«Δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα από θέση αρχής», δήλωσε ο Μητσοτάκης στο CNN - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021

«Δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα από θέση αρχής», δήλωσε ο Μητσοτάκης στο CNN


Η κυβέρνηση του αρέσκεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα και η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι το ύστατο μέτρο


Στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και την δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ έδωσε συνέντευξη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών.

«Είμαι φιλελεύθερος πολιτικός, δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα από θέση αρχής, ωστόσο, πιστεύω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση, μόλις εμφανίστηκε η μετάλλαξη Ο για την οποία δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά, είπαμε πως αυτή είναι η σωστή απόφαση και πρέπει να την πάρουμε τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό οδήγησε σε σημαντική αύξηση στα ραντεβού για την α’ δόση στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και τόνισε ότι η κυβέρνηση του αρέσκεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα και η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι το ύστατο μέτρο.

Δεν παρέλειψε ακόμη μια φορά να μιλήσει για πανδημία ανεμβολίαστων και τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί περιορισμένες αντιδράσεις, σε σχέση με όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επέκρινε την αντιπολίτευση για την προσπάθεια πολιτικοποίησης της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας την απόφασή της μεγάλο λάθος.

Αναφορά έκανε και στο μεταναστευτικό, με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα, λέγοντας πως «δεν έχει υπάρξει επαρκής αλληλεγγύη σε επίπεδο ΕΕ σε ό,τι αφορά στην κατανομή των βαρών. Υπάρχουν χώρες, που θεωρούν πως το Μεταναστευτικό δεν είναι δικό τους πρόβλημα».

Όσον αφορά στη στάση της Τουρκίας, δήλωσε: «Κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να σώζουμε ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο καθημερινά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να συνεργαζόμαστε με τους γείτονες μας και εν προκειμένω με την Τουρκία. Στο πρόσφατο παρελθόν, η Τουρκία επιχείρησε να εργαλειοποιήσει το Μεταναστευτικό. Τώρα έχουν υιοθετήσει διαφορετική τακτική και ορθά το έχουν κάνει. Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση, όπως συνέβη το 2015, δεν αποτελεί τη λύση και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη».


newsbreak.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες