Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 - Παναγιωτόπουλος – Παρλί: Ελλάς – Γαλλία συμμαχία… - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2021

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 - Παναγιωτόπουλος – Παρλί: Ελλάς – Γαλλία συμμαχία…


Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπέγραψε με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί στο Υπουργείο τη σύμβαση για την προμήθεια των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale! Αυτή η συμφωνία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την μακροχρόνια παράδοση των εξαιρετικών σχέσεων που έχουν μεταξύ τους οι δυο χώρες και που αυτή η σχέση έχει πάρει στις ημέρες μας ισχυρές διαστάσεις, αφού συνάδουν τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Ελλάδος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου!

Έτσι για άλλη μια φορά δικαιώνεται, η σε πολλά άρθρα μου διατυπωμένη πολιτική εκτίμηση, πως πρέπει δηλαδή η Ελλάδα να συνάψει ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς με την Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν, αφού μόνη αυτή από το συνονθύλευμα κρατών – μελών της ΕΕ έβαλε πλάτη στα δίκαια αιτήματα της Ελλάδος στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο και ανάγκασε τον σατράπη – φασίστα Ρ. Τ. Ερντογάν να ακούει Εμανουέλ Μακρόν και να τρέχει να κρυφτεί! Να δυναμώσει λοιπόν περαιτέρω τις σχέσεις της η Ελλάδα με τη Γαλλία, αυριανή ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ και σήμερα μια εκ των πέντε μονίμων μελών του ΟΗΕ, μιας ισχυρότατης στρατιωτικής δύναμης (και πυρηνικής)!

Από τις κοινές δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου (που εδώ και πολλούς μήνες γράφω και ξαναγράφω πως είναι ο πιο πετυχημένος Υπουργός της σημερινής κυβέρνησης) και της Φλοράνς Παρλί, θα σταθώ ιδιαίτερα στα παρακάτω από όσα ειπώθηκαν:

«Συζητήσαμε τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και την κοινή μας θέληση να συνεισφέρουμε στην ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή, με θεμέλιο τον σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών της καλής γειτονίας», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος!

Ενώ η Φλοράνς Παρλί στάθηκε ιδιαίτερα στη διαχρονική φιλία και συνεργασία των δυο χωρών, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που προμηθεύεται Rafale και η οποία αγορά αυτών των μαχητικών αεροσκαφών θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής αποτρεπτικής ικανότητας για την ελληνική αεροπορία! Προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή της Γαλλίας σε διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και πως το γαλλικό αεροπλανοφόρο (φόβητρο) Σαρλ Ντε Γκολ θα πλεύσει σύντομα στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο συνοδευόμενο από φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού!

Να σημειώσουμε πως από τα 18 μαχητικά γαλλικά αεροσκάφη τύπου Rafale, τα 6 εξ αυτών είναι καινούργια και τα 12 μεταχειρισμένα. Η παραλαβή τους θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021!

Είμαστε σίγουροι, ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος μεταξύ των υπό αγορά φρεγατών, προκρίνει τις γαλλικές της συμμάχου Γαλλίας και όχι Αμερικανικές ή Γερμανικές, δυο χωρών δηλαδή που επιζητούν μαζί με την Τουρκία τον διαμελισμό της Ελλάδος!

Ωστόσο αυτήν την ιστορική Συμφωνία χαιρέτησε και ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε νέα εποχή! Οι Ίκαροί μας κυριαρχούν και θα κυριαρχούν στους αιθέρες. Η εξαιρετικά τιμητική επίσκεψη της ΥΠΑΜ Φλοράνς Παρλί, της φίλης και συμμάχου Γαλλίας επισφράγισε την συμφωνία για την ένταξη των πανίσχυρων RAFALE στο οπλοστάσιο μας. Une Présence très honorable et un contrat très considérable! Εν "RAFALE" ("ριπή") Οφθαλμού, Νέο Αεροσκάφος! Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε νέα εποχή! Οι Ίκαροι μας κυριαρχούν και θα κυριαρχούν στους αιθέρες! Τιμή και δόξα στο προσωπικό της ΠΑ! Το αξίζει!»!

Κυβέρνηση αχρήστων;


Πρωτοφανής διασυρμός και παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης των αρίστων, που αποδεικνύεται κυβέρνηση των αχρήστων.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είχε πάρει μαζί του και τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποδείχτηκε μέγα φιάσκο. Παρά τα διθυραμβικά αφιερώματα, και τα δισεκατομμύρια που θα έρεαν στην Ελλάδα, καθώς οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να επενδύσει η αραβική υπερδύναμη στην χώρα μας.

Εντέλει, αντί για την Κρήτη, οι Άραβες πήγαν στην Αλβανία! Και μιλάμε για μία επένδυση μαμούθ ύψος 2 δισεκατομμυρίων € την οποία η Ελλάδα είχε απόλυτη ανάγκη.

Στην Κρήτη την περιμέναμε, αλλά στην Αλβανία πήγε. Έκλεισε, λοιπόν, συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του πολυεθνικού ομίλου ακινήτων Emaar Group, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για τη μετατροπή του λιμένα Δυρραχίου, με έργα προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά λιμάνια της Αδριατικής.

Εκπρόσωποι της αλβανικής κυβέρνησης μετέβησαν ήδη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για συνομιλίες με τον ανωτέρω όμιλο, με στόχο την κατασκευή της μαρίνας του Δυρραχίου. Ο ιδρυτής του ομίλου Emaar Mohamed Alabbar, γνωστός ως ο κατασκευαστής και ο ιδιοκτήτης του ουρανοξύστη “Burj Khalifa” στο Ντουμπάι, σε δήλωσή του ανέφερε ότι:

«η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δυρραχίου, μετατρέποντας την παράκτια πόλη σε ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Αδριατικής»!

Ενώ πρόσθεσε ότι:

«θα αποτελέσει κίνητρο για εισροή περαιτέρω επενδύσεων και, κατά συνέπεια, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Αλβανία». Προβλέπονται η κατασκευή μαρίνας για σκάφη αναψυχής, ενός σύγχρονου τερματικού επιβατικού σταθμού καθώς και κτίρια προς εμπορική χρήση και δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων.

Το παραπάνω αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πόρταλ www.olympia.gr! Με την σημείωση πως η παραπάνω φωτογραφία παρουσιάζει την αξέχαστη στιγμή με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να φωτογραφίζει τον πολυέλαιο κατά την επίσημη επίσκεψη μαζί με τον Πρωθυπουργό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Να σημειώσουμε εμείς, πως η Συμφωνία – επένδυση των ΗΑΕ στην Αλβανία υπογράφηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2020 και ημέρες πριν είχε ανακοινωθεί με διθυράμβους από τα ΜΜΕ της Αλβανίας!

Το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού και των Ελλήνων αξιωματούχων που τον συνόδευαν στα ΗΑΕ πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2020!

Δεν γνώριζε ο Πρωθυπουργός την επικείμενη συμφωνία μεταξύ των ΗΑΕ και της Αλβανίας; Γιατί εάν δεν την γνώριζε, σημαίνει ότι το ελληνικό διπλωματικό Σώμα, οι Μυστικές Υπηρεσίες μας και οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και θα έπρεπε οι εμπλεκόμενοι να πάνε άμεσα στο σπίτι τους, αφού είναι ανίκανοι να διαχειριστούν μεγάλα ζητήματα εθνικού συμφέροντος της Πατρίδος μας!

Αν το γνώριζε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και δεν έκανε κάτι προκειμένου να πείσει τα ΗΑΕ να αλλάξουν απόφαση επενδύοντας στην Κρήτη, τότε να παραιτηθεί και να πάει εκείνος σπίτι του.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί αυτή η επένδυση που θα είναι ορμητήριο της Τουρκίας στις εξελίξεις, και η ελληνική πλευρά να είναι ανίκανη να αντιληφθεί τα αυτονόητα!!

Η παρέλαση στο Τατόι; Ας γελάσω…


Ακούγεται έντονα ότι ο ελληνικός λαός δεν θα “καταπιεί αμάσητη” άλλη μια κατάργηση παρέλασης του στρατού μας σε εθνική επέτειο! Ειδικότερα μάλιστα όταν η ημέρα της 25ης Μαρτίου 2021 συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την 25η Μαρτίου 1821 της Εθνικής Εξεγέρσεως κατά του Οθωμανικού ζυγού! Μια ημέρα που πρέπει να εορταστεί με μεγαλοπρέπεια για να αποδοθεί η πρέπουσα Τιμή και Ευγνωμοσύνη προς εκείνους τους ολίγους ρακένδυτους Έλληνες, αλλά με πλούσια ψυχή γεμάτη λατρεία για την Πατρίδα, που αγωνίστηκαν κατά των αμέτρητων και άριστα εξοπλισμένων Τούρκων πασάδων και μπέηδων!

Έτσι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σκέπτεται εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, που όλα τα σκιάζει και τα πλακώνει η σκλαβιά, να κάνει μια παρέλαση ευνουχισμένη! Για να ικανοποιήσει και το επιτελείο των λοιμωξιολόγων του, που θα του προτείνουν να μην γίνει η παρέλαση μπροστά από τον “Άγνωστο Στρατιώτη” στο Σύνταγμα των Αθηνών, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, αφού το επιδημιολογικό φορτίο εκείνων των ημερών θα είναι πάλι (είναι σίγουρο) επιβαρυμένο και ταυτόχρονα να καταλαγιάσει την οργή των Ελλήνων! Ακούγεται λοιπόν, ότι μπορεί να γίνει στον στρατιωτικό διάδρομο στο Τατόι!

Αλλά δεν φοβάται ο Πρωθυπουργός μήπως τον κατηγορήσουν για “βασιλικό”; Μήπως στο βάθος – βάθος φοβάται στρατιωτικό κίνημα, όπως χαριτολογώντας μου είπε προ ημερών καλός μου φίλος;

Πάντως όπως και να έχει, καλό θα ήταν τέτοιες κακόβουλες σκέψεις περί μεταφοράς της στρατιωτικής παρέλασης στο Τατόι να τις βγάλει από το μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες