Συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης Κ. Μάρκου προς τον Υπουργό Μεταφορών, με θέμα «Αντιφατικές αποφάσεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολών οδήγησης» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2021

Συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης Κ. Μάρκου προς τον Υπουργό Μεταφορών, με θέμα «Αντιφατικές αποφάσεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολών οδήγησης»


Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης Βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Καθηγητή κ. Κώστα Μάρκου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα «Αντιφατικές αποφάσεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολών οδήγησης»


Επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών συζήτησε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου, σήμερα Παρασκευή 5/3/2021,
αναφορικά με τον τρόπο λειτουργείας των σχολών οδηγών

Στη χώρα μας το 70 % περίπου των σχολών οδήγησης, δηλαδή 1.750 σχολές είναι σε πλήρη αναστολή από τις αρχές Νοεμβρίου 2020. Τούτο σημαίνει ότι οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται στην απόλυτη απόγνωση δεδομένου ότι τα μέτρα στήριξης για τους ιδιοκτήτες σχολών οδηγών κυμαίνονται από ανύπαρκτα έως ανεπαρκή. Ταυτόχρονα, ένα ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 25 % - 30 %, δηλαδή περίπου 750 σχολές, υπολειτουργούν.

Ο κ. Μάρκου, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για επίδειξη αδιαφορίας που αγγίζει τα όρια της αναλγησίας, αφού, εκτός από την απουσία οικονομικής στήριξης με τη μορφή θετικής παροχής, το Υπουργείο δεν φρόντισε ούτε επέδειξε κάποια πρόνοια για να ληφθούν άλλα μέτρα ανακούφισης των ιδιοκτητών σχολών οδήγησης, όπως για παράδειγμα την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για όσο διάστημα τα επιχειρησιακά τους οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα.

Ο Βουλευτής κ. Μάρκου τόνισε επίσης ότι η απόφαση του Υπουργείου να επιτρέψει τη διεξαγωγή μαθημάτων και εξετάσεων για τα λεωφορεία και τα φορτηγά και να απαγορεύσει την ίδια δραστηριότητα για τα επιβατικά αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες αποτελεί μνημείο προχειρότητας και παραλογισμού, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ισχυρίστηκε ότι η ευθύνη βαρύνει αφενός μεν όσους ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εμπλουτίσουν τον στόλο τους με φορτηγά και λεωφορεία, αφετέρου δε τους λοιμοξιωλόγους οι οποίοι δήθεν εισηγήθηκαν τα παράλογα αυτά μέτρα.

Η αποδοχή του δε προς το τέλος της δευτερολογίας του ότι όταν υποχωρήσει το πανδημικό κύμα θα εισηγηθεί την άμεση επανέναρξη των εργασιών των σχολών οδήγησης, αποτελεί μια ελάχιστη -έστω και έμμεση- αναγνώριση ότι πολλά από τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί οδηγούν πολλές μικρομεσαίες επαγγελματικές τάξεις, μεταξύ αυτών και τις σχολές οδήγησης, στην καταστροφή και τον αφανισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες