«Ο κούκος αηδόνι» θα μας κοστίσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων – Νέο «κύμα» ανατιμήσεων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2022

«Ο κούκος αηδόνι» θα μας κοστίσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων – Νέο «κύμα» ανατιμήσεων


Ανατιμήσεις θα υπάρξουν σίγουρα και στα οπωροκηπευτικά, ειδικά τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα 

Πανάκριβες θα είναι οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη ένα νέο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής.

Οι αυξήσεις στα γλυκά παραδείγματος χάριν σε σχέση με πέρυσι θα αγγίξουν ακόμα και το 15-20% όσο πλησιάζουμε στις γιορτές!

Τα μελομακάρονα για παράδειγμα, πέρυσι ξεκινούσαν να πωλούνται από 10 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος η τιμή εκκίνησης είναι τα 11 ευρώ.

Οι κουραμπιέδες το 2021 ξεκινούσαν από τα 12 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος δεν θα τους βρουν οι καταναλωτές κάτω από 13 ευρώ.

«Έχουμε 30% αύξηση στις πρώτες ύλες και 300% αύξηση στο ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά στο Open μια ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου, σχολιάζοντας τις αλματώδεις αυξήσεις στα προϊόντα.

Παρόμοια, όμως, είναι η εικόνα και στην αγορά των κρεάτων, παρότι ακόμα δεν έχει καθοριστεί η τιμή της γαλοπούλας, η οποία μαζί με το χοιρινό μονοπωλούν τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Συνεπώς δεν υπάρχει ούτε ζήτηση αυτή την περίοδο, αλλά ούτε και παραγγελίες, όπως λένε άνθρωποι της αγοράς.

Τέλος, ανατιμήσεις θα υπάρξουν σίγουρα και στα οπωροκηπευτικά, ειδικά τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

https://www.pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες