Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 - Για τον “Προτάσεβιτς της Βορείου Ηπείρου” θα ενδιαφερθεί κανείς; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιουνίου 07, 2021

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 - Για τον “Προτάσεβιτς της Βορείου Ηπείρου” θα ενδιαφερθεί κανείς;


Στην διαδικτυακή πλατφόρμα https://kanaliena.gr/ βρήκαμε ένα πολύ ωραίο άρθρο του κυρίου Θοδωρή Ασβεστόπουλου και σας το γνωρίζουμε:

Παγκόσμιο ενδιαφέρον και κινητοποίηση από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς προκάλεσε η σύλληψη του Λευκορώσου αντιπολιτευόμενου μπλόγκερ Ρομάν Προτάσεβιτς μετά την “κρατική αεροπειρατεία” από το καθεστώς Λουκασένκο, σε σημείο να επιβάλλονται κυρώσεις εις βάρος του Μινσκ. Μέχρι και έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει για το θέμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ…

Ακόμα και η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ιδιαίτερη ζέση για την υπόθεση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι:

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, στη Σύνοδο Κορυφής, πρέπει να συμφωνήσουν ώστε να υπάρξουν ξεκάθαρες και αυστηρές συνέπειες που δεν θα αφήσουν περιθώρια στη Λευκορωσία να αμφισβητήσει την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για “κύμα οργής κατά της Λευκορωσίας από όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου”.

Είναι όμως απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος πρωθυπουργός, το ίδιο Υπουργείο Εξωτερικών, η ίδια κυβέρνηση δεν έχουν δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την υπόθεση του Έλληνα πολίτη, με καταγωγή από την Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, Μόντη Κολίλα, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο Αργυρόκαστρου σε 8 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση.

Ο καταδικασθείς διαβιεί μόνιμα στην Ελλάδα και σε περίπτωση που βρεθεί στην αλβανική επικράτεια θα συλληφθεί για να εκτίσει την ποινή.

Ο λόγος της καταδίκης;

Η συμμετοχή του κ. Κολίλα σε εκδήλωση για τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στους Βουλιαράτες τον Μάιο του 2018, με αφορμή την επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας, το οποίο υπογράφτηκε στις 17 Μαΐου 1914 και με το οποίο η Αλβανία και οι Μεγάλες Δυνάμεις αναγνώριζαν την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου!

Πραγματικά τραγελαφικές καταστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι τόσα χρόνια στη φυλακή κλείνονται μόνο δολοφόνοι…

Την καταγγελία κατά του Μόντη Κολίλα την έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Αλβανίας, με το τζιπ της μάλιστα να είναι έξω από το δικαστήριο την ημέρα της έκδοσης της απόφασης!

Οι κατηγορίες ήταν η οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες εκδηλώσεις, η διασπορά εθνοτικού μίσους και η κυκλοφορία παράνομων κειμένων.

Αν και η αλβανική Αντιτρομοκρατική δεν παρουσίασε ποτέ κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους παραπάνω ισχυρισμούς.

Όπως και να έχει όμως για το καθεστώς Ράμα, το να διεκδικείς τα δικαιώματα σου, τα οποία καταπατούνται καθημερινά, είναι παράνομο και αποτελεί διασπορά μίσους.

Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε για την Αθήνα ούτε και για τις Βρυξέλλες που τόσο πολύ κόπτονται για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να σημειωθεί ότι ο Μόντης Κολίλας είναι σύζυγος της αδερφής του Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Χιμάρα στις 12 Αυγούστου 2010 από Αλβανούς εθνικιστές, επειδή επέμενε να μιλάει ελληνικά στον τόπο που γεννήθηκε παρά τους εκφοβισμούς που είχε δεχθεί.

Ο κ. Κολίλας έχει αναπτύξει έντονη δράση για τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού μετέχοντας στα κοινά, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι αντιπρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.

Η δράση του αυτή ήταν που τον έθεσε στο στόχαστρο των αλβανικών Αρχών, οι οποίες τον διώκουν στο πλαίσιο της “βελούδινης εθνοκάθαρσης” που διεξάγεται από την κυβέρνηση Ράμα εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Αλλά είπαμε! Αθήνα, Βρυξέλλες και διεθνείς οργανισμοί αγωνιούν μόνο για τον Ναβάλνι και τον Προτάσεβιτς!!

Τουρκική αεροπορική απειλή στο Αιγαίο μας…


Μου έγραψε ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών:

Το συμβάν με την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της RYANAIR στο Μινσκ της Λευκορωσίας είναι σοβαρότερο ενός απλού επεισοδίου κατασκοπίας, αντικαθεστωτικής τρομοκρατίας των σατανικών απολυταρχικών καθεστώτων της Ανατολής.

Τούτο συνδέεται με την ασφάλεια των πτήσεων και της ελευθερίας των πολιτών κατά την πτήση ώστε να μη βρεθούν ξαφνικά αντί για τον προορισμό τους σε κάποια φυλακή ή και στο θάνατο με την εσκεμμένη κατάρριψη του αεροσκάφους.

Σκεφθείτε να μεταβαίνεις στην Κύπρο ή στο Ισραήλ και επειδή δε είσαι αρεστός στον Ερντογάν να αναγκάσει το Α/Φ σου να προσγειωθεί στο Ντιγιάρ Μπακίρ ή στα Κατεχόμενα και όχι στη Λάρνακα ή στο Τελ Αβίβ που είναι ο προορισμός σου. Ακόμη χειρότερη η περίπτωση πτήσεων στο Αιγαίο όταν τα τουρκικά πολεμικά συχνά οπλισμένα Α/Φ εισέρχονται απροειδοποίητα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και αλωνίζουν κυριολεκτικά χωρίς την έγκριση του FIR Αθηνών, πετώντας σε ύψη κατά βούληση, προκαλώντας αερομαχίες

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι επιβάτες πολιτικών Α/Φ βλέπουν δίπλα τους να ίπτανται τουρκικά μαχητικά κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Είναι πράγματι θέμα τύχης το ότι ακόμη δεν θρηνήσαμε θύματα από κάποια σύγκρουση η οποία μπορούσε να καταλήξει σε αεροπορική τραγωδία με αθώα ανυποψίαστα θύματα.

Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε κωφεύουν στις τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις της εναέριας κυκλοφορίας στο Αιγαίο σαν να μην συμβαίνει τίποτα και ο τουρκολάγνος Γ.Γ της Συμμαχίας επαναλαμβάνει : «βρέστε τα μόνοι σας» Όμως ο γκρίζος ισλαμοφασιστικός λύκος δεν μπορεί να τα βρει με το δημοκρατικό και φιλειρηνικό αρνάκι; Ανοίγει η όρεξη του και θέλει να το κατασπαράξει.

Μόνο ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντες καυτηριάζει το σοβαρό τούτο θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και τον ευγνωμονούμε.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο ΥΠΕΞ κ. Δένδιας είναι καιρός να θέσει το θέμα της ασφάλειας των πτήσεων στο Αιγαίο εξ αιτίας της μη τηρήσεως των διεθνών κανόνων από την άνομη απολυταρχική και κατοχική Τουρκία!!

Ιδού τι φυτρώνει πάνω στα καμένα δάση της Ελλάδας…


ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρήκα το παρακάτω:

Βουνά καταπράσινα κάποτε, με τους πολλαπλούς εμπρησμούς έγιναν κρανίου τόπος για να μετατραπούν σήμερα σε σιδερικά νεκροταφείου!

Στο 60% από αυτά, στις βουνοκορφές τους γεννήθηκαν ανεμογεννήτριες! Το έγκλημα έχει όνομα και είναι διαχρονικό!

Τι λέτε εσείς;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες