Μάρκου- Αναγνωστοπούλου: “Διαδοχικά πλήγματα στο σύστημα υγείας των νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αρκαδίας εν μέσω πανδημίας.” - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαΐου 03, 2021

Μάρκου- Αναγνωστοπούλου: “Διαδοχικά πλήγματα στο σύστημα υγείας των νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αρκαδίας εν μέσω πανδημίας.”


Οι εγκληματικές ιδεοληψίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία στην κατάρρευση και το κουρασμένο υγειονομικό προσωπικό να εργάζεται σε πολεμικές συνθήκες, έχοντας και το φόβο της δίωξης σε περίπτωση που θα καταγγείλουν τις τραγικές ελλείψεις. Η άρνηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία, (και) με την πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού (ιατρών και νοσηλευτών), οδηγεί στο θάνατο συνανθρώπους μας εκτός ΜΕΘ, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, και μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε μονοθεματικά covid, εξοστρακίζοντας τη λοιπή νοσηρότητα, ενώ με εμβαλωματικές πρακτικές αφήνουν κενά σε δημόσιες δομές υγείας, κυρίως της ΠΦΥ.

Στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Αρκαδία τα ήδη αποδυναμωμένα από γιατρούς, νοσοκομεία δέχονται διαδοχικά πλήγματα το ένα μετά το άλλο, αρχής γενομένης από την Ηλεία όπου από το Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, 16 μόνιμοι και επικουρικοί ιατροί έχουν αποχωρήσει ή πρόκειται να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο Πύργου και με τη μετακίνηση χειρουργού ιατρού από το νοσοκομείο Αμαλιάδας έχει καταρρεύσει ο χειρουργικός τομέας. Στην Αχαΐα τα 2 μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, το «Πανεπιστημιακό» και ο «Αγ. Ανδρέας, ασφυκτιούν και έχουν μετραπεί σε μονοθεματικά αντι-Covid με τραγικές συνέπειες για τους λοιπούς ασθενείς. Παρόλα αυτά και από την Πάτρα αποσπώνται ιατροί για εφημερίες στον Πύργο. Από την Αρκαδία, έχω από το «Παναρκαδικό» νοσοκομείο περιστατικά παραπέμπονται η διακομίζονται αλλού, αφού η έλλειψη ή η ανεπαρκής στελέχωση με ιατρούς ειδικοτήτων, όπως παιδοχειρουργού, εντατικολόγου. ακτινολόγων κ.α. οδηγούν στην αδυναμία αντιμετώπισης όλων των περιστατικών και κάλυψης των εφημεριών, και ταυτόχρονα ιατροί σημαντικών ειδικοτήτων όπως αυτές των καρδιολόγου, χειρουργού, πνευμονολόγου κλπ, βρίσκονται «ένα βήμα» πριν τη συνταξιοδότηση, αποσπώνται ιατροί για εφημερίες στον Πύργο.

Οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι των αντίστοιχων ΥΠΕ, με λύσεις κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, αποσπούν με «εντέλεσθε» γιατρούς από την Πάτρα και την Τρίπολη για τον Πύργο!

Επί 5 μήνες εν μέσω ενός παρατεταμένου και αμφιλεγόμενου lockdown, έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν χάος. Η απουσία κάθε κυβερνητικής πρόβλεψης, σχεδίου και προγραμματισμού, οδήγησε σε λειτουργικό blackout τα νοσοκομεία και σε σύγχυση την κοινωνία, με αποτέλεσμα να εξελίσσεται μια άνευ προηγουμένου υγειονομική τραγωδία στη χώρα μας. Απαιτείται εδώ και τώρα, η μαζική και δωρεάν συνταγογράφηση των tests, η λήψη μέτρων για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στους μεγάλους χώρους εργασίας που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Είναι αναγκαίος, τέλος, ο έλεγχος της διασποράς του ιού στην κοινότητα με στοχευμένη υγειονομική επιτήρηση και ιχνηλάτιση.

Όσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη να μεταθέτουν στους πολίτες τις εγκληματικές ευθύνες τους και να νομοθετούν για την αποφυγή λογοδοσίας για την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης δεν μπορούν να κρυφτούν από τους πολίτες, οι οποίοι πλέον γνωρίζουν ποιοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη.

Κάθε καθυστέρηση από δω και πέρα εκ μέρους της κυβέρνησης, κοστίζει σε περισσότερες ζωές. Την ώρα που συμπολίτες μας νοσούν βαριά ή χάνουν τη ζωή τους, η κυβέρνηση δε μπορεί πλέον να εγκληματεί στήνοντας «αρπαχτές» και σκάνδαλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες