είχε ήδη επιτεθεί στρατιωτικά στην Ελλάδα! Σε αυτήν την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος της Γαλλίας, προστέθηκε και η ενίσχυση του πολεμικού εξοπλισμού της Ελλάδος από την Γαλλία και ανάγκασε τον Τούρκο να “μαζευτεί” και να αποσύρει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στην Αττάλεια! Ταυτόχρονα βέβαια και με τις οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ προς την Τουρκία, που βρίσκονται προ των θυρών! Που θα πλήξουν, περαιτέρω, την ήδη πληττόμενη τουρκική οικονομία μετά και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της τουρκικής λίρας από την Moody΄s (οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας)!

Πιο συγκεκριμένα, μετά την υποβάθμιση τουρκικών τραπεζών της Τουρκίας, από τον οίκο Moody΄s και την υποβάθμιση της πόλης της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης!

Οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας από την ΕΕ, που στην πρόσφατη άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της, η Ισπανία, η Ιταλία και η Μάλτα (3 από τις 6) έθεσαν βέτο μη επιβολής αυτών των κυρώσεων! 

Τρεις ευρωπαϊκές χώρες (που έχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία, όπως άλλωστε και η Γερμανία), αλλά μόλις λίγες ημέρες μετά, στην Ευρωμεσογιακή Σύνοδο των επτά (MED7) στην Κορσική, υποτάχθηκαν στα θέλω του Εμανουέλ Μακρόν, αίροντας τις επιφυλάξεις τους (;;;)! 

 

Αν επιτύχει το γαλλικό σχέδιο στη Λιβύη…

 

Libyan rival leaders agree to ceasefire after Macron-hosted talks | World  news | The Guardian

 

Όπως μας αποκάλυψε η πολιτική ειδησεογραφική πλατφόρμα Intelligence Online, θα πραγματοποιείτο χθες Πέμπτη, συνάντηση στο Παρίσι του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και τους Φαγέζ αλ Σάρατζ (επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης - GNA), Στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ (επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης – LNA) και τον Πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης Aqila Saleh, προκειμένου να παρακαμφθεί η τουρκική επέμβαση στη Λιβύη και να δημιουργηθεί μια ενοποίηση της Λιβύης που σήμερα είναι διαιρεμένη και σε εμφύλιο πόλεμο! 

Σε αυτήν την περίπτωση, με την παραίτηση του Φαγέζ αλ Σάρατζ (όπως ανακοίνωσε το Bloomberg) και την διενέργεια εκλογών, αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι οδηγείται στις καλένδες το Μνημόνιο της ΑΟΖ που υπέγραψε πριν δέκα μήνες ο Τούρκος Σουλτάνος με τον Φαγέζ αλ Σάρατζ! Δηλαδή, με την ακύρωση του παράνομου αυτού Μνημονίου, θα υπάρξει και κατάρρευση των τουρκικών σχεδίων στην Λιβύη!    

Που αν υλοποιηθεί αυτή η γαλλική πρωτοβουλία, τότε θα μιλάμε για μια μεγάλη, στρατηγικής σημασίας ήττα για την Τουρκία, που εξυπηρετεί τα μάλα τα ελληνικά συμφέροντα!    

 

Μαρίν Λεπέν: Οι απειλές από τον Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν, στοχεύουν στην πραγματικότητα τη Γαλλία…

 

Γαλλία: Νέα κατρακύλα Μακρόν – Άνοδο για Μαρίν Λεπέν – Makeleio.gr

 

Μπροστά σε όλα αυτά τα δεδομένα, ο Τούρκος ισλαμοφασίστας Πρόεδρος της Τουρκίας, καθώς επίσης και αξιωματούχοι της κυβέρνησής του (Ακάρ, Τσαβούσογλου και άλλοι) καθημερινά καθυβρίζουν τον Εμανουέλ Μακρόν, δείχνοντας την αμηχανία τους, τον προβληματισμό τους, τον τρόμο τους θα έλεγα…

Σε αυτές τις συνεχείς απειλές που εκσφενδονίζει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, αναφέρθηκε η ηγέτης της ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν, ξεκαθαρίζοντας ότι στηρίζει απόλυτα τον Γάλλο Πρόεδρο καθώς ο Ερντογάν ακολουθεί τακτική προκλήσεων.

Συγκεκριμένα, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη: “Θα είμαι απολύτως ξεκάθαρη. Οι απειλές από τον Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν, στοχεύουν στην πραγματικότητα τη Γαλλία. Ενώ αντιμετωπίζουμε αυτές τις απειλές και παρά τα εκατομμύρια διαφωνιών μας με τον Μακρόν, στηρίζω αποφασιστικά τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Ερντογάν ακολουθεί τακτική προκλήσεων”!

 

Από γερμανικό δάκτυλο υποκινούνται τα “κίτρινα γιλέκα”;

 

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα θα προβεί ο Μακρόν - Τι απαντούν τα "Κίτρινα Γιλέκα"

 

Δεν πέρασαν πολλοί μήνες από το ανατρεπτικό κίνημα με την ονομασία “κίτρινα γιλέκα” κατά της κυβερνήσεως του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν για την οικονομική κατάσταση στη Γαλλία και την γενικευμένη λιτότητα. Όπου δημιουργήθηκαν μεγάλες αναταραχές στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές μεγαλουπόλεις για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Ωστόσο, πριν 3-4 ημέρες τα “κίτρινα γιλέκα” βγήκαν πάλι στους δρόμους των γαλλικών πόλεων. Σε μια νέα προσπάθεια να δημιουργηθεί πάλι χάος στην Γαλλία με απρόβλεπτες εξελίξεις, αφού όπως φαίνεται τα “κίτρινα γιλέκα” ένωσαν την φωνή τους με τα συνδικάτα, εναντίον των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση στις συντάξεις και ευρύτερα στο ασφαλιστικό σύστημα!

Βέβαια, οι διεκδικήσεις εργαζομένων και εργατών σε μια δημοκρατική χώρα είναι απολύτως σεβαστές! Όμως, είναι άλλο μια ειρηνική διαδήλωση κι άλλο είναι, η διαδήλωση οικονομικών διεκδικήσεων να μετατρέπεται σε εμφυλιοπολεμική σύρραξη, προκειμένου να υπάρξουν θύματα! Και εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι αποτελέσματα ακολουθούν, αφού ακόμη είναι νωπές οι μνήμες μας από το ολοκαύτωμα της Marfin στην Σταδίου πριν από λίγα χρόνια!

Έτσι θα σας αποκαλύψουμε σήμερα την πληροφορία που μας μετέφερε αξιόπιστη πηγή μας, που πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει επιβεβαιωθεί:

«Υπάρχει, πίσω από αυτήν την ιστορία, δάκτυλος γερμανικός που προσπαθεί την ανατροπή του Εμανουέλ Μακρόν, επειδή φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι πολύ σύντομα ο Γάλλος Πρόεδρος θα εκτοπίσει την Γερμανία από την ηγετική θέση στην ΕΕ και θα κατατροπώσει τα σχέδια του Ρ. Τ. Ερντογάν περί “γαλάζιας πατρίδας” στο Αιγαίο, που υποκινούνται από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Έτσι στις πορείες με καλυμμένα πρόσωπα έχουν παρεισφρήσει εγκληματικά στοιχεία πιστών οπαδών του Ισλάμ και του Ρ. Τ. Ερντογάν»!!

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες