Σάββατο, Οκτωβρίου 07, 2023

Βασιλακόπουλος: «Να ετοιμαζόμαστε για την επόμενη ΠΑΝΔΗΜΙΑ»


«Άκουσα τον κύριο Βασιλακόπουλο πολύ ψύχραιμο, περίμενα να περάσει το μήνυμα ότι θα πεθάνουμε όλοι και μάλιστα σύντομα» σχολίασε στον Focus FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη, ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, αναφερόμενος στις δηλώσεις Βασιλακόπουλου, περί προετοιμασίας για νέα πανδημία.

Ο κ. Βασιλακόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ανέφερε ότι καθώς το κλίμα αλλάζει, ορισμένα παθογόνα μπορούν να ευδοκιμήσουν σε νέες περιοχές και να εξαπλωθούν πιο εύκολα. Αυτό, σε συνδυασμό με την αυξημένη κινητικότητα των πληθυσμών, όπως είπε, αποτελεί κίνδυνο για μελλοντικές πανδημίες. Ως εκ τούτου, τόνισε την ανάγκη προετοιμασίας για το επόμενο ξέσπασμα.

«Έχουμε ακούσει πρωτοφανή για την ανθρωπότητα πράγματα. Είχαμε και στο παρελθόν πανδημίες, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα εμφανιστεί η επόμενη και που θα οφείλεται. Τα έχουμε ξανακούσει. Η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει τα πάντα. Θα έχουμε συνδυασμό έλλειψης νερού από τη μια και πνιγμών από τις πλημμύρες από την άλλη. Πρέπει να αρχίσει λίγο ο κόσμος να αντιλαμβάνεται την κοροϊδία. Περνάνε ένα αφήγημα, καταστροφικό για την κοινωνία, διότι οδηγεί σε ακραία φτωχοποίηση, περιορισμό στις μετακινήσεις, στέρηση της ελευθερίας».

Ο κος Φαρσαλινός τόνισε ότι η πανδημία, ήταν η πρόβα μιας πραγματικότητας την οποία βιώνουμε σήμερα. Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όποιος είχε να πει κάτι διαφορετικό ή να εκφράσει μία αντίρρηση, στοχοποιούνταν και εξευτελιζόταν στο διαδίκτυο ή στα μέσα ενημέρωσης, ώστε να υπάρχει μια ομοφωνία σε ένα αφήγημα το οποίο κατέκτησε γελοίο.

«Ακούγαμε φασιστικά συνθήματα επιπέδου ναζισμού και δε μιλούσε κανένας. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα σε πολύ μεγαλύτερη έκταση για την κλιματική αλλαγή, διότι τα τρισεκατομμύρια που παίζονται, δεν συγκρίνονται με την πανδημία» συμπλήρωσε.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

https://focusfm.gr

Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.