Σ. Αναγνωστοπούλου: Nα δοθούν επιτέλους λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021

Σ. Αναγνωστοπούλου: Nα δοθούν επιτέλους λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού

 

Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σίας Αναγνωστοπούλου

Περιμένουμε από το ραντεβού της Τετάρτης 19 Μαΐου στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εκπροσώπων της ΠΟΘΑ και της Γεν. Γραμματέας κ. Στρατινάκη, να δοθούν επιτέλους λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, να γίνει άμεση καταβολή των επιδομάτων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο σε όλους τους επαγγελματίες, με ταυτόχρονη επίλυση της άδικης διάκρισης για όσους έκαναν την εγγραφή τους στο “μητρώο καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού’’, μετά τις 10 Ιανουαρίου και ακόμα βρίσκονται εκτός των μέτρων στήριξης.

Επιπλέον, θα πρέπει το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης να φροντίσει έτσι ώστε οι παραγωγές που θα γίνουν, να γίνουν με πλήρεις εργασιακές σχέσεις, ασφάλιση και πληρωμένες πρόβες. Για να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιθεώρηση εργασίας. Ταυτόχρονα θα πρέπει να εκπονηθούν προγράμματα ενθάρρυνσης, παροχής δημοσίων υποδομών (χώρων) και οικονομικής στήριξης για τις παράγωγες. Πρέπει τέλος να παραταθούν τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και μετά τις 28 Μαΐου που προβλέπεται να ανοίξει το ζωντανό θέαμα, δεδομένου ότι οι υγειονομικοί περιορισμοί, θα επηρεάσουν αρνητικά την απασχόληση και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν θα μπορέσει να βρει δουλειά την θερινή σεζόν.

Ο Σύγχρονος Πολιτισμός, είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Είναι οι καλλιτέχνες, οι τεχνικοί και οι επαγγελματίες του κλάδου που συμβάλουν με τη φαντασία, τις γνώσεις και το ταλέντο τους, για να δημιουργήσουν παραστάσεις, εικόνες, ήχους, συναισθήματα και να συνεισφέρουν με τη δουλειά τους, σε κάτι που έχει μεγάλη ανάγκη η κοινωνία: στον Πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες