Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης.
Πρόλογος
Θα ξεκινήσω με την σκέψη συλλογίζοντας την δύσκολη νοητική ανάλυση των φαινομένων στο χωροχρόνο. Όλα αυτά τα φαινομενικά ανεξήγητα μυστήρια σκιές- μορφές κ.α. είναι της νοητικής μας αντίληψης πέρα των τριών διαστάσεων, δεν μιλάω για οπτασίες της φαντασίας. Γνωρίζουμε ότι ο χώρος είναι πολυδιάστατος. Οι άνθρωποι λειτουργούν με την τρισδιάστατη αντίληψη στο χωροχρόνο των γεγονότων. Με την ανάπτυξη του εσωτερικού “είναι” (λογική- συναίσθημα- ένστικτο) κ.λπ. τότε θα μπορεί ο άνθρωπος να διεισδύει νοητικά από μια (πύλη) σε άλλες διαστάσεις του χώρου. Υπάρχει ταυτόχρονος αιθέριος κόσμος με τον δικό μας, που δεν χαρακτηρίζεται παράλληλος. Αν υφίσταται κάποιος παράλληλος κόσμος (σύμπαν) με εμάς, τότε δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει κάποια νοητική, υλική ή ψυχική επικοινωνία. Οπότε όλα αυτά τα ανεξήγητα συμβαίνουν στο δικό μας κόσμο αλλά σε άλλη διάσταση. Αυτές οι μορφές δεν αποκαλύφθηκαν μόνο στον δικό μας 20ου αιώνα, αλλά έχουν αποκαλυφθεί σε όλους τους αιώνες των πολιτισμών στο παρελθόν. Είναι το μεγαλύτερο μυστικό του κοσμογίγνεσθαι.
Οι άνθρωποι μοιάζουν με τις μορφές.
Υπάρχουν δυο διαφορετικοί τρόποι νοητικής επικοινωνίας. Ο ένας τρόπος επικοινωνίας είναι να εμφανιστούν στην διάστασή μας, ο άλλος τρόπος επικοινωνίας είναι να εμφανιστούμε στην διάστασή τους. Από τις πρώτες νοητικές επαφές με θεϊκές μορφές που ήρθαν ήταν οι άνθρωποι που έχουν καταγραφεί στην ιστορία, όπως π.χ. ο Αβραάμ, Μωυσής, Βούδας, Μωάμεθ, οι αρχιερείς των διαφόρων μαντείων της Σαμοθράκης, Δελφών, Διόνυσο κ.α.
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα σημεία επικοινωνίας όπου ήταν γνωστά από την αρχαιότητα και κοντά στη περιοχή αυτή αναστήλωναν τα μαντεία. Ο τρόπος επικοινωνίας με τις μορφές ήταν το απόρρητο μυστικό της ιέρειας ή του αρχιερέα, όπου οι άνθρωποι πήγαιναν και έπαιρναν συμβουλές από το μαντείο, χρησμούς και προβλέψεις για το μέλλον. Την ιέρεια την χαρακτήριζαν σαν ο ενδιάμεσος κρίκος με τον θεό. Ένας ενδιάμεσος νοητικός κρίκος με μια θεϊκή μορφή ήταν και ο Ιησούς πριν την θέωση του. Όλες αυτές οι αναφορές είναι λογικό να παραμένουν υποθετικές εικασίες, πλην μέχρι από κάποια προσωπική εμπειρία. Το μεγαλείο αυτής της ερευνητικής ανακάλυψης είναι ότι επιβεβαιώθηκε η αναφορά του ιστορικού Ηρόδοτου για ενός πολύ παλιού χαμένου μαντείου;
Επίσης αναμφισβήτητα στοιχεία υπάρχουν στο Άγιο Όρος, Κωνσταντινούπολη, και Βατικανό.
Οι δυσκολίες και η αυτοπροστασία της περιοχής.
Το νεκρομαντείο (αρχείο γνώσεις) ήταν το ζητούμενο ενδεχομένως και από τους αρχαίους μυημένους μύστες ιερείς, ιέρειες, Ολυμπιάδα, Αλέξανδρο.. Θα αναφερθώ σε κάποιες περιορισμένες λεπτομέρειες όπως: Αν βρεθεί κάποιος στην περιοχή γνωρίζοντας ή μη, η αποκάλυψη του μυστηρίου γίνεται μόνο κατά βούληση των επιλογών τους. Έχει να κάνει όπως ανέφερα μέσω της νοητικής αποκάλυψης. Στο σημείο του χώρου μέσα από τις διάφορες μορφές πετρωμάτων (σκεπτόμενης ύλης), ξαφνικά γίνεται μια νοητική επικοινωνία, όπου τα ομοιώματα της πέτρινης μορφής εμφανίζονται πλέον σε μια ζωντανή μορφή και αναφέρουν διάφορα από το παρελθόν, κάτι το ανεξήγητο. Είναι στη κρίση των μορφών ομοιωμάτων της περιοχής αν σε αποδεχτούν ή όχι. Δυστυχώς το μυστήριο της περιοχής θα παραμείνει άγνωστο και ανεξερεύνητο για ευνόητους λόγους.