Σεισμός 5,8 ριχτερ στην Κρήτη.Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι δεκάδες τραυματίες και Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021

Σεισμός 5,8 ριχτερ στην Κρήτη.Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι δεκάδες τραυματίες και Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού


Ένα άτομο έχασε τη ζωή του, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε το πρωί της Δευτέρας την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μίνωα – Πεδιάδας, Ιωάννη Δρακάκη, πρόκειται για εργάτη, ο οποίος εκτελούσε εργασίες αναστήλωσης στον Προφήτη Ηλία. Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου έχουν μεταφερθεί ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες. Από τους οκτώ, ένας είναι πολυτραυματίας, δύο με κατάγματα και οι υπόλοιποι με εκδορές.

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος, ο οποίος είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.Μέχρι στιγμής, στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Κάποιοι πολίτες, για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Κλειστά αύριο και μεθαύριο τα σχολεία

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, κλειστά θα είναι αύριο και μεθαύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι

Έντονη είναι η μετασεισμική ακολουθία καθώς έχουν σημειωθεί δύο δονήσεις, 3,8 και 4,5 Ρίχτερ. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής, Μανώλης Φραγκάκης, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει.

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του.

Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεχγος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι Αρχές, εστιάζοντας στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου καταγράφονται σημαντικές ζημιές και καταρρεύσεις ναών.

Λέκκας: Αναπάντεχος ο σεισμός

«Κεραυνό εν αιθρία» και «αναπάντεχο» χαρακτήρισε τον σημερινό σεισμό 5,8 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. «Ήταν ένας σεισμός που δεν περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέκκας σε ερώτηση, αν θα ακολουθήσει κάποια μεγαλύτερη δόνηση, απάντησε «τι να πει κανείς μετά από αυτό» , για να συμπληρώσει: «Για την ώρα έχουμε μια σημαντική μετασεισμική ακοκουθία η μεγαλύτερη δόνηση από τις οποιες ήταν 4,5 ρίχτερ στις 09:37 και ο κόσμος πρέπει να είναι προσκεκτικος αποφεύγοντας τα παλιά κτίρια». Κατά την άποψή του, οι ζημιές θα περιοριστούν στη στενή περιοχή γύρω από το επίκεντρο.

Καθημερινη

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Η έντονη σεισμική δραστηριότητα ξεκίνησε από τότε που η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής καλύφθηκε με χώμα.

neakriti.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες