ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΤΩΣΗ ΑΞΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΤΩΣΗ ΑΞΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr


Αρκετές φορές έχω γράψει για τις μουρμούρες που ακούγονται πλέον φανερά στα επιτελεία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κατά της πολιτικής αντίληψης του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη. Κάθε μέρα η γκρίνια επιφανών στελεχών αυξάνει.

Η οξυδέρκεια αυτών των επιτελικών στελεχών περί της υφιστάμενης κατάστασης φέρνει τις παραιτήσεις τους, οδηγώντας σε απελπισία τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο γιατρός Ευάγγελος Γάκης με επιστολή του στην επιτροπή ψηφοδελτίων όπου θα ήταν υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία, δήλωσε την παραίτησή του. Ο Παντελής Περιβολάρης, στέλεχος εδώ και πέντε χρόνια του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και του Τομέα Επικοινωνίας, παραιτήθηκε επίσης. Την παραίτησή της από αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του - ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ΚΑΙ η Αναστασία Σιμητροπουλου. Όπως την αποχώρησή του από το Κίνημα ανακοίνωσε ο μέχρι πρότινος συντονιστής τομέων πολιτικής Απόστολος Σπυρόπουλος!

Άπαντες αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ!


Επιστολή καταπέλτης στον Νίκο Ανδρουλάκη…

Όμως το αποσυνθετικό φαινόμενο στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ δεν είναι σημερινό.

Δείτε την επιστολή που απέστειλαν οι σύμβουλοι του Περιφερειακού Συνδυασμού “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” στον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, ένα χρόνο πριν, στις 12 Ιανουαρίου 2022 συγκεκριμένα (και η οποία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ), με κοινοποίηση στον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, αλλά και στον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ):

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Καταρχάς ευχόμαστε Καλή Χρονιά και επιτυχία στο δύσκολο έργο σου για την αναγέννηση και την επιτυχία της Παράταξής μας, που έρχεται από μακριά και μπορεί να πάει και πάλι πολύ μακριά με την ενότητα και τον αγώνα όλων μας.

Οφείλουμε με την ευκαιρία της εκλογής σου και την ανάληψη ιστορικών ευθυνών για την Παράταξη, να σε ενημερώσουμε – όπως είχαμε ενημερώσει και την αείμνηστη Πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά, πριν 2 χρόνια ακριβώς – για τα συμβαίνοντα στην Περιφέρεια Αττικής και την συμπεριφορά δύο (πρώην πλέον) στελεχών της Παράταξής μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, η οποία προσβάλλει το χώρο μας και δεν συνάδει με το ιδεολογικό, ηθικό και αξιακό χαρακτήρα της Παράταξής, του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, των οποίων είμαστε μέλη και αυτοδιοικητικά στελέχη στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.

Στις εκλογές του Μαΐου 2019, δώσαμε μια σκληρή και άνιση μάχη στην Περιφέρεια Αττικής – κόντρα σε κατεστημένες δομές, συστημικά ΜΜΕ και μεγάλα συμφέροντα- όπου μας εμπιστεύθηκε το 17,5% των πολιτών – σχεδόν 300.000 ψηφοφόροι - με μόνο όπλο το έργο, το πρόγραμμά μας και την συγκινητική μάχη των εκατοντάδων προοδευτικών αυτοδιοικητικών στελεχών που μας στήριξαν.

Η Παράταξή μας, Παράταξη έργου, με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό, λειτουργώντας με ευθύνη και απόλυτη δημοκρατική εσωτερική λειτουργία, πιστή στην εντολή των προοδευτικών πολιτών που μας στήριξαν, από τη πρώτη μέρα της νέας Περιφερειακής θητείας, πορεύθηκε με ήθος, υπευθυνότητα, προτάσεις και προοδευτικό πρόσημο, απέναντι στη διοίκηση Πατούλη, που επαγγέλθηκε το νέο, αλλά λειτουργεί συνειδητά με βάση το πιο παλιό, συντηρητικό, αυταρχικό και ξεπερασμένο μοντέλο του παρελθόντος, σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με την προηγούμενη Περιφερειάρχη Αττικής.

Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να πούμε ΟΧΙ σε κάθε συναλλαγή και σε κάθε συνεργασία άνευ αρχών, αρνούμενοι να μοιραστούμε καρέκλες εξουσίας, πιστοί στη δέσμευσή μας για μια δημιουργική και μαχητική παρουσία, προς όφελος των πολιτών της Αττικής και μόνον.

Την απόφασή μας αυτή, η οποία προήλθε μέσα από απόλυτα διαφανείς, επίμονες και συνεχείς δημοκρατικές συζητήσεις και διαδικασίες της Παράταξής μας, επέλεξαν να τορπιλίσουν με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις τους, δύο εκλεγμένα στελέχη της Παράταξης και στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, τα οποία ακολούθησαν τον ιδιοτελή δρόμο της… δήθεν Ανεξαρτητοποίησης και ταυτόχρονα την άμεση συνεργασία με την Παράταξη Πατούλη, από τις πρώτες μόλις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
  • Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Βόρειο Τομέα με την Παράταξή μας, ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών από τον κ. Πατούλη. Μάλιστα παρευρίσκεται συχνά σε συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σε συνεστιάσεις!
  • Ο Γιάννης Σμέρος, μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Ανατολική Αττική με την Παράταξή μας - και κατά δήλωσή του, συνεργάτης σας - με πρόταση Πατούλη, ορίστηκε Μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ και μέλος της 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, αλλά και Πρόεδρος της Επιτροπής Καταλληλόλητας – Παραλαβής – Παράδοσης Μισθωμένων Κτιρίων – Αγοράς Ακινήτων της Περιφέρειας Αττικής!
  • Σε αντάλλαγμα και οι δύο ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ψηφίζουν με συνέπεια υπέρ της Παράταξης του κ. Πατούλη και μάλιστα σε σημαντικά θέματα, όπως στην παράνομη χρηματοδότηση του Attica tv, στις εκλογές για την ΕΝΠΕ, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Αττικής κλπ. εξασφαλίζοντας έτσι την πλειοψηφία στην Παράταξη του κ. Πατούλη.
Αγαπητέ Πρόεδρε,

Η στάση, η συμπεριφορά και οι πράξεις των ανωτέρω μελών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, είναι απολύτως ιδιοτελείς, απαξιωτικές και πέρα από κάθε ιδεολογικό, αξιακό και ηθικό πλαίσιο, ευθέως προσβλητικές στους πολίτες που μας στήριξαν.

Είναι δε, αυταπόδειχτα υπονομευτικές της κοινής μας πολιτικής πορείας και προσπάθειας αναγέννησης του Κινήματός μας σε όλα τα επίπεδα.

Θεωρούμε ότι αυτή η θλιβερή εξέλιξη στην Περιφέρεια Αττικής πρέπει να σας απασχολήσει, διότι είμαστε βέβαιοι ότι μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες και δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε στο χώρο μας πρόσωπα που θέτουν το προσωπικό τους συμφέρον και το ΕΓΩ τους πάνω από την Παράταξη και το Κίνημα, παραβιάζοντας κάθε έννοια ηθικής.

Σε κάθε περίπτωση, τα μαχόμενα ανιδιοτελώς στελέχη της Παράταξής μας - της μεγαλύτερης αυτοδιοικητικής παράταξης της χώρας - δεν μπορούν να συνυπάρχουν πολιτικά με στελέχη όπως ο Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο Γιάννης Σμέρος, που “έναντι πινακίου φακής” εγκαταστάθηκαν στην “αυλή Πατούλη”!

Βέβαιοι ότι ως νέος Πρόεδρος της Παράταξης, είστε η εγγύηση για μια νέα αναγεννητική πορεία ήθους και αξιών, αναμένουμε τις άμεσες δικές σας ενέργειες.

Με τις καλύτερες ευχές μας και συντροφικούς χαιρετισμούς (έπονται 22 υπογραφές)!

Κάνει ρουσφέτια στον Πατούλη ο Ανδρουλάκης;

Σήμερα και συγκεκριμένα στις 30/01/2023 τι διαβάζουμε στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πόρταλ www.ieidiseis.gr/news;

«Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Γιάννης Σγουρός, υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του δυο καλά παιδιά και βοήθησε να εκλεγούν στο περιφερειακό συμβούλιο κιόλας.

Αλλά μετά τις εκλογές βρήκαν καλύτερο για τους ιδίους να εγκαταλείψουν το ψηφοδέλτιο που τους ανέδειξε και να προσχωρήσουν στην ομάδα του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. Προφανώς, αν έβγαινε ο Σγουρός θα έμεναν μαζί του.

Συμβαίνει. Αλλά αυτό όπου υπερβαίνει τη φαντασία είναι ότι την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι και οι δυο, αφού έκαναν όλες τις δουλειές του Πατούλη στις ψηφοφορίες, βρήκαν θέση ως υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ:

Ο Θαν. Βαθειώτης στη Δυτική Αττική και ο Γιάννης Σμέρος στην Ανατολική.

Ρουσφέτια στον Πατούλη κάνει ο Ανδρουλάκης, ή δεν είχε ιδέα τι συμβαίνει γύρω του. Αλλιώς, γιατί να αναβαθμίσει δυο αποστάτες, από τον πρώην περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ και ήδη υποψήφιο (σ.σ. ανεξάρτητο) εκ νέου;


Δυστοκία ή ανικανότητα του αρχηγού;

Ωστόσο πέραν των παραπάνω, το εντελώς αξιοπερίεργο είναι πως ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κατά τόπους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους! Δημιουργώντας έντονες ανησυχίες στους πράσινους ψηφοφόρους και οι οποίοι διερωτώνται:

Δεν έχει άξιους υποψηφίους το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και θα κρυφτεί πίσω από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, ή είναι ανίκανος ο Νίκος Ανδρουλάκης να πείσει άξιους ανθρώπους να ηγηθούν πράσινων ψηφοδελτίων με γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Γνωρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι μετά τις εθνικές εκλογές το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις αυτοδιοικητικές του Οκτωβρίου δεν επαρκεί;

Γνωρίζει πώς κινδυνεύει το Κίνημα να χάσει το διαχρονικό πλεονέκτημα που είχε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετατρέποντάς το σε μειονέκτημα;

Να του θυμίσομε, ότι ο ιδρυτής, ο ηγέτης και επί πολλά χρόνια Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, θεωρούσε ως πυλώνες της Δημοκρατίας, την αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό!

Επί ημερών Νίκου Ανδρουλάκη το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ τα χάνει και τα δυο!


Νικητής θα είναι ο Γιάννης Σγουρός στην Περιφέρεια Αττικής…


Στο πλαίσιο αυτής απραξίας για την τοπική αυτοδιοίκηση από τον Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έγραφα πριν από λίγες ημέρες:

«Ωστόσο αυτή η εμμονική και εκδικητική στάση του Νίκου Ανδρουλάκη κατά του Γιάννη Σγουρού, επειδή δεν τον στήριξε στις εσωκομματικές διαδικασίες της Παράταξης, θα αποβεί ιδιαίτερα καταστροφική για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές που θα προηγηθούν των Αυτοδιοικητικών, αφού θα διασπάσει την ψήφο των “πράσινων” ψηφοφόρων! Μερίδα των οποίων θα γυρίσουν την πλάτη στον εμμονικό Νίκο Ανδρουλάκη!

Ο Γιάννης Σγουρός είναι η Ιστορία του ΠΑΣΟΚ! Ούτε μειώνεται, ούτε απαξιώνεται! Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι τουλάχιστον ασεβής προς τον Γιάννη Σγουρό και καταστροφικός για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ! Με τον Γιάννη Σγουρό, το Κίνημα θα έπαιρνε την Περιφέρεια Αττικής!

Ας δει, ας εξετάσει τη δυναμική που έχει αυτήν την στιγμή στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδος ο Γιάννης Σγουρός και τότε θα καταλάβει τι πάει να κάνει!

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια της Αττικής “παίζει” πολύ, αφού οι κάτοικοι της Αττικής “χόρτασαν” από τα “έργα και τις ημέρες” των Δούρου και Πατούλη!

Έτσι ο ανεξάρτητος Γιάννης Σγουρός είναι το φαβορί στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής.»!

Οψόμεθα!!
]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες