Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΝΙΚΗΣΕ, Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021

Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΝΙΚΗΣΕ, Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ!

Γράφει ο Ιωάννης Β. Καραπανάγος

Μία μεγαλειώδης συναυλία-παρουσίαση του συμφωνικού έργου "Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ", που διοργάνωσε ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, πραγματοποιήθηκε, χθες, 26 Σεπτεμβρίου 2021, στην κατάμεστη πλατεία Ταξιαρχών Περαχώρας, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και των 60 χρόνων από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Λουτρακίου.

Συντελεστές της συγκλονιστικής αυτής εκδήλωσης ήταν η mezzo σοπράνο Μαίρη Έλεν Νέζη, ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης, η χορωδία εκπαιδευτικών μουσικής περιφέρειας Αττικής ''choremus'', o αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λουτρακίου Πελοπίδας Μαυρόπουλος, ο συνθέτης Σπύρος Προσωπάρης, ο δάσκαλος Νικόλαος Γεωργίου που έγραψε την ποίηση και τα κείμενα του συμφωνικού έργου, τα μέλη της Φιλαρμονικής Λουτρακίου και ο αφηγητής Αλέξης Κωστάλας.


Η εκδήλωση αυτή, που ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο,  ήταν ένα μελωδικό ιστορικό πέρασμα, από τους προγόνους μας στους σημερινούς κατοίκους της Περαχώρας, το οποίο ταξίδεψε στον χρόνο τους παρισταμένους και ανέδειξε την πολύτιμη συμβολή της Μάχης της Περαχώρας στον ηρωικό απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Η Περαχώρα νίκησε, η Περαχώρα γιορτάζει, η Ελλάδα γιορτάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες