Η κυβέρνηση σκέφτεται δημοψήφισμα για συμφωνία με την Τουρκία: Το δίλημμα θα είναι συμβιβασμός ή πόλεμος! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021

Η κυβέρνηση σκέφτεται δημοψήφισμα για συμφωνία με την Τουρκία: Το δίλημμα θα είναι συμβιβασμός ή πόλεμος!


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται κι από πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, η κυβέρνηση της ΝΔ βλέποντας τα ποσοστά της να καταρρέουν, σκέφτεται να αναβάλει για λίγο τις εκλογές και να προχωρήσει μόνη της την «ολική» συμφωνία με την Τουρκία και μετά να τη θέσει σε δημοψήφισμα στα πρότυπα του σχεδίου Ανάν, ώστε να αποποιηθεί τις πολιτικές ευθύνες και τους εσωτερικούς κλυδωνισμούς που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε διάσπαση του κόμματος.

Μάλιστα το δίλλημα που θα θέσει στους Έλληνες πολίτες θα είναι συμβιβασμός ή πόλεμος, στα πρότυπά του ευρώ ή δραχμή του τελευταίου δημοψηφίσματος.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως με τον έλεγχο στα ΜΜΕ θα μπορέσει να περάσει το πολυπόθητο «ΝΑΙ» στη συμφωνία, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που σε πρώιμες συζητήσεις έχει καθησυχάσει ΗΠΑ και ΕΕ πως θα μπορέσει να το πετύχει.

Το κλίμα θα είναι λίγο-πολύ γνωστό, το «ΝΑΙ» θα παρουσιαστεί ως η φυσική και υπεύθυνη επιλογή με το απαραίτητο δημοσκοπικό αβαντάρισμα, ενώ το «ΟΧΙ» η επιλογή των «ψεκασμένων», «νεοναζί», «πολεμοχαρών» που θα οδηγήσει την Ελλάδα στον πόλεμο. Ήδη μάλιστα έχουν γίνει βολιδοσκοπήσεις σε γνωστές και λιγότερο γνωστές δεξιές φιγούρες για να υπερασπιστούν το «ΝΑΙ» ως «υπεύθυνοι δεξιοί».

Η κυβέρνηση θεωρεί πως οι ψηφοφόροι της αριστεράς, σε συνδυασμό με το φιλελεύθερο κέντρο φτάνουν για να περάσει η συμφωνία.

Σε περίπτωση που δεν περάσει η κυβέρνηση πιθανότατα θα παραιτηθεί και θα πάει σε εκλογές, με εκεί πολλά σενάρια να είναι πιθανά, με το πιθανότερο αυτό μία οικουμενικής κυβέρνησης «συγκολημένης» από εξωτερικές πιέσεις η οποία θα περάσει η συμφωνία κοινοβουλευτικά με την ψευδαίσθηση της απόλυτης λαϊκής αποδοχής.

Αυτό βέβαια ξέρουν στη Νέα Δημοκρατία πως πιθανό να σημάνει ακόμα και την κατάρρευση του κόμματος γι' αυτό και θα τα δώσουν όλα να περάσει η συμφωνία με δημοψήφισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες