Σάββατο, Δεκεμβρίου 30, 2023

Πως κλέβουν τον κόσμο χωρίς να το καταλαβαίνει με τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος.(Video)


Για την ενέργεια αλλά και τα νέα χρωματιστά τιμολόγια που θα ισχύουν από την αρχή του νέου έτους μίλησε σήμερα στον Focus FM και την εκπομπή “Κόντρα στο Σύστημα” με τον ψυχολόγο Γρηγόρη Σερέτη.

Αρχικά αναφέρθηκε στην πιο σύγχρονη λιγνιτική μονάδα της χώρας και της Ευρώπης την “Πτολεμαΐδα 5” που παραδόθηκε στη ΔΕΗ. «Αν το έργο αυτό το ενεργοποιήσει η ΔΕΗ θα κατεβάσει πάρα πολύ την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος» είπε χαρακτηριστικά.

«Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας και υδάτων πως επέτρεψε τους παραγωγούς και τους παρόχους να εμπορευματοποιήσουν πλήρως αυτά τα δύο κοινωνικά αγαθά; (ρεύμα και νερό). Τα χρωματιστά τιμολόγια η τιμή τους θα αποφασίζεται από το χρηματιστήριο ενέργειας. Για να επιλέξουμε θα πρέπει να ξέρουμε πως λειτουργεί το χρηματιστήριο ενέργειας. Πρέπει να επιλέξουμε ένα παράνομο και αντισυνταγματικό χρωματιστό τιμολόγιο στα τυφλά. Το χρηματιστήριο είναι μια αγορά όπου κυριαρχούν οι κερδοσκόποι και τα μεγέθη που παίζονται σ αυτό χειραγωγούνται. Το ρεύμα και το νερό θα έπρεπε να είναι σε πολύ χαμηλές τιμές, κάνουν όμως κερδοσκοπικά παιχνίδια στο χρηματιστήριο» τόνισε επίσης.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:


focusfm.gr
Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.