Κατερίνα Μουτσάτσου: Οι καλλιτέχνες πρέπει επιτέλους να μιλήσουν! – ΗΧΗΤΙΚΟ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 12, 2022

Κατερίνα Μουτσάτσου: Οι καλλιτέχνες πρέπει επιτέλους να μιλήσουν! – ΗΧΗΤΙΚΟ


“O κόσμος φοβάται να εκφραστεί” ανέφερε μιλώντας στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη η Κατερίνα Μουτσάτσου.

Η γνωστή ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια ζει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι οι συνάδελφοί της πρέπει να βρουν το θάρρος να βγουν μπροστά και να υποστηρίξουν την άποψή τους.

“O κόσμος φοβάται να εκφραστεί. Αυτό έχει κορυφωθεί με την πανδημία και νομίζω ότι κάθε μέρα χειροτερεύει. Δεν ξέρω αν βρισκόμαστε σε μία απόλυτη κορύφωση και αν τα πράγματα θα αρχίσουν να καλυτερεύουν -το οποίο πιστεύω, όλοι το ελπίζουμε- ή αν είμαστε ακόμα στην αρχή της καμπύλης προς την κορύφωση και ο κόσμος φοβάται ακόμα περισσότερο. Είμαστε πραγματικά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την έκφραση”, σημείωσε.

Αναφορικά με τη στάση που έχουν επιλέξει να κρατήσουν οι Έλληνες και οι ξένοι συνάδελφοί της η κα Μουτσάτσου, υποστήριξε ότι «είναι ελάχιστοι εκείνοι που έχουν καταλάβει τη σημερινή κατάσταση».

“Αυτό που ζούμε σήμερα δεν το έχει καταλάβει κανείς, ή οι ελάχιστοι που το έχουν καταλάβει περιέργως, μπορεί να είναι κάποιοι ηθοποιοί ρεπουμπλικάνοι που να τυχαίνει να κατάγονται από το Τέξας και να τυχαίνει να έχουν ακούσει μία διαφορετική άποψη και αυτή τυχαία να είναι διαφορετική, πιστέψτε με. Ως προς την εγχώρια βιομηχανία του θεάματος, δυστυχώς πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος ζει τρομοκρατημένο από την Ελληνική σόουμπιζ. Είχαν καλομάθει όλες αυτές τις δεκαετίες, ζούνε από αυτό. Οπότε μούγκα! Υπάρχει ένα άλλο κομμάτι απολύτως trash, που σήμερα ζει την κορύφωση του. Εγώ δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με την ελληνική τηλεόραση, αλλά πέρσι που βρέθηκα στην Ελλάδα και έτυχε να δω τηλεόραση γιατί είχε lockdown -μόνο έτσι μπορείς να με αναγκάσεις να δω τηλεόραση-έπαθα σοκ! Υπάρχει βεβαίως και ένα, πιστεύω, τεράστιο κομμάτι ανθρώπων οι οποίοι υπάρχουν εκεί έξω οι οποίοι δημιουργούν και οι οποίοι απλώς ακόμα δεν έχουν βρει τη φωνή, την πλατφόρμα να εκφραστούν, Τώρα αρχίζουν και βγαίνουν αυτοί που θα έχουν και έργο καλλιτεχνικό. Μην ξεχνάμε το πολύ πρόσφατο παράδειγμα του κυρίου Σερβετάλη αλλά και κάποιες άλλες φωνές. Πέρα των φωνών που μπορείς να βγεις να πεις κάτι, πρέπει να υπάρχει και ένα προϊόν τέχνης το οποίο πιστεύω ότι υπάρχει, απλά ακόμα δεν το έχουμε δει” συμπλήρωσε η κα Μουτσάτσου.

“Η λέξη ηθοποιός είναι πολύ ξεκάθαρη, η ελληνική γλώσσα είναι οργανική, ο ηθοποιός ποιεί ήθος. Έχω διακρίνει συναδέλφους οι οποίοι προσπαθούν να πουν κάτι με τρόπο ή να αφήσουν να γλιστρήσει κάτι . Και τους νιώθω και παίρνω θάρρος και λέω μπορεί να μην το είπες ξεκάθαρα, αλλά εγώ σε άκουσα. Για μένα πρέπει να έχουν περισσότερο θάρρος, αυτή η εποχή θέλει δύναμη, θέλει κουράγιο, θέλει ελπίδα και πίστη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος”, είπε χαρακτηριστικά.

Για τη στάση των ιεραρχών το διάστημα της πανδημίας ανέφερε: «Νομίζω πρέπει να σεβαστούμε την πίστη μας. Πρέπει να σεβαστούμε και το λαϊκό αίσθημα ότι έχουμε ανάγκη την Ορθοδοξία μας. Όποια σχέση και να έχει κανείς, δεν μπορεί παρά να το σεβαστεί αυτό το συναίσθημα. Θα κριθούν όσοι βγαίνουν δημόσια και με τέτοια προκλητικότητα εκφράζουν τέτοιου είδους απόψεις και κυρίως φαίνεται να τις παπαγαλίζουν. Όταν ακούς από έναν ιεράρχη και έναν δημοσιογράφο τα ίδια πράγματα κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να είμαστε αυστηροί με τους ανθρώπους εκείνους που έχουν, έστω ελάχιστη σχέση με την πνευματικότητα. Αυτοί έχουν μεγαλύτερη ευθύνη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες