Ε.Σ.Α.μεΑ.: Πράξη: «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Πράξη: «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’»


Έναρξη Συναντήσεων για το Πακέτο Εργασίας 1 – Τρίπολη 24/09/2021

Στο πλαίσιο του γενικότερου έργου της ΕΣΑμεΑ αναφορικά με την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από τον Μάιο του 2021 υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξη τους στην αγορά εργασίας. Η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων οι οποίες απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, όσο και στα Στελέχη των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκος Καραλής μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, η υπεύθυνη Έργου κα Ευαγγελία Καλλιμάνη, καθώς και τα στελέχη της Ομάδας Έργου κ.κ. Ειρήνη Τσαλουχίδου και Μαρία Σίδερη βρέθηκαν στην Τρίπολη στις 24 Σεπτεμβρίου και συναντήθηκαν με τον κ. Ιωάννη Τρουπή, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και τον κ. Παναγιώτη Μαντά, υπεύθυνο ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Στη διάρκεια της συνάντησης οι παριστάμενοι παρουσίασαν τις επερχόμενες δράσεις της Πράξης και δεσμεύτηκαν από κοινού για αλληλέγγυα συνεργασία στο πλαίσιο της γενικότερης ευαισθητοποίησης του κοινού για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η Ομάδα επισκέφθηκε επίσης τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και συναντήθηκε με την κα Δήμητρα Παπούλια, προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και με τα στελέχη της Επιτελικής Δομής της Περιφέρειας, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη δράση του «Αγησίλαου» στην Πελοπόννησο, και συμφώνησαν στην προώθηση και υποστήριξη όλων των ενεργειών της Πράξης.

Στο ίδιο κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με την κ. Παναγιώτα - Μαρία Καραλέκα, προϊσταμένη της Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης και τα στελέχη των Υπηρεσιών της, αλλά και με τον περιφερειακό Διευθυντή Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Δημήτριο Οικονομόπουλο και την εκπαιδευτικό κα Αγγελική-Μαρία Κοσμοπούλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες