ΕΚΤΑΚΤΟ! Έφτασε στα 12 ναυτικά μίλια το Oruc Reis! Πέτσας: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί (vid) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ! Έφτασε στα 12 ναυτικά μίλια το Oruc Reis! Πέτσας: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί (vid)

Παρακολουθεί ο Ελληνικός Στόλος...

Συνεχίζει τον πλου του εντός της παράνομης τουρκικής Navtex το Oruc Reis, αμφισβητώντας το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι που όμως δεν ακυρώνει η πράξη αυτή της Άγκυρας.

Όπως αναμενόταν με βάση την ταχύτητά του, το Oruc Reis φαίνεται πως πέρασε πριν από λίγο την «οριογραμμή» των 12 ν.μ. από το Καστελλόριζο.



Σημειώνεται πως εφόσον η Ελλάδα δεν έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, το Oruc Reis πλέει σε διεθνή ύδατα με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων.

Αν και έχει κλειστούς τους πομπούς του εδώ και 4 ώρες, φαίνεται ότι κάνει κάποιες κινήσεις για να στρίψει. Η στροφή που θα κάνει, σύμφωνα με την πορεία που ακολουθεί τις τελευταίες μέρες, θα είναι βόρεια βορειοδυτική, οπότε θα επιστρέψει προς το νότιο τμήμα της Navtex. Αν γίνει αυτό, επειδή χρειάζεται 1-2 μίλια, εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι και τα 10-11 μίλια από το Καστελόριζο.

Πέτσας προς Τουρκία: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης (20/10) δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση.

Σχολιάζοντας τη στάση της ΕΕ, είπε ότι σαφώς θα πρέπει να υπάρξει εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη και το θέμα αυτό τέθηκε από τον πρωθυπουργό, στη Σύνοδο Κορυφής.

Σε ερώτηση σχετική με το βέτο που θα μπορούσε να θέσει η Ελλάδα, είπε ότι το βέτο είναι ένα «όπλο» στα χέρια μας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, αλλά στην παρούσα φάση είμαστε ικανοποιημένοι από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε διπλωματικό επίπεδο.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνουμε ανάλογα με το αν το Oruc Reis, φτάσει στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια, απάντησε λακωνικά λέγοντας χαρακτηριστικά «θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες