Η προσωπική ιστορία του κ. Αριστείδη από την Κόρινθο είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από την εκπομπή «8-11» στον ρ/σ Focus 103,6.
Στον Στέφανο Δαμιανίδη μίλησαν ο δικηγόρος του κ. Αριστείδη αλλά και ο ίδιος ο πατέρας της 14χρονης, η οποία σήμερα βρίσκεται στην Κιβωτό του Κόσμου, στη Χίο, μακριά τόσο από τον πατέρα της όσο και από τον μεγάλο της αδερφό.
«Το 2016, κατόπιν μιας ανώνυμης τηλεφωνικής καταγγελίας για λεκτική κακοποίηση προς την ανήλικη κόρη του, με διάταξη της εισαγγελέως Κορίνθου το παιδί εγκαταστάθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου στη Χίο» δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα, Δημοσθένης Δέπος.
«Μετά από αυτή την απρόσμενη εξέλιξη, ο κ. Αριστείδης έκανε αυτά τα οποία έπρεπε να κάνει για να μπορέσει να διεκδικήσει και να πάρει πίσω το παιδί του. Έγινε μία σειρά από δικαστήρια, όπως ορίζει ο νόμος, προσέφυγε μετά στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Κορίνθου, για να μπορέσει να πάρει πίσω το παιδί του. Δυστυχώς, δεν ευδοκίμησαν οι προσπάθειές του» ανέφερε ο κ. Δέπος συμπληρώνοντας ότι τελευταία φορά που είδε ο κ. Αριστείδης την κόρη του ήταν πριν από δυόμισι χρόνια.
«Η ελληνική πολιτεία επεφύλαξε στη μικρή Ειρήνη την τύχη ενός ασυνόδευτου ενώ υπάρχει πατέρας, υπάρχει αδερφός, υπάρχει σπίτι στην Κόρινθο, υπήρχε μία ζωή που είχε μέχρι τα 9 της χρόνια» τόνισε ο κ. Δέπος. Ανέφερε δε ότι αν και η Κιβωτός του Κόσμου δεν είχε αντίρρηση ο πατέρας να επισκέπτεται την κόρη του μία φορά το δίμηνο και να έχει τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, το δικαστήριο δεν επέτρεψε τίποτα από τα δύο.
«Ο κ. Αριστείδης προσέφυγε στον Άρειο Πάγο. Έκανε αναίρεση, δηλαδή, για την απόφαση που του στερούσε το παιδί. Η υπόθεση δικάστηκε και βγήκε μία απόφαση τεχνικά άψογη 41 σελίδων, η οποία έναν προς έναν αποδόμησε τους λόγους που είχαμε επικαλεστεί. Επομένως, τώρα ο κ. Αριστείδης δεν έχει άλλο βαθμό δικαιοδοσίας στην Ελλάδα. Θα πρέπει να προσφύγει εντός εξαμήνου από την έκδοση της απόφασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι μία δίκη για την ελίτ της χώρας, δεν είναι ούτε για τους φτωχούς, ούτε για τους μεσαίους πολίτες» ανέφερε ο κ. Δέπος.
«Όλα τα δικαστήρια αρνήθηκαν ένα δικαίωμα το οποίο περιγράφεται στη σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλαδή το δικαίωμα της αυτοπρόσωπης εμφάνισης και ακροάσεως του ανηλίκου. Ήταν 11 ετών και σύμφωνα με τα χαρτιά των ψυχολόγων ήταν αρκετά ώριμο για να μπορέσει ο δικαστής να το δει και να κρίνει ποια θα είναι η τύχη του (…) Δεν τη ρώτησαν» υπογράμμισε.
Ακούστε όλα όσα ειπώθηκαν στον παρακάτω σύνδεσμο: