Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: “Τραγικές οι συνέπειες του lockdown, σύμφωνα με νέα μελέτη κορυφαίων επιστημόνων” - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2023

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: “Τραγικές οι συνέπειες του lockdown, σύμφωνα με νέα μελέτη κορυφαίων επιστημόνων”


«Η Covid-1 είναι το μεγαλύτερο πάρτι οικονομικής απομύζησης της ιστορίας» τόνισε σήμερα ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός στον FOCUS FM 103,6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη, αναφερόμενος στα στοιχεία που διαπιστώνουν οτι την περίοδο της πανδημίας, από την τσέπη των πολιτών χάθηκαν κέρδη 3,7 τρισεκατομμυρίων ευρώ, την ίδια ώρα που στις τσέπες των ολιγαρχών του κόσμου, μπήκαν κέρδη 3,9 τρισεκατομμύρια.

«Η χώρα μας μέσα σε 2 χρόνια δανείστηκε 50 δισεκατομμύρια. Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Όταν τα γράφαμε το Δεκέμβριο του 2020 σε επιστημονική έρευνα ότι αυτά που λέει ο Μητσοτάκης ότι πρέπει να διαλέξουμε οικονομία, υγεία, είναι ανοησίες, διότι οικονομία είναι ένα με την υγεία και ότι τα λοκντάουν και αυτοί οι περιορισμοί θα έχουν ανεπίστρεπτες βλάβες στην υγεία των πολιτών, στη δημόσια υγεία, στο σύνολο, μας είχαν βαφτίσει ψεκασμένους το ξέρετε; «

Ο κος Φαρσαλινός έκανε αναφορά και σε προγενέστερη επιστημονική έρευνα περιγράφονται οι δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας: ότι οδήγησε σε μερικές από τις ιστορικά μεγαλύτερες παραβιάσεις των ελευθεριών σε καιρό ειρήνης, ότι αυτές οι παραβιάσεις, είχαν αμελητέα απειλή για τη δημόσια υγεία και τεράστιο κόστος για την κοινωνία. Τα λοκντάουν είναι μια παγκόσμια πολιτική αποτυχία γιγαντιαίων διαστάσεων.

«Για την οποία δεν έχει λογοδοτήσει κανείς. Αντίθετα, αυτοί που τα επέβαλαν, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ως προστάτες»

Ο κύριος Φαρσαλινός αναφέρθηκε και σε πρόσφατη έρευνα του 2023, τριών καταξιωμένων επιστημόνων, που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δημοσιεύσουν αρχικά τη μελέτη τους .

«Χαρακτηρίστηκαν κλασικά ψεκασμένοι, διότι το αφήγημα ήταν ότι δεν μπορούμε να συζητάμε για το αν βοήθησαν τα λοκντάουν όπως και για όλα τα υπόλοιπα καταστροφικά μέτρα».

Ακούστε εδώ:

Πηγη: https://focusfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες