Επικίνδυνα υλικά στην Αμερικανική βάση της Σούδας ..Πυριτιδαποθήκη η Κρήτη!! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2022

Επικίνδυνα υλικά στην Αμερικανική βάση της Σούδας ..Πυριτιδαποθήκη η Κρήτη!!


«Κόμβος επικίνδυνων υλικών η αμερικανική βάση στη Σούδα» είναι ο τίτλος του αποκλειστικού δημοσιεύματος του «Ριζοσπάστη» που αποκαλύπτει ότι «χιλιάδες τόνους επικίνδυνων υλικών που διακινούν οι Αμερικανοί στη Σούδα» και πως «ετοιμάζονται να μεταφέρουν πάνω από 3.600 τόνους επικίνδυνου φορτίου!»

Οπως αναφέρει, δεν περνά μέρα που να μην επιβεβαιώνονται οι κίνδυνοι για τον λαό μας από την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού άξονα, πάνω στην πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης μέσα από τέτοιες υπηρεσίες να διεκδικήσει κάποιες καλύτερες μερίδες από την καπιταλιστική λεία στην περιοχή. Στο μεταξύ οι κίνδυνοι για τον λαό αναδεικνύονται τεράστιοι, είτε μέσα από ατυχήματα που μπορεί να συμβούν καθημερινά σε ζώνες όπως η Σούδα, είτε από την στοχοποίηση τέτοιων βάσεων και υποδομών από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, στο πλαίσιο των σεναρίων ευρύτερης ανάφλεξης από την κλιμάκωση στο Ουκρανικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ ναυλομεσίτες ψάχνουν πλοίο μήκους έως 251 μέτρων, ικανό να μεταφέρει τουλάχιστον 241 κοντέινερ τύπου TEU (twenty-foot equivalent unit), με προδιαγραφές «συμβατότητας και διαχωρισμού» υλικού HAZMAT – «hazardous material», δηλαδή «επικίνδυνου υλικού», που στη διεθνή βιβλιογραφία παραπέμπει σε τοξικά χημικά, καύσιμα, πυρηνικά απόβλητα, αλλά και σε βιολογικούς, χημικούς και ραδιολογικούς παράγοντες.

Οι Αμερικανοί έχουν δώσει τη διευκρίνιση ότι το εν λόγω «επικίνδυνο υλικό» είναι Κατηγορίας Κινδύνου 1, Υποκατηγορίες 1.1D (Hazard Class 1 material, Divisions 1.1D).

Στον Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών των ΗΠΑ (Code of Federal Regulations) διαβάζουμε ότι η Hazard Class 1 αφορά «εκρηκτικά που έχουν κίνδυνο μαζικής έκρηξης. Μια μαζική έκρηξη είναι αυτή που επηρεάζει σχεδόν ολόκληρο το φορτίο ακαριαία». Στην κατηγορία εμπεριέχονται ουσίες και όπλα όπως η νιτρογλυκερίνη, ο δυναμίτης και οι περισσότεροι τύποι τορπιλών.

Μπαίνει επίσης επιμέρους κάθε κοντέινερ να φέρει βάρος 33.400 λίβρες ή 15.160 κιλά ή περίπου 15 τόνους έκαστο. Αρα, με τουλάχιστον 241 κοντέινερ μιλάμε για τουλάχιστον 3.653 τόνους επικίνδυνου μεταφερόμενου φορτίου. Ολο αυτό με ένα μόνο πλοίο…

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

ριζοσπάστης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες