Ν. Σταυρέλης: Συνέχεια στην ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021

Ν. Σταυρέλης: Συνέχεια στην ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών


Νέα απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή για ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των σκουπιδιών στο Δήμο Κορινθίων.

► Τονίσαμε ότι είμαστε αντίθετοι στην ανάθεση σε ιδιώτη της υπηρεσίας αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων.

Πέραν τούτων αναφέραμε ότι διαπιστώνονται πολλά περίεργα στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, όπως:

1. Στην αρχική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (24/8/21) το ποσόν ήταν 122.666€. Στην έγκριση πίστωσης μετέπειτα το ποσόν μειώθηκε σε 110.000€ και ακολούθησε η χθεσινή απόφαση που μιλά για 106.057€ για δύο μήνες αποκομιδή απορριμμάτων στη Σολυγεία, το Σαρωνικό και τη Τενέα (ανετοιμότητα και αλαλούμ). Το ποσό είναι υπέρογκο.

2. Η αποκομιδή θα γίνεται σε πολύ αραιά διαστήματα (μόνο δύο φορές την εβδομάδα στα χωριά Αγγελόκαστρο, Άγιος Ιωάννης, Ρητό, Κατακάλι, Μαψός, Σπαθοβούνι, Αγιονόρι και Στεφάνι, ενώ τρεις φορές εβδομαδιαίως θα γίνεται στα χωριά Κόρφος , Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάνο, Κλένια, Κουταλάς, και τέσσερις στα Λουτρά-Αλμυρή, Χιλιομόδι και Άγιο Βασίλειο).

3. Σκόπιμα η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρόσληψης έκτακτου προσωπικού 8 μηνών 34 άτομα (οδηγοί και εργάτες) με διαδικασίες ΑΣΕΠ, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει λήξει από το τέλος Ιουλίου, προφανώς για να μπορεί να ισχυρίζεται ότι υπάρχει μικρή ανεπάρκεια στο προσωπικό.

4.
Η συλλογή θα αφορά μόνον τα οικιακά απορρίμματα των πράσινων κάδων στις περιοχές αυτές και όχι τα ογκώδη και τα ανακυκλώσιμα.

5. Θα πληρώνουμε τον ιδιώτη για τα σκουπίδια ενώ την ίδια περίοδο θα παραμένουν χωρίς αντικείμενο τρία απορριμματοφόρα του Δήμου με το ανάλογο προσωπικό. Τι λογική είναι αυτή αδυνατούμε να την κατανοήσουμε, πέραν του διπλού ουσιαστικά κόστους.


ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 28/09/2021

1 σχόλιο:

  1. Σωστα τα λετε κυριε Σταυρελη, τα ογκωδη απορριματα στο Λεχαιο, εναντι δημοσιου κτεο αμαζευτα εδω και εναμιση μηνα σχεδον μας δουλευουν κανονικα. Κατα τα αλλα ειναι ολα καθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες