Σάββατο, Οκτωβρίου 07, 2023

Ακαρέπη Μαρία: Θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον αθλητισμό


Ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, είναι ανάγκη και δικαίωμα!

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα εγκλήματος του αστικού κράτους. Μετά το Καυτανζόγλειο στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν έχει άδεια για την πραγματοποίηση αγώνων, λόγω της τραγικής και απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο στάδιο, έρχεται να προστεθεί το στέγαστρο στο ΟΑΚΑ, στο οποίο λίγες μέρες πριν είχαν βρεθεί 120.000 θεατές. Παίζουν με τις ζωές μας παντού!

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που ανοίγει και η συζήτηση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή μας και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης σήμερα, ώστε να καλύψει τις ανάγκες όλου του λαού της περιοχής σε πολιτισμό και αθλητισμό.

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους. Αυτό σημαίνει την ύπαρξη δημόσιων και ασφαλών αθλητικών κέντρων και υποδομών, που θα καλύπτουν δωρεάν όλο το εύρος αθλημάτων και αθλουμένων, για την εμπέδωση της αθλητικής δραστηριότητας και της συστημικής άσκησης ως τρόπου ζωής και ολοκλήρωσης της προσωπικότητας. Γι΄αυτόν το λόγο δε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και να παραχωρούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Θέλουμε οι νέοι να είναι πρωταγωνιστές στο γήπεδο και όχι πελάτες στην κερκίδα.

Εδώ είναι που έρχεται να παίξει το ρόλο της η εκάστοτε δημοτική αρχή. Μια δημοτική αρχή, που θα απαιτεί την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σωματείων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε τα σωματεία να πάρουν ανάσα, να μειωθεί η επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας και να μην εξαρτάται η λειτουργία τους αποκλειστικά από την εύρεση χορηγού – ιδιοκτήτη.

Μια δημοτική αρχή, που θα πρέπει να βάζει ψηλά το δικαίωμα του λαού στην άθληση, που θ’ αγωνίζεται και θα διεκδικεί μαζί με τον λαό και τον κόσμο του αθλητισμού για αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονες εγκαταστάσεις και όχι κατεστραμμένες, όπως το γήπεδο στο Σολομό, όπου μετά την κακοκαιρία ‘’Ζορμπάς’’ τον Οκτώβρη του 2018 έχει αφεθεί στο έλεος του.

Μια δημοτική αρχή, που θα προνοεί για την πρόσληψη γυμναστών στον Δήμο, για την υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και ειδικών προγραμμάτων για ΑΜΕΑ, Γ’ ηλικία, παιδιά και εφήβους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πάτρας, όπου με Κομμουνιστή δήμαρχο, ένα παρατημένο Ολυμπιακό ακίνητο, το Παμπελοποννησιακό στάδιο, μετατράπηκε σε ένα από τα καλύτερα στάδια της χώρας μας, για δωρεάν άθληση από όλους τους κατοίκους της πόλης. Αναδεικνύεται έτσι, η σημασία που έχουν οι προτεραιότητες που θέτει η εκάστοτε δημοτική αρχή και η διαφορά που μπορεί να κάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», που δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζεται και τοποθετεί τις ανάγκες του λαού σε τελευταία μοίρα. Τέτοιοι είναι οι επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της ΛΣ σε όλη την χώρα. Προχωράμε αγωνιστικά. Γιατί αυτοί είμαστε.

Ακαρέπη Μαρία
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση

Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.