Kiyosaki: Η υπερφούσκα στις αγορές θα μετατραπεί σε υπερσυντριβή – Πληθαίνουν οι μαύροι κύκνοι, πολύς πλούτος θα αλλάξει χέρια - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2022

Kiyosaki: Η υπερφούσκα στις αγορές θα μετατραπεί σε υπερσυντριβή – Πληθαίνουν οι μαύροι κύκνοι, πολύς πλούτος θα αλλάξει χέρια



«Η υπερ-φούσκα θα μετατραπεί σε υπερ-συντριβή» γράφει ο Robert Kiyosaki

Δραματικές προειδοποιήσεις προς τους επενδυτές για ιστορικό κραχ στις αγορές και τις οικονομίες απευθύνει συνεχώς ο γκουρού του personal finance και συγγραφέας του ευπώλητου Rich Dad, Poor Dad, Robert Kiyosaki, αναφέροντας πως η ύφεση, η οποία θα είναι ιστορικών διαστάσεων, είναι ήδη εν εξελίξει…

Από την άλλη, όπως υποστηρίζει, πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία να κερδίσει κανείς χρήματα…


«Η υπερ-φούσκα θα μετατραπεί σε υπερ-συντριβή» γράφει στους ακόλουθούς του και συνεχίζει: «Αναμείνατε τη μεγαλύτερη συντριβή που έγινε ποτέ, πολύς πλούτος θα αλλάξει χέρια.

Είναι καιρός να πλουτίσουν οι φτωχοί.

Μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, ETF και ακίνητα καταρρέουν όπως είχε προβλεφθεί.
Εκατομμύρια θα εξαφανιστούν.
Αλλά χιλιάδες φτωχοί και μεσαία τάξη θα γίνουν απίστευτα πλούσιοι» υποστηρίζει ο Kiyosaki.
Όπως υπενθύμισε, εκμεταλλεύτηκε προσωπικά την κατάρρευση της φούσκας των ακινήτων στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και πλούτισε.
«Το 2008 ήταν εξαιρετική εποχή για να γίνεις πλούσιος.
Όλα βγήκαν προς πώληση.
Οι πωλήσεις ήταν τόσο ευρείες που δανείστηκα εκατομμύρια δολάρια για να αρπάξω ευκαιρίες και όσο περισσότερα ακίνητα μπορούσα».


Τώρα, ο Kiyosaki είναι bullish για τον χρυσό, το ασήμι και το bitcoin εδώ και αρκετούς μήνες.
Προέβλεψε δε ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα υποχωρήσουν μαζί με την ευρύτερη αγορά, αλλά συμβούλευσε τους επενδυτές να επωφεληθούν από τις φθηνότερες τιμές και να αγοράσουν, αφού, όπως λέει, η Federal Reserve θα κλείσει τον κύκλο των επιτοκιακών αυξήσεων…
Ο Kiyosaki ξεχώρισε τα κρυπτονομίσματα ως την πλέον αξιόλογη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι απέρριψε το bitcoin ως άχρηστο.
«Βitcoin.
Αλλά δεν νομίζω ότι έχει καμία αξία.
Απλώς παίζω το παιχνίδι» είπε.
Ο συγγραφέας, ως γνωστόν, κρούει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για μια τεράστια φούσκα στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων τους τελευταίους 18 μήνες, που προβλέπει ότι θα τελειώσει με ένα καταστροφικό κραχ.
Απηύθυνε, επίσης, κάποιες ασυνήθιστες συμβουλές τον Ιούνιο για όσους θέλουν να νικήσουν τον πληθωρισμό, προτείνοντας να αποθηκεύουν σακούλες σκουπιδιών, χαρτί υγείας και κονσερβοποιημένα προϊόντα όπως τόνο και φασόλια, για να προλάβουν τις αυξήσεις των τιμών.

Μαύροι κύκνοι…

Σύμφωνα με τον Kiyosaki, υπάρχουν πολλά γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντική ύφεση στην αγορά και βρίσκονται επί του παρόντος σε εξέλιξη:

  • Κατάρρευση στην αγορά ακινήτων της Κίνας, όπου υπάρχει μεγάλη πτώση στη ζήτηση ακινήτων. Οι developers δεν είναι καν σίγουροι ότι μπορούν να ολοκληρώσουν κάποια έργα που ουσιαστικά εξαϋλώνουν χρήματα
  • Η κλιματική κρίση στην Κίνα, τα κύματα καύσωνα και οι τεράστιες ξηρασίες έχουν στερέψει τα μεγάλα αποθέματα νερού, ακόμη και ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

  • Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, με το φυσικό αέριο να είναι 10 φορές πιο ακριβό από ό,τι πριν από ένα χρόνο, όπως και το ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπάρχουν φόβοι ότι ένας πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής θα μπορούσε να εργαλειοποιηθεί
  • 20 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στο Πακιστάν λόγω τεράστιων πλημμυρών

Ως επί το πλείστον, η τρέχουσα αγορά δεν έχει τιμολογήσει κανένα από αυτά τα πράγματα.

www.bankingnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες