Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 26, 2021

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Δασκάλα στον..…παράδεισο Ερεικούσσα και 3 αγγελάκια μαθητές μου…

 

ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ: Η δασκάλα στον... παράδεισο Ερείκουσα και 3 αγγελάκια μαθητές μου .

 

Από τον Πρόεδρο του ΙΗΑ κ Ευάγγελο Ρήγο λάβαμε την παρακάτω επιστολή για δημοσίευση, της κ. Αποστολίας Ρούση, δασκάλας στο νησί Ερεικούσσας των Διαποντίων νήσων και την οποία δημοσιεύουμε!

Θα αντιληφθείτε πως όταν υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί, τέτοιες Ελληνίδες, η Ελλάδα ποτέ δεν θα χαθεί!

Παρακάτω η επιστολή:

Ονομάζομαι Ρούση Αποστολία και πριν λίγες ημέρες έφτασα στο νησί Ερεικούσσα των Διαποντίων νήσων, δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων. Ο λόγος ήταν ο μόνιμος διορισμός μου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Η επιλογή της Ερεικούσσας προήλθε μέσω μίας ευλογημένης διαδικασίας. Αρχικά η επιλογή της Κέρκυρας ήταν μία παρότρυνση και συμβουλή του πνευματικού μας πατέρα, καθώς υπάρχει πανυματική ζωή λόγω των μοναστηριών και του μεγάλου αγίου της Κέρκυρας του Αγίου Σπυρίδωνα. Η επιλογή της Ερεικούσσας προήλθε λόγω της μεγάλης τόλμης, της άμεσης αποφασιστικότητας και της αγνής καρδιάς του ανδρός μου. Αυτό συνέβη  μέσω ενός τυχαίου γεγονότος,. Η απάντηση όμως του συζύγου μου ήταν: 

“Κι εκεί παιδιά μένουν και αξίζουν να έχουν δασκάλα. Θα πάμε εμείς”. Έπειτα λοιπόν από αυτόν τον λόγο και χωρίς δεύτερες σκέψεις και αντιρρήσεις, ξεκινήσαμε μαζί με τα δυο μας παιδιά να έρθουμε στην Ερεικούσσα.

Όταν έφτασα στο νησί κατακλύστηκα από μία παραδεισένια μυρωδιά η οποία μου ήταν άγνωστη οπότε και επανειλημμένα ρωτούσα τι μυρίζει έτσι. Το επόμενο που μου άρεσε πάρα πολύ στο νησί είναι πως δε χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο όπως και γενικά η μετακίνηση αυτοκινήτων είναι ελάχιστη. Αυτό το γεγονός για μένα προσωπικά έχει μεγάλα οφέλη. Στις πρώτες μου βόλτες εδώ εντυπωσιάστηκα από το πόσο παρθένο είναι το νησί. 

Την πρώτη στιγμή που μπήκα στο σχολείο ένιωσα να μου έρχονται στο  μυαλό όλα όσα έχω διαβάσει και θαυμάσει για τα σχολεία με ιστορία και την εκπαίδευση σε αυτά. Άρχισα να ζωγραφίζω και να συγγράφω στο μυαλό μου όλα όσα μπορεί να διαδραματίστηκαν στο χώρο αυτό όταν επίσης έσφυζε από μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς. 

Εύχομαι να γνωρίσω το νησί με όμορφο τρόπο στα παιδιά μου ώστε να το μάθουν, να το γευτούν, να το χαρούν, να αξιοποιήσουν ότι όμορφο μπορεί να προσφέρεται.

Παρακαλώ το Θεό να μας δίνει δύναμη και υγεία ώστε να χαρούμε αυτό το όμορφο μέρος. Ευελπιστώ να κάνω τόσο τους μαθητές/τριες μου όσο και τα βιολογικά μου παιδιά χαρούμενα στην Ερεικούσσα.

Το σχολείο μου αποτελείται από 3 μαθητές, εκ των οποίων τα 2 κοριτσάκια και το ένα αγοράκι, τα οποία ευελπιστώ να γίνουν η συντροφιά των παιδιών μου και αντίστροφα.

Έχω μονάχα λίγες ημέρες στο νησί. Αυτή ήταν η πρώτη  μου εντύπωση! Εύχομαι και προσεύχομαι κάθε επόμενο άρθρο μου να είναι γεμάτο από χαρές και ευλογίες στην Ερεικούσσα.

Τέλος θα ήταν παράληψη να μην αναφέρω την ένθερμη υποδοχή που μου έγινε από τους τοπικούς παράγοντες και από μια επιτροπή που ασχολείται με την ανάπτυξη και υποδοχή νέων κατοίκων στα μικρά ΑΚΡΙΤΙΚΑ νησιά. Αγκαλιάσανε την οικογένεια μου και μας κάνανε να αισθανόμαστε σαν να μας ξέρανε χρόνια. Η επιτροπή αυτή είναι μέρος δυο οργανώσεων της διασποράς (INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION & ΑΧΕΠΑ). Εάν θέλετε να μετοικίσετε στο νησί μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο IHAHellas@gmail.com για  περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια».

Έχω ήδη ξεκινήσει να γράφω ένα βιβλίο για την Ερεικούσσα με θέμα: “Ερεικούσσα, επιτέλους ναυαγός στην αγκάλη του Θεού.”!

Ακόμη, μπορείτε σε αρχικό στάδιο να μας βλέπετε εδώ:

Facebook: 1. Δημοτικό Σχολείο Ερεικούσσας 2. Ερεικούσσα φωτογραφίες

Με εκτίμηση, η δασκάλα Ρούση Αποστολία!

 

Με τέτοια Πολιτεία, αργά ή γρήγορα θα έχουμε νέο Μάτι…

 

Φωτιά στη Νέα Μάκρη - Κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ - Ελλάδα -  Athens magazine

 

Φωτιά στη Νέα Μάκρη μέσα στον οικισμό! Οι πληροφορίες μου από όσα λέγουν κάτοικοι των δυο φωτιών, ήταν εμπρησμός!   

Βέβαιος ότι η φωτιά στη Νέα Μάκρη ήταν εμπρησμός, δηλώνει και ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας! 

Η πυρκαγιά με δυο ταυτόχρονες εστίες ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου, και η φωτιά επεκτάθηκε εντός του οικιστικού ιστού καθώς ισχυροί άνεμοι έπνεαν εκείνη τι στιγμή στη Νέα Μάκρη!

Εξ όσων λοιπόν φαίνεται αυτή η Πολιτεία δεν βάζει μυαλό! Δεν παραδειγματίζεται από τα λάθη της και τις παραλήψεις της! 

Όταν στο Μάτι της Αττικής – δίπλα από τη Ν. Μάκρη το 2018 βιώσαμε τον όλεθρο με 103 νεκρούς συνανθρώπους μας! Όταν πριν λίγο χρονικό διάστημα κάηκε η μισή Ελλάδα και ολόκληρες περιοχές μεταβλήθηκαν σε “Κρανίου Τόπο”!

Ότι και να γράφουμε, ότι και να λέμε, αυτή η Πολιτεία εξακολουθεί να είναι άνευρη, αναίσθητη, αναποτελεσματική!

Ωστόσο παρακάτω θα σας παραθέσουμε δυο επιστολές του κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, υποστράτηγου ε.α και στις οποίες καταθέτει την ελπίδα να τον ακούσουν κυβέρνηση και Δήμαρχος Μαραθώνα – Νέας Μάκρης:

Η 1η επιστολή:  

«Ήμουν στα ακραία σπίτια του οικισμού Λιβισίου στη Νέα Μάκρη, στο σημείο Μηδέν κάθε πυρκαγιάς γιατί δεν είναι η πρώτη, αλλά η πολλοστή που τυγχάνω αυτόπτης μάρτυρας. Το δάσος της Ξυλοκέριζας είναι ο στόχος των εμπρηστών από παλιά. Ως πριν μερικά χρόνια ρίχναμε τις φωτιές στους οικοπεδοφάγους. Όμως οι πρόσφατες πυρκαγιές    είναι έργο εμπρηστών που μας έχουν στοχοποιήσει. 

Θα σας  εκθέσω ορισμένες εντυπώσεις από τη χθεσινή βραδιά:

1/Έγινε γρήγορα κινητοποίηση της Π.Υ και αντιμετωπίστηκαν στα δύο σημεία ενάρξεως της πυρκαγιάς (Λιβίσι - Άγιο Εφραίμ)  επιτυχώς εν τη γενέσει τους.

2/ Το κομφούζιο την ώρα που ανέρχονταν τα οχήματα της Π.Υ και Αστυνομίας ήταν αφάνταστο, διότι την ίδια ώρα  κατέρχονταν τα οχήματα των κατοίκων  που εκκένωναν τον οικισμό.

3/ Οι  δρόμοι σε ορισμένα σημεία (λαιμούς μπουκαλιού) που μετά βίας περνά ένα όχημα πόσο μάλλον να διασταυρώνεται η φάλαγγα των κατερχομένων ΙΧ με τα ανερχόμενα πυροσβεστικά

4/ Από χρόνια η Δημοτική Αρχή γνωρίζει το θέμα και αδιαφορεί να βάλει κάποιος θαρραλέος δήμαρχος μια μπουλντόζα να διαπλατύνει το δρόμο ώστε να μπορούν να διασταυρωθούν δύο οχήματα.

Μήπως πρέπει να επιληφθεί το Υπουργείο  Υποδομών-Συγκοινωνιών για το άνοιγμα  των δρόμων;

5/ Έχουν γεμίσει με κάμερες την Αθήνα αλλά ούτε μία κάμερα δεν έχουν βάλει σε επίκαιρα σημεία στους δασικούς δρόμους από όπου περνούν ανενόχλητοι οι εμπρηστές.

6/ Ούτε μια περιπολία στις παρυφές των δασών δεν γίνεται σαν προληπτικό μέσο, πολύ περισσότερο απαγόρευση ορισμένες ημέρες που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος.

7/ Δεν είναι εκπαιδευμένος ο κόσμος τι θα κάνει σε περίπτωση πυρκαγιάς. Αντί  να προφυλάξουν την  οικογένεια τους και να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς άρχισαν να συνομιλούν στα κινητά. Κάποιος θρηνούσε στο κινητό  κραυγάζοντας  καιγόμαστε, καίγονται  τα σπίτια μας” και αμέσως μετά  ο αθεόφοβος ανάβει τσιγάρο για να εκτονωθεί, ενώ η πυρκαγιά ήταν   μακρύτερα, επιτείνοντας έτσι τη σύγχυση και τον κίνδυνο.

8/ Τα ίδια  λάθη κάθε φορά, οι ίδιες αδυναμίες, χωρίς να γίνεται  διόρθωση και πρόοδος στην αντιμετώπιση της επόμενης καταστροφής. Χωρίς κάποιο σχεδιασμό, χωρίς κάποιες ασκήσεις να διαπιστώσουν τα αδύνατα σημεία, χωρίς κάποιες σημάνσεις οδών προσπέλασης των μεν και των δε ώστε να αποφεύγεται το χάος και να φθάνουν ταχύτερα τα  μέσα πυρόσβεσης.

9/ Ούτε ένας κρουνός δεν υπάρχει πλάι στο δάσος για ανεφοδιασμό της Π.Υ αλλά στο κέντρο.

10/ Η απουσία των ΜΜΕ ήταν εκκωφαντική και η ενημέρωση λακωνική ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπερχειλίζουσα και περιττή. Οι πρώτες ώρες είναι οι πλέον κρίσιμες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και τότε  εντοπίζονται και  τα λάθη.

11/ Υπήρξε ευγενής προσφορά εκ μέρους των εθελοντών και αυτό είναι παρήγορο.

Κατά τα λοιπά καλύπτονται εκτενώς οι ανούσιες  κοκορομαχίες Τσίπρα –Μητσοτάκη  για να μας τονίσουν ποιος είναι ο πιο ακατάλληλος να βάλει κάποια τάξη στον τόπο.  Αλλά να μιλάει και ο προδότης της Μακεδονίας και εμπρηστής του Ματιού με τα υπέρ-εκατό θύματα πάει πολύ. Είμαι απογοητευμένος από την έλλειψη ικανής ηγεσίας στη Ελλάδα!»!

Η 2η επιστολή:

«Αγαπητέ μου κ. Δήμαρχε Μαραθώνος

Υπάρχει αδείρητος ανάγκη να ανοιχθούν δύο δρόμοι από Λιβίσι προς το κέντρο. Ένας για άνοδο (Τερψιχόρης) και ένας για κάθοδο (Σ. Βέμπο), ώστε να μην διασταυρώνονται τα οχήματα σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών. Η σημερινή κατάσταση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εγκυμονεί τραγωδία παρόμοια με το Μάτι.

Αναλογισθείτε τις στιγμές της συμφόρησης στα σημεία "λαιμούς του μπουκαλιού", όπου μετά βίας διέρχεται για ένα όχημα και άρα ακινησίας όπου οι δρόμοι ήταν γεμάτοι αυτοκίνητα χωρίς καμία απόσταση, αν κάποιος εγκληματίας εμπρηστής έβαζε κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα από τους στενούς λαιμούς της Τερψιχόρης. Με δυνατό άνεμο τα εγκλωβισμένα οχήματα θα γίνονταν εμπρηστικές βόμβες και θα έκαιγαν μεγάλο μέρος της Μάκρης με πολυάριθμα θύματα.

Εν όψει μάλιστα εκλογών όλα είναι πιθανά και τίποτα δεν αποκλείεται. Και αν γλυτώσαμε φέτος του χρόνου θα έχουμε και πάλι τα ίδια και ίσως να μην είμαστε τόσο τυχεροί όσο εφέτος.

Επομένως καλέστε κάποιο πολεοδόμο να διανοίξει την Τερψιχόρης και να επεκτείνει τη Σ. Βέμπο, αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό νομικό καθεστώς θα πρέπει να κινήσετε τάχιστα διαδικασίες για την αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε να λύσει τα χέρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κύριε Δήμαρχε Μαραθώνος

Έχουμε μπει σε νέα εποχή με την κλιματική αλλαγή. Η Μάκρη έχει πυκνοκατοικηθεί. Τα οχήματα έχουν αυξηθεί και επομένως χρειάζονται νέα εργαλεία και νέες πολιτικές η νέα κατάσταση για να αντιμετωπιστεί.
Οι κάτοικοι του Λιβισίου ανησυχούν και με παρακάλεσαν να τεθώ επικεφαλής της κίνησης για την βελτίωση των οδών. Όμως είμαι αρκετά μεγάλος (93 ετών) και αδυνατώ. Μπορώ όμως να βοηθήσω πληροφοριακώς!»!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες