Καμένα Βούρλα: Έκλεισαν την Ε.Ο / Κλείνουν τα σχολεία – Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις για τους πρόσφυγες (ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2020

Καμένα Βούρλα: Έκλεισαν την Ε.Ο / Κλείνουν τα σχολεία – Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις για τους πρόσφυγες (ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων. Σήμερα το απόγευμα προχώρησαν πορεία διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό για λίγη ώρα, της Ε.Ο στο ρεύμα προς Αθήνα ενώ δίνουν νέο ραντεβού για αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του Αγίου Παντελεήμονα.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της πόλης Ιωάννης Συκιώτης από αύριο θα παραμείνουν κλειστά και τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιφνιδιαστική εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από τον ΔΟΜ σε κλειστό ξενοδοχείο της λουτρόπολης που ανακαινίστηκε σε λίγα 24ωρα.

«Ακόμη και τα ίδια τα προσφυγόπουλα δεν θέλουν να παραμείνουν σε αυτό τον χώρο, που δεν κάνει ούτε για ποντίκια» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωάννης Συκιώτης, συμπληρώνοντας: «Δεν γίνεται να αποφασίζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, όμως έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πληροφορίες ότι 4 – 5 ξενοδοχεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν πρόσφυγες. Αυτό δεν θα περάσει. Οι σημερινές κινητοποιήσεις ήταν μόνο η αρχή…»

Τα 39 ασυνόδευτα προσφυγοπούλα που έφτασαν σήμερα στα Καμένα Βουρλα παραμένουν στο ξενοδοχείο μέχρι νεοτέρας.

Έκλεισαν την Εθνική Οδό

Να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος ΣταΪκούρας με τον Δήμαρχο Κ. Βούρλων, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας στον πρωθυπουργό στην αυριανή τους συνάντηση και να συζητήσει το θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της λουτρόπολης.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Συκιώτης για την επικοινωνία με τον κ. Σταϊκούρα

 

Δείτε τις υπόλοιπες δηλώσεις του

 

Παρόν στην κινητοποίηση και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας που δήλωσε επίσης ότι ενημερώθηκε εκ των υστέρων και από την Δημοτική Αρχή, ενώ εν συνεχεία η Περιφέρεια  επικοινώνησε με τον Υπουργό Μετανάστευσης ο οποίος του μετέφερε πως εκτός από τα 36 παιδιά που εγκαταστάθηκαν σήμερα, αναμένονται άλλα32 σε ξενοδοχειακές μονάδες της λουτρόπολης όπου θα διαμείνουν μέχρι να προωθηθούν σε χώρες της Ευρώπης. Το καλό είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν ήδη ελεγθεί για τον covid-19 και είναι καθαρά. Ο κ. Καρακάτζας επανέλαβε επίσης ότι επρόκειτο για μία αιφνιδιαστική ενέργεια που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του δήμου όσο και των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής, και μάλιστα σε μια εποχή όπου η πολύπαθη λόγω του κορωνοιού τουριστική σεζόν, συνεχίζεται.

 

Λίγο νωρίτερα οι κάτοικοι είχαν αποκλείσει την ΕΟ στο ρεύμα προς Αθήνα, δείτε παρακάτω την Live μετάδοση του Lamianow.gr


   

  

 

   

   

   

https://lamianow.gr/symvainei-tora-ekleisan-tin-eo-sta-kamena-voyrla-diamartyromenoi-gia-toys-prosfyges-eikones-vinteo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες