''Άκυρο'' Ρουμανίας σε Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021

''Άκυρο'' Ρουμανίας σε Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού


''Άκυρο'' έριξε η Ρουμανία στον Κ. Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις απέρριψε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 σε επίπεδο ΕΕ για τα ταξίδια, λέγοντας «δεν είναι καλό να χωρίσουμε την Ευρώπη στα δύο».

Όλα αυτά, την στιγμή που οι Γερμανοί αποθεώνουν τον Μητσοτάκη για την πρόταση που έκανε πριν λίγα 24ωρα και που σας ανέδειξε πρώτο το Πενταπόσταγμα. 

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Ρουμανίας

«Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. Πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται για ιατρικούς λόγους, όχι για ταξίδια», δήλωσε ο Γοχάνις, ο οποίος θεωρείται στενός σύμμαχος της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ.

«Αυτά είναι σημαντικά δεδομένα για τον οικογενειακό γιατρό ή όποιον ασχολείται με κάποιον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, η χρήση αυτών των πιστοποιητικών για να χωρίσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης στα δύο, εμένα δεν μου φαίνεται καλή», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ρουμανίας.

Το θέμα θα συζητηθεί πιθανόν στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ στις 21 Ιανουαρίου, ωστόσο, είναι πιθανό και άλλοι εκτός από τον Γιοχάνις, να εκφράσουν επίσης τις ανησυχίες τους για μια τέτοια πρόταση.

Σύμφωνα με το EURACTIV, οι εργασίες συνεχίζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποβολή κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ιδιαίτερα για τη «διαλειτουργικότητά τους», ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αναγνωριστούν σε ολόκληρο το μπλοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες