Δευτέρα, Φεβρουαρίου 05, 2024

Λουτράκι: «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον από την Θεατρική Ομάδα ενηλίκων του “Ίβυκου”


Η θεατρική ομάδα ενηλίκων του “Ίβυκου” παρουσιάζει μια από τις πασίγνωστες κωμωδίες του Broadway, "Οι Ηλίθιοι" του Νιλ Σάιμον”, ο οποίος σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα.

Η υπόθεση αφορά έναν δάσκαλο τον Λέων Τολτσίνσκυ που μένει άφωνος, όταν διορίζεται σε ένα χωριό και διαπιστώνει πως όλοι οι κάτοικοί του είναι ηλίθιοι. Το χωριό βαραίνει επί διακόσια χρόνια η κατάρα της απόλυτης ηλιθιότητας, και καθήκον του δασκάλου είναι να σπάσει την κατάρα αυτή. Εάν μέσα σε 24 ώρες δεν το καταφέρει, θα γίνει και αυτός ηλίθιος. Ο Νηλ Σάιμον, που θεωρείται ο συγγραφέας με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο Μπρόντγουεη, σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα στην κωμωδία αυτή, που παίζεται για χρόνια με τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Θα το δούμε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Τσομπανάκου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαργαρίτας Αλεξίου.

Δείτε το καταπληκτικό trailer που ετοίμασε ο John Berk.



Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.