Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στην εκδήλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και έξυπνες πόλεις - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2023

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στην εκδήλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και έξυπνες πόλεις


«Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στην εκδήλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030, εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κρίγγο»


Ο δήμος μας, εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κρίγγο συμμετείχε σήμερα σε εκδήλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που είχε στόχο τη συνεργασία φορέων για το μνημόνιο συνεργασίας στο πλαίσιο της Αποστολής για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030.


Η Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030, από και προς τους πολίτες» στοχεύει να υποστηρίξει τον μετασχηματισμό των ευρωπαϊκών πόλεων προς την ουδετερότητα του κλίματος έως το 2030, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal) έως το 2050, για τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών.


Σκοπός της Αποστολής είναι οι 100 τελικά επιλεγμένες πόλεις να λειτουργήσουν ως πρότυποι κόμβοι καινοτομίας για όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις, αναπτύσσοντας συνεργασίες και ένα αποθετήριο καλών πρακτικών από επιτυχημένα έργα καινοτομίας και επενδύσεις πλήρους κλίμακας. Οι επενδύσεις προς την κλιματική ουδετερότητα θα υλοποιηθούν κυρίως μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ και των προσκλήσεων Horizon, Life κ.α., στις οποίες το σύνολο των ευρωπαϊκών πόλεων θα είναι επιλέξιμες.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών τα τελευταία χρόνια έχει εντάξει στο σχεδιασμό των δράσεων και της στρατηγικής του, τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με σκοπό τη δημιουργία μιας πόλης κλιματικά ουδέτερης και έξυπνης, με αποτέλεσμα καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, καλύτερες χρήση των πόρων και λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον για όλους τους πολίτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες