Κάτω τα πολεμικά σχέδια των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Πάλη ενάντια στην απειλή του πολέμου. Αντιπολεμική κινητοποίηση, Σάββατο 24/10 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2020

Κάτω τα πολεμικά σχέδια των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Πάλη ενάντια στην απειλή του πολέμου. Αντιπολεμική κινητοποίηση, Σάββατο 24/10


Κάτω τα πολεμικά σχέδια των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας!

Όχι στην επικίνδυνη κλιμάκωση του ανταγωνισμού σε Αιγαίο – ΝΑ Μεσόγειο!

ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Αντιπολεμική κινητοποίηση – Σάββατο 24/10

Αθήνα: 13:00, Προπύλαια

Θεσ/νίκη: 13:00 Καμάρα


Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την «αποκλιμάκωση» σε Αιγαίο – ΝΑ Μεσόγειο, εμφανίζονται ακόμη πιο επικίνδυνες εξελίξεις. Οι προγραμματισμένες «διερευνητικές» είναι πια στον αέρα. Ο «πόλεμος των ΝAVTEX» συνεχίζεται, με το Oruc Reis αυτή τη φορά ακόμη πιο κοντά σε ελληνικά χωρικά ύδατα και τις πολεμοκάπηλες κραυγές να φουντώνουν κι απ’ τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Ελληνική και Τουρκική αστική τάξη είναι εξίσου ένοχες

Τα ελληνικά ΜΜΕ κατακεραυνώνουν καθημερινά τον Ερντογάν και την τούρκικη πλευρά για την όξυνση – όμως, η «τουρκική επιθετικότητα» είναι μόνο μία πλευρά του νομίσματος. Εξίσου επικίνδυνη και προκλητική είναι, διαχρονικά, η πολιτική του ελληνικού καπιταλισμού. Με τη συστηματική καταπάτηση σημαντικών πλευρών των διεθνών συμφωνιών που η ίδια επικαλείται (στρατιωτικοποίηση νησιών κ.λπ.), την προσπάθεια απομόνωσης της Τουρκίας, τη συμμαχία με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής (Ισραήλ, Αίγυπτο) και με τυχάρπαστους πολέμαρχους (Λιβύη), τη 2μερή συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Επιχειρεί καιροσκοπικά να εκμεταλλευτεί την (πρόσκαιρη;) αποστασιοποίηση των ΗΠΑ απ’ την Τουρκία (λόγω και αγοράς–δοκιμής απ’ αυτήν των ρωσικών S-400), προκειμένου να κερδίσει και πάλι τη θέση του πιο πιστού χωροφύλακα των νατοϊκών και αμερικανικών συμφερόντων, σε βάρος όλων των λαών της περιοχής. Ενώ ο ελληνικός λαός στενάζει στην ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, προχωράει σε θηριώδεις εξοπλιστικές δαπάνες, έχει κάνει τη χώρα μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, φουντώνει τον μιλιταρισμό και, «πατριωτικά», ολοένα σφίγγει τη θηλιά των αντεργατικών–αντιλαϊκών μέτρων, χτυπάει τις δημοκρατικές ελευθερίες!

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταγωνίζονται σε εθνικισμό και πατριδοκαπηλεία.

Όπου η κυβέρνηση της ΝΔ αναδιπλώνεται μπροστά στην ισχύ που προβάλλει ο Τουρκικός καπιταλισμός, αναλαμβάνει η «αντιπολίτευση». Σύσσωμη, με πρώτο και καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει ακόμα πιο επιθετικές ενέργειες, όπως άμεση επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια (αποτελεί «αιτία πολέμου» για την Τουρκία). Κατάπτυστη και η τοποθέτηση του ΚΚΕ, που με πρόσχημα έναν δήθεν «αντιιμπεριαλισμό», εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν υπερασπίζεται σθεναρά τα κυριαρχικά «μας» δικαιώματα, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στη μυθολογία και τις απάτες του αστικού εθνικισμού. Δεν διακυβεύεται γενικά και αόριστα κανένα «εθνικό» δικαίωμα, πολύ περισσότερο το «Διεθνές Δίκαιο», που αστικές τάξεις και ιμπεριαλιστές κόβουν και ράβουν ο καθένας στα μέτρα του. Αυτό που διακυβεύεται είναι τα δικαιώματα και η κυριαρχία σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο, στους εμπορικούς δρόμους και ενεργειακούς πόρους. Αυτό επιζητούν, τυχοδιωκτικά, οι Έλληνες μεγαλοκαπιταλιστές, να είναι οι πρώτοι ή αποκλειστικοί συνέταιροι των δυτικών πολυεθνικών. Αλλά και να έχουν την στήριξη των ΗΠΑ (γενικά των δυτικών ιμπεριαλιστών), πρωτοστατώντας στα ούλτρα επικίνδυνα σχέδιά τους για στραγγαλισμό της Ρωσίας, απώθηση της Κίνας, επανάκαμψή τους στη Μ. Ανατολή. Σχέδια που απειλούν με ποτάμια αίματος!

Να σταματήσουμε εδώ και τώρα τις πολεμικές προετοιμασίες.

Η απειλή του πολέμου έρχεται όλο και πιο κοντά, επειδή, εκτός από τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, στην περιοχή εμπλέκονται όλοι οι παλιοί και νέοι ιμπεριαλιστές, περιφερειακές ή μεγάλες δυνάμεις. Εργαζόμενοι και νέοι στην Ελλάδα, δεν έχουμε κανένα συμφέρον από την επικίνδυνη όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε θερμό ή πολεμικό επεισόδιο, για τα κοιτάσματα και τα κέρδη αυτών που έχουν ισοπεδώσει τα κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα, που έχουν εκποιήσει και αρπάξει το δημόσιο πλούτο. Κανένας στρατιώτης να μην κινδυνεύσει από τις τυχοδιωκτικές κινήσεις Ελλάδας και Τουρκίας. Έξω ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ: απ’ όπου περνάνε αφήνουν στάχτες και ερείπια! Να απευθύνουμε κάλεσμα αλληλεγγύης και φιλίας στον μόνο πραγματικό μας σύμμαχο, τους εργαζόμενους και νέους της Τουρκίας. Οι εργαζόμενοι και λαοί των δύο χωρών μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, με ένα ισχυρό αντιπολεμικό–αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Με κοινούς αγώνες, με τη δική μας ανεξάρτητη ταξική πολιτική – και την πάλη μας για τον Σοσιαλισμό, μόνη πραγματική εγγύηση συνεργασίας και φιλίας των λαών, διεξόδου από την τρέλα των ανταγωνισμών και τον κίνδυνο νέων πολεμικών σφαγείων.


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ – ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ EΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ

Έξω Ιμπεριαλιστές – Βάσεις – ΝΑΤΟ. Κάτω οι επιθετικοί άξονες με Ισραήλ–Αίγυπτο.

Λεφτά για τις ανάγκες μας, όχι για εξοπλισμούς–καταστολή. Όχι στράτευση στα 18 – αύξηση θητείας.

Όχι στους πολεμοκάπηλους τυχοδιωκτισμούς για τις ΑΟΖ. Απεγκλωβισμός από την καταστροφική πολιτική των εξορύξεων.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες