Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 - Τρεις θρησκείες κάτω από την ίδια στέγη… - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαρτίου 07, 2021

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 - Τρεις θρησκείες κάτω από την ίδια στέγη…


Ο Λουθηρανισμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους του Προτεσταντισμού που ταυτίζεται με τη διδασκαλία του Μαρτίνου Λούθηρου, Γερμανού μεταρρυθμιστή του 16ου αιώνα. Οι προσπάθειες του Λούθηρου για μεταρρύθμιση της θεολογίας και της πρακτικής της εκκλησίας ξεκίνησαν την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση. Η αντίδραση της κυβέρνησης και των εκκλησιαστικών αρχών στη διεθνή εξάπλωση των απόψεών του, που πρωτοεμφανίστηκαν με τις 95 θέσεις, διαίρεσαν το Δυτικό Χριστιανισμό. Ο Λουθηρανισμός τοποθετεί την Αγία Γραφή, στην κεντρική θέση της θεολογίας του, και αποδέχεται ως μυστήρια το Βάπτισμα, τη Θεία Ευχαριστία και την Εξομολόγηση. Η δογματική του ταυτίζεται με τη θεολογία της Ομολογίας της Αύγουστας και των κειμένων που περιέχονται στο Βιβλίο της Ομόνοιας. Το σχίσμα μεταξύ των Λουθηρανών και των Καθολικών δημοσιοποιήθηκε και κατέστη σαφές με το Διάταγμα της Βορμς του 1521: η απόφαση της Δίαιτας καταδίκασε το Λούθηρο και απαγόρευσε επισήμως στους πολίτες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας να υπερασπίζονται ή να διαδίδουν τις ιδέες του, υποβάλλοντας τους υποστηρικτές του Λουθηρανισμού σε απώλεια όλων των περιουσιακών τους στοιχείων, από τα οποία το μισό περιερχόταν στην αυτοκρατορική κυβέρνηση και το υπόλοιπο μισό σε όποιον έκανε την καταγγελία (πηγή από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια)!

Η Καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 μέχρι σήμερα, ασπάζεται τον Λουθηρανισμό και είναι η πρώτη γυναίκα Καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871! Επίσης ήταν πολίτης της πρώην Ανατολικής (Λαϊκής) Γερμανίας. Στα χρόνια της Καγκελαρίας της συνέβησαν πάρα πολλά! Δεν θα μπορούσε να μην συμβεί και το παρακάτω, το οποίο αλιεύσαμε από την διαδικτυακή πλατφόρμα https://gr.euronews.com/:

“Τρεις θρησκείες κάτω από την ίδια στέγη”: Αυτός είναι ο σκοπός της δημιουργίας ενώ νέου πολυπολιτισμικού κέντρου που θα κατασκευαστεί στο Βερολίνο. Στο House of One, όπως θα ονομάζεται, θα στεγάζονται μια εκκλησία, μια συναγωγή και ένα τζαμί που θα συνδέονται με ένα κοινό χώρο. Η ιδέα προέκυψε από τρεις τοπικές θρησκευτικές συναθροίσεις και ξεκίνησαν αυτό το πρότζεκτ. “Είναι κάτι νέο, που από αρχιτεκτονικής πλευράς δεν έχει ξαναχτιστεί ποτέ στο παρελθόν, όχι για μια νέα θρησκεία που ενώνει τις υπόλοιπες, αλλά ως το σπίτι και για τις τρεις αυτές θρησκείες όπου θα μπορούν οι παραδόσεις τους να συμβιώνουν με ειρηνικό τρόπο, κρατώντας η καθεμιά την ταυτότητά της και σεβόμενη αυτές των υπολοίπων”, εξηγεί ο υπεύθυνος του έργου.

Το κτήριο φιλοδοξεί να αποτελεί σημείο συνάντησης της χριστιανικής, της εβραϊκής και της ισλαμικής κοινότητας στην γερμανική πρωτεύουσα. Το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της κατασκευής υπολογίζεται στα τέσσερα χρόνια»!!

Η Google κόβει τα emails του ΑΚΚΕΛ ως ανεπιθύμητα και ρίχνει τις αναζητήσεις για το κόμμα…


Όποιος ενοχλεί “πεθαίνει”! Αυτό προφανώς ισχύει και για το διαδίκτυο! Δείτε παρακάτω την καταγγελία – ανακοίνωση που έλαβα από το ΑΚΚΕΛ στις 4 Μαρτίου 2021:

«Το ΑΚΚΕΛ έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους πολίτες ότι, τουλάχιστον από το 2018 και με εντεινόμενο ρυθμό και ένταση που κορυφώνεται κατά την περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα lockdown της, υφίσταται μία μεθοδική και προφανώς συντονισμένη προσπάθεια λογοκρισίας σε μεγάλο βαθμό. Προφανώς για να μην ακούγεται αρχικά η φωνή του αγροτικού κόσμου για τα προβλήματα που σκόπιμα δημιουργούνται εναντίον του «από τους κυβερνώντες» και αφ’ ετέρου να μην ακούγονται οι θέσεις, λύσεις και προτάσεις του ΑΚΚΕΛ σε ζωτικούς τομείς, υπέρ των εθνικών δικαίων και κατά της εγκληματικής βαρβαρότητας της Παγκοσμιοποίησης.

Αυτή η ναζιστική και μπολσεβίκικου τύπου λογοκρισία γίνεται τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός όπως αποδείχτηκε. Στο εξωτερικό γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα με το αυτόματο “πέταμα” των email από το ΑΚΚΕΛ (προφανώς μέσω λογισμικού αυτοματοποίησης στην Google) σε ταξινόμηση ως “spam” ή ως “ανεπιθύμητα μηνύματα”. Έχουμε λάβει πολλές ειδοποιήσεις από χρήστες στη λίστα αποστολής του ΑΚΚΕΛ (οι οποίοι ελέγχουν τακτικά τους φακέλους “spam” ή “ανεπιθύμητα μηνύματα”) και διαρκώς βλέπουν σημαντικά δελτία τύπου, ανακοινώσεις και άρθρα από το κόμμα ΑΚΚΕΛ να πετιούνται αυτόματα από την Google. Για αυτό παρακαλούμε να ΕΛΕΓΧΕΤΕ τα “spam” ή “ανεπιθύμητα μηνύματα” για να αποκαθιστάτε τα email ως επιθυμητά. Όχι μόνο για δικά μας μηνύματα αλλά και για άλλα τα οποία έχουν στοχοποιηθεί μαφιόζικα από κύκλους της Google.

Το ΑΚΚΕΛ ενημερώνει επίσης ότι στις μηχανές της Google δεν βγαίνουν όλα τα αποτελέσματα από δημοσιεύματα σχετικά με το ΑΚΚΕΛ, προφανώς διότι, όπως και οι δημοσιεύσεις στο Facebook, με κάποιον αυτοματοποιημένο τρόπο υποβαθμίζονται μέσα στο λογισμικό της μηχανής αναζήτησης είτε για να μην εμφανίζονται είτε για να εμφανίζονται τελευταία.

Αφετέρου η εν λόγω λογοκρισία «εξωτερικού» γίνεται με τον κλασικό και σεσημασμένο τρόπο του ellinikahoaxes.gr που κόβει οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τους κομματικούς χώρους που εκφράζει το καθεστώς Μητσοτάκη, εκμεταλλευόμενο την ιδιότητα του fact-checking που έχει λάβει από τον αμερικανικό φορέα IFCN κάτω από περίεργες συνθήκες και το ΑΚΚΕΛ έχει καταγγείλει επίσημα

(https://akkelparty.blogspot.com/2021/02/ellinikahoaxes-ifcn.html).

Μπορείτε να επισκέπτεστε το blog του ΑΚΚΕΛ στην διεύθυνση https://akkelparty.blogspot.com/ όπου αναρτούμε τις ανακοινώσεις και δελτία τύπου μαζί με άλλες πληροφορίες, κυρίως από την εποχή που εντάθηκε η συντονισμένη λογοκρισία “εσωτερικού και εξωτερικού”. Φυσικά, μπορείτε να ανεβάζετε και σχόλια είτε ανώνυμα είτε επώνυμα. Στην Ελλάδα η λογοκρισία “εσωτερικού” γίνεται με τη μη δημοσίευση (από τα καθεστωτικά γρανάζια που λειτουργούν στα Media, κυρίως στα πανελλαδικής κάλυψης κανάλια, που παραπλανούν εμφανιζόμενοι ως δημοσιογράφοι) ανακοινώσεων, θέσεων, δελτίων τύπου και γενικά κάθε άποψης και θέσης του ΑΚΚΕΛ. Δυστυχώς και από τον χώρο του Τύπου, των ηλεκτρονικών μέσων και κοινωνικών δικτύων που δεν εξαρτάται από τον καθεστωτικό χώρο και είναι διαφορετικοί από τους προαναφερθέντες, υπάρχουν μερικές (ακούσιες;) συμπεριφορές που εξυπηρετούν τον καθεστωτικό χώρο. Δύο είναι χαρακτηριστικότερες, δηλαδή οι περιπτώσεις όπου το μέσο απαιτεί πληρωμή για την επιτέλεση του δημοσιογραφικού έργου για το οποίο υπάρχει και λειτουργεί και η δεύτερη είναι ο ισχυρισμός ότι “δεν παρουσιάζουμε δραστηριότητα κομμάτων”, χωρίς όμως να σχολιάζουν το γεγονός ότι η στάνταρ παρουσίαση των κυβερνητικών ενεργειών είναι μονόπλευρη παρουσίαση του κυβερνώντος κόμματος! Φυσικά, υπάρχουν και μερικοί που φοβούνται την αντίδραση κυβερνητικών και πάρα-κυβερνητικών κύκλων … και απλώς σιωπούν και … μάς αποσιωπούν.

Το ΑΚΚΕΛ δημοσιοποιεί τα ανωτέρω για να γνωστοποιηθεί και καταγραφεί η λογοκρισία και οι πολίτες να γνωρίζουν και να συμπεριφερθούν ανάλογα.»!!

Ο φιλότουρκος Γ. Γ. του ΝΑΤΟ…


Σε παλαιότερα άρθρα μου έχω αναφερθεί για το πόσο φιλότουρκο διαχρονικά είναι το ΝΑΤΟ! Του ύποπτου ρόλου του δόγματος της τήρησης των “ίσων αποστάσεων” προς τα κράτη – μέλη του, άσχετα εάν το ένα συνεχώς εκδηλώνει ακραία επιθετικότητα (Τουρκία) κατά άλλων (Ελλάδα – Κύπρος)! Το ΝΑΤΟ, ειδικότερα επί ημερών του Γενς Στόλτενμπεργκ (Νορβηγός πρώην Πρωθυπουργός) έχει ξεσαλώσει επανειλημμένως υπέρ της Τουρκίας, καλύπτοντας τις έκνομες και παράνομες δραστηριότητες της γείτονας Τουρκίας. Του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, εκλεκτού της Άγκελα Μέρκελ!

Ο οποίος πρόσφατα είχε προσκληθεί στο Κολλέγιο της Ευρώπης, μετά από πρόσκληση της πρυτάνεώς του και αναφέρθηκε ειδικά στο σκηνικό έντασης του τελευταίου χρόνου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπου ο κ Στόλτενμπεργκ ήταν πολύ προκλητικός, θρασύς και προσβλητικός προς την Ελλάδα! Αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισχυρίστηκε πως θα πρέπει η Ελλάς να τα βρει με την Τουρκία, προκειμένου να μην επαναληφθεί η κρίση των Ιμίων! Εξομοιώνοντας το θύμα με τον θύτη!

Είναι τουλάχιστον ντροπή για το ΝΑΤΟ να εξακολουθεί να ηγείται ο κ. Γενς Στόλτενμπεργκ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας!

Θα αναμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να εκδώσει αυστηρή νότα κατά του κ. Στόλτενμπεργκ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες