Κώστας Μάρκου & Σία Αναγνωστοπούλου: Προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021

Κώστας Μάρκου & Σία Αναγνωστοπούλου: Προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.


Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Γ. Κοντογεωργοπούλου, που δημοσιεύθηκε σε γνωστό ηλεκτρονικό ειδησεογραφικό μέσο της πόλης μας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι για το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, ευθύνεται ο νόμος Γαβρόγλου.

Ουσιαστικά ο Πρύτανης, για μια ακόμη φορά, επανέλαβε αυτούσια τη γνωστή προπαγάνδα που εμπεριέχεται στα non paper του Υπουργείου Παιδείας, περί του ότι η νομοθετική παρέμβαση του 2019 προκάλεσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, υποβιβάζοντας τον θεσμό της Πρυτανείας σε μια κακόηχη ντουντούκα των ψευδέστατων θέσεων της κ, Κεραμέως.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Πρύτανη ότι από το έτος 2011 μέχρι την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το έτος 2015, σε όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, δεν διατέθηκε ούτε μια [1] θέση ΔΕΠ.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Πρύτανη ότι την τριετία 2016 - 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διέθεσε ογδόντα εφτά [87] θέσεις ΔΕΠ για το Πανεπιστήμιο Πατρών και είκοσι εννιά [29] θέσεις ΔΕΠ για το πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος των μελών ήδη εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Πρύτανη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να εφαρμόσει την πρόβλεψη του ν. 4610/2019 για ένταξη των θέσεων μελών ΔΕΠ που κενώνονται για οιονδήποτε λόγο στο συνολικό σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων του έτους που έπεται της κένωσης της θέσης χωρίς άλλη έγκριση [1:1], δηλαδή αρνείται να εφαρμόσει μια διάταξη που θεσπίστηκε με το νόμο Γαβρόγλου και αποτέλεσε μια ελάχιστη και επιβεβλημένη κίνηση έναντι της συνεχούς απομείωσης του έμψυχου δυναμικού των Πανεπιστημίων μας.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Πρύτανη ότι σε λιγότερο από έναν μήνα θα είμαστε στο 3ο έτος της θητείας της κυβέρνησης ΝΔ, η οποία έχει υποσχεθεί για το Πανεπιστήμιο Πατρών 23 θέσεις. Φαίνεται ότι οι εκατόν δέκα έξι [116] θέσεις ΔΕΠ ήταν λίγες για τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ενώ με την υπόσχεση για είκοσι τρεις [23] είναι ικανοποιημένος.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Πρύτανη ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το Πανεπιστήμιο Πατρών είχε προϋπολογισμό 5.700.000 ευρώ [με 24 Τμήματα] και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας 2.850.000 ευρώ [με 16 Τμήματα]. Μετά τη συγχώνευση των Ιδρυμάτων το Πανεπιστήμιο Πατρών έλαβε το άθροισμα των δύο επιχορηγήσεων [παρά το γεγονός μάλιστα ότι τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής Μηχανικών μισθοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών επιβαρύνεται μόνο με τη λειτουργία των κτηρίων κλπ.].

Υπενθυμίζουμε στον κ. Πρύτανη ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν υπέστη καμία επιβάρυνση από την επέκτασή του με τα Τμήματα του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ενώ απεναντίας «κληρονόμησε» την διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία του πρώην ΤΕΙ. Ταυτόχρονα, ο προϋπολογισμός του αυξήθηκε κατά 50%, σε αναλογία με τα Τμήματα που απορρόφησε.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Πρύτανη ότι αυτό που προκάλεσε αιμορραγία είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που για το 2021 μείωσε την επιχορήγηση λειτουργικών εξόδων του Πανεπιστημίου Πατρών από 8.550.000 ευρώ σε 7.300.000 ευρώ, δηλ. κατά ποσοστό 15%.

Συνιστούμε στον κ. Πρύτανη να ζητήσει τα στοιχεία αυτά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος που διοικεί και να τα μελετήσει με την ίδια σπουδή και προσοχή, που μελετάει τα non paper της κ. Κεραμέως. Έως εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες