Αναφορά της Σ. Αναγνωστοπούλου στη Βουλή σχετικά με καταγγελία της ΟΕΝΓΕ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2021

Αναφορά της Σ. Αναγνωστοπούλου στη Βουλή σχετικά με καταγγελία της ΟΕΝΓΕ


Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας καταθέτει η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τους επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές, που αφορά την μεταφορά των συμβάσεων τους από τη μισθοδοσία των νοσοκομείων ή των ΥΠΕ, όσον αφορά τα Κέντρα Υγείας, σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΕΝΓΕ, όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού αλλά αντ’ αυτού οι διοικήσεις αρκετών νοσοκομείων (νοσοκομείο Ρίου, νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πάτρας, νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Αθήνας κλπ) τροποποιούν μονομερώς τις συμβάσεις τους και τους εντάσσουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ.. Και αυτό αφορά ακόμα και επικουρικούς που έχουν τριετή σύμβαση ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ έχει διετή διάρκεια.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ζητά την αναίρεση της απαράδεκτης μονομερούς μετατροπής των συμβάσεων σε ΕΣΠΑ που αποτελεί ακραίο παράδειγμα της μεταχείρισης των νέων υγειονομικών επιστημόνων ως «αναλώσιμα υλικά μίας χρήσεως».



Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Aνακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τους επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές.


Η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου, καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τους επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές, που αφορά την μεταφορά των συμβάσεων τους από τη μισθοδοσία των νοσοκομείων ή των ΥΠΕ, όσον αφορά τα Κέντρα Υγείας, σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΕΝΓΕ, όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού αλλά αντ’ αυτού οι διοικήσεις αρκετών νοσοκομείων (νοσοκομείο Ρίου, νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πάτρας, νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Αθήνας κλπ) τροποποιούν μονομερώς τις συμβάσεις των επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών και τους εντάσσουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 8-1-2021

Οι καταθέτουσα βουλευτής

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ Για Τους Επικουρικούς Ιατρούς by loutrakiodusseasblog on Scribd


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες