Πυρκαγιά στον Σχίνο - Καμία σύλληψη ‘ανόητου’ αγρότη κανένας κατηγορούμενος - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιουνίου 11, 2021

Πυρκαγιά στον Σχίνο - Καμία σύλληψη ‘ανόητου’ αγρότη κανένας κατηγορούμενος


 Όποιος αντιδρά είναι ψεκασμένος και συνομοσιολόγος. Καλή όρεξη το σανό είναι άφθονο.

Γράφει ο Αρης Κολλιάκος

Στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις ότι κάηκαν κλαριά.

Φταίει ο στρατηγός άνεμος

Όταν μιλά ο υπουργός προστασίας του Πολίτη για ιδιωτικά δάση στα Γεράνεια είναι προφανές ότι η δεν ξέρει τι του γίνεται ή προσπαθεί να καθησυχάσει τον εξαγριωμένο κόσμο που γνωρίζει τι έρχετε με το πρόσχημα ότι αφού είναι ιδιωτικά δεν υπάρχει θέμα γεννητριών ή ορυχείων.

Όλοι γνωρίζουν ότι τα δάση είχαν δοθεί με παραχωρητήρια προς εκμετάλλευση για την επιβίωση του πληθυσμού μετά την εθνική ανεξαρτησία .

Τα παραχωρητήρια αυτά ακυρώθηκαν με νόμο του κράτους εδώ και 30 χρόνια και μοναδικός διαχειριστής τους είναι το κράτος.

Μοναδική ίσως εξαίρεση είναι περιοχές γύρω από το Σοφικό Κορινθίας όπου οι κάτοχοι παραχωρητηρίων προσέφυγαν στο συμβούλιο της επικρατείας και με απόφαση του μετατράπηκαν σε συμβόλαια.

Άφησαν εσκεμμένα το κλιμάκιο της Περαχώρας δίχως οχήματα, γεμάτο φαινομενικά μεν αλλά στην ουσία με μουσειακά οχήματα αφού πλέον ξεπερνούν τα 40 χρόνια λειτουργίας. Φανταστείτε λίγο την ψυχολογία των πυροσβεστών την στιγμή που κτυπάει το καμπανάκι να πρέπει να τρέξουν με ένα όχημα κατασκευής του 1975 που δεν ξέρουν αν θα φτάσουν καν στη Φωτιά ή θα καούν μαζί με αυτό την στιγμή που θα τους εγκαταλείψει .

Ο δήμος παίρνει περίπου 50.000 Ευρώ το χρόνο για την πολιτική προστασία και με αυτά πρέπει να καλύψει τις ανάγκες για αντιπλημμυρικά έργα, καθαρισμό ρεμάτων δρόμων , σεισμούς, φωτιές, φυσικές καταστροφές, ανανέωση και συντήρηση εξοπλισμών .

Υπόψιν ότι απαγορεύεται ο δήμος να έχει πυροσβεστικά οχήματα με αποτέλεσμα τρία πυροσβεστικά οχήματα που έγιναν δωρεάν στο δήμο μας να σαπίζουν επί 20 χρόνια δίχως πινακίδες.

Από την άλλη η αρτηριοσκλήρωση του δήμου όλα αυτά τα χρόνια δεν θεώρησε σωστό να τα κάνει δωρεά στον εθελοντικό σύλλογο που έχει το δικαίωμα να βγάλει πινακίδες ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην πρόληψη.

Ευτυχώς ο τελευταίος αντιδήμαρχος αντιλήφθηκε το έγκλημα και κατάφερε να δωρίσει ένα όχημα που αντέχει ακόμα στον σύλλογο εθελοντών και να βγάλει πινακίδες.

Δεν γνωρίζω αν πρόλαβε να μπει σε χρήση σε αυτή τη φωτιά.

Η ξεδιαντροπιά των εντολοδόχων κυβερνώντων αποκαλύπτεται στα μάτια όλων μας στην περίπτωση των γερανίων.

Όταν αυτό το γελοίο υποκείμενο που ονομάζεται υπουργός προστασίας του Πολίτη ξεκινάει η αντιπυρική περίοδο με 8 αεροπλάνα αντί να έχει 45 που αναλογούν στην Ελληνική επικράτεια, και ειδικά μετά την τραγική καταστροφη στο Μάτι δεν υπάρχει καμία καμπάνια για την πρόληψη των πυρκαγιών ενόψει αντιπυρικής περιόδου (παλιότερα βλέπαμε και καμία διαφήμιση της πυροσβεστικής) είναι φανερή η αδιαφορία τους και το σχέδιό τους. Κατά τα άλλα για καμπάνιες υπέρ της πώλησης εμβολίων και σανό κατασπαταλώνται εκατομμύρια.

Παράλληλα όποιος αντιδρά είναι ψεκασμένος και συνομοσιολόγος. Καλή όρεξη το σανό είναι άφθονο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες