Δήλωση-σοκ από το Πεντάγωνο: «Φοβόμαστε πραξικόπημα του στρατού εναντίον του Τ.Μπάιντεν στην ορκωμοσία» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021

Δήλωση-σοκ από το Πεντάγωνο: «Φοβόμαστε πραξικόπημα του στρατού εναντίον του Τ.Μπάιντεν στην ορκωμοσία»


Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε πως φοβάται ενδεχόμενο πραξικόπημα από μερίδα του αμερικανικού στρατού εναντίον του Τζο Μπάιντεν και γι' αυτό το FBI ελέγχει τους στρατιώτες που φτάνουν στην Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία. Αυτές οι δηλώσεις αποδεικνύουν πως η επιστολή του Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ προς τα στρατεύματα «να τηρήσουν το σύνταγμα» μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους δεν αναγνωρίζει τον Μπάιντεν ως νόμιμο πρόεδρο λόγω της νοθείας των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου λένε ότι ανησυχούν για μια επίθεση από μέλη του στρατού που εμπλέκονται στην ασφάλεια της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, ωθώντας το FBI να ελέγξει όλα τα 25.000 στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς που έρχονται στην Ουάσιγκτον για την εκδήλωση.

Υπογραμμίζουν τους φόβους ότι ορισμένοι από τους ίδιους ανθρώπους που έχουν ανατεθεί να προστατεύσουν την πόλη τις επόμενες μέρες θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τον εισερχόμενο πρόεδρο και άλλους VIP που παρευρίσκονται.

Ο γραμματέας του στρατού Ράιαν Μακάρθι δήλωσε στο Associated Press την Κυριακή ότι αξιωματούχοι έχουν επίγνωση της πιθανής απειλής και προειδοποίησε τους διοικητές να προσέχουν τυχόν προβλήματα εντός των τάξεων τους καθώς πλησιάζει η ορκωμοσία.

«Συνεχίζουμε συνεχώς τη διαδικασία και παίρνουμε τη δεύτερη, τρίτη ματιά σε κάθε ένα από τα άτομα που έχουν ανατεθεί σε αυτήν την επιχείρηση», δήλωσε ο McCarthy σε συνέντευξή του. Είπε ότι τα μέλη της Φρουράς εκπαιδεύονται επίσης σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού πιθανών εσωτερικών απειλών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες