ΕΜΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΙ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024

ΕΜΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΙ


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ (που έχει 3 ΑΦΜ και χρωστάει πάνω από 400 εκατομμύρια Ευρώ στο ελληνικό δημόσιο) Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την τραγωδία/έγκλημα των Τεμπών την Πρωταπριλιά!

Από κοντά και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Κοινό τους στοιχείο: η χρονοκαθυστέρηση!

Ένα χρόνο πριν όμως, στις 28 Μαρτίου 2023, οι κ.κ. Νίκος Βασιλειάδης, Πρόεδρος του κόμματος “Ελεύθερη Πατρίδα”, ο Νίκος Νικολόπουλος Πρόεδρος του “Χριστιστιανοδημοκρατικού Κόμματος” και η αφεντιά μου (Παναγιώτης Αποστόλου), καταθέσαμε αναφορά στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ποινικές ευθύνες Υπουργών (που φαίνεται να επιβεβαιώνονται σήμερα και από την ανακριτική διαδικασία), με περιεχόμενο που προσιδιάζει στην πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ!

ΟΥΔΕΠΟΤΕ μας κάλεσαν να καταθέσουμε! Προφανώς, γιατί εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση στα ψέματα και με ψέματα!

Οι “χρήσιμοι αντίπαλοι” της μεταλλαγμένης Σημιτικής και ΓΑΠικής ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, συμπρωταγωνιστούν στο θέατρο σκιών της συγκάλυψης, ατιμωρησίας και ακαταδίωκτου, καθ’ υπαγόρευση της γνωστής λαϊκής ρήσης “κράτα με να σε κρατώ”!

Άλλωστε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών, είχαν την χρυσή ευκαιρία να ανατρέψουν την κυβέρνηση της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ συντάχθηκαν με τη ΝΔ διατηρώντας την στην Εξουσία!

Ο ελληνικός λαός όμως, θα πρέπει να κατανοήσει, πως η “τόσο όσο” ή “σιωπηλοί” κομπάρσοι μίας δήθεν πατριωτικής αντιπολίτευσης δε θέλουν ή δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος μίας αιχμηρής, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, χωρίς συμβιβασμούς, εξαρτήσεις κ.α.

Για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη απαιτείται, ομάδα που θα απαρτίζεται από έμπειρους και έμπυρους πολιτικούς συνδυασμούς, που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα αποτελούν το ΔΕΚΑ (10) το καλό στην πολιτική κονίστρα, στον πραγματικό αγώνα για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία!


Ανδρουλάκης/Κασελάκης – Βασιλειάδης/Νικολόπουλος/Αποστόλου: Σημειώσατε 2!

Το παραπάνω πόνημα το έγραψα προκληθείς από τον Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος μου θύμισε πως στις 28 Μαρτίου 2023 ζητήσαμε από τη δικαιοσύνη να διερευνήσει και να αναδείξει τις πραγματικές ευθύνες των πραγματικών ενόχων για το κυβερνητικό έγκλημα των Τεμπών!

Αλλά καλύτερα να σας αναφέρω παρακάτω με ακρίβεια τα όσα ανέφερε ο πρώην Βουλευτής και πρώην Υπουργός, σήμερα Πρόεδρος του “Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος” Νίκος Νικολόπουλος, σε Δελτίο Τύπου:

Σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου οι κ.κ. Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Βασιλειάδης, Νίκος Καραχάλιος και Παναγιώτης Αποστόλου υποβάλαμε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κοινό υπόμνημα για το “έγκλημα” των Τεμπών.

Η αναφορά μας έρχεται ως συνέχεια της μηνυτήριας που είχαμε καταθέσει για το τραγικό δυστύχημα στο Άδενδρο η οποία τότε μπήκε στο αρχείο αν και υπήρξαν τρεις ανθρωποκτονίες.

Δυστυχώς στους τρεις νεκρούς στο Άδενδρο προστέθηκαν άλλοι 57 αθώοι επιβάτες του μοιραίου τρένου των Τεμπών.

Αφού ελέγξει όλα τα ντοκουμέντα, θα διαπιστώσει ότι στα ΤΕΜΠΗ συνέβησαν “ανθρωποκτονίες δια παραλείψεως” και θα επιβάλλει στους υπεύθυνους τις ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας μόνο έτσι θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας.

Εάν αυτό αποδειχθεί, τότε θα πρέπει να τιμωρηθούν υπουργοί και πρόσωπα που συμμετείχαν στις διοικήσεις των εταιριών, αυτοί δηλαδή που είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προβούν σε ενέργειες για την αποτροπή των ανθρωποκτονιών των 57 αθώων …

Είναι γνωστό ότι η ανθρωποκτονία τιμωρείται όταν προκληθεί όχι μόνο από δόλο ή από ενδεχόμενο δόλο αλλά και όταν προκλήθηκε από αμέλεια…

Από την δικαιοσύνη περιμένουμε να διερευνήσει και να αναδείξει τις πραγματικές ευθύνες των πραγματικών ενόχων για σωρεία εγκλημάτων όπως την ανθρωποκτονία (299 Π. Κ.) κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, δια παραλείψεως, ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ!

Τέλος, όπως τονίσαμε εμφαντικά με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Ισίδωρο Ντογιάκο αναμένουμε την ελληνική δικαιοσύνη (υπό το άγρυπνο μάτι και της Ευρωπαϊκής δικαιοσύνης) να πράξει το καθήκον της, αποδίδοντας τις ευθύνες σε όλους – πολιτικούς, οικονομικούς εθνικούς εργολάβους – που ευθύνονται και την απόδοση των ευθυνών που τους αναλογούν.

Στην περίπτωση λοιπόν του Άδενδρου – αλλά και των Τεμπών – έχουμε αφενός την ΕΡΓΟΣΕ, που γνώριζε ότι δεν είχαν γίνει από την ανάδοχο κοινοπραξία οι εργασίες σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, γνώριζε ότι είχαν παρέλθει όλες οι αποκλειστικές προθεσμίες παράδοσης των επιμέρους εργασιών, είχε ζητήσει την αλλαγή του αντικειμένου της σύμβασης 717 με την υπογραφή νέας συμπληρωματικής σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία και αφετέρου οι Υπουργοί Μεταφορών που γνώριζαν όλα τα παραπάνω από τις πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας στις οποίες έδιναν γραπτές και προφορικές απαντήσεις .

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί καθώς και οι διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ γνώριζαν – άπαξ άπαντες - ότι δεν έχει εγκατασταθεί το σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης και ως εκ τούτου γνώριζαν ότι κινδύνευε αόριστος και απροσδιόριστος αριθμός πολιτών, που είτε μετακινούνται με τρένο είτε κυκλοφορούν γύρω από τα σημεία που διέρχονται από τα τρένα.

Αυτά τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προστατεύσουν τους πολίτες και όφειλαν, αφού γνώριζαν, να προβλέψουν ότι υφίσταται κίνδυνος για τη ζωή τους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο θανατηφόρων δυστυχημάτων, όπως δυστυχώς τελικά αυτά που συνέβησαν.

Και τότε που προσφύγαμε στην δικαιοσύνη και σήμερα το ίδιο ακράδαντα πιστεύουμε ότι από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι στο δυστύχημα στο Άδενδρο και στα Τέμπη πληρούνται οι προϋποθέσεις του αδικήματος της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως είτε εξ αμελείας, είτε με ενδεχόμενο δόλο.

Δυστυχώς τα στοιχεία της προηγούμενης Μηνυτήριας Αναφοράς μας δεν διερευνήθηκαν από την δικαιοσύνη.

Εάν τα εγκλήματα τότε είχαν τιμωρηθεί και είχαν μπει φυλακή τα μέλη της ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ίσως να μην είχε συμβεί η μοιραία πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη.

Τα όσα καταθέσαμε σήμερα πιστεύουμε ότι συνιστούν ακόμα το ποινικό αδίκημα, το οποίο προβλέπεται στο άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα (επικίνδυνη παρέμβαση στην συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών).

Υπάρχουν και είναι πάμπολλες οι λοιπές ευθύνες που μπορεί να έχουν οι υπεύθυνοι (συμβαλλόμενα μέρη της σύμβασης 717 και οι αρμόδιοι Υπουργοί Μεταφορών) ως προς τις ανθρωποκτονίες που συνέβησαν στο δυστύχημα του Άδενδρου και στο δυστύχημα των Τεμπών.

Υπάρχουν επίσης και για τις βαριές σωματικές βλάβες που έχουν υποστεί οι επιβαίνοντες στις θανάσιμες αυτές αμαξοστοιχίες.

Ασφαλώς όλα τα παραπάνω είναι θέματα που πρέπει να αναδειχθούν από την προανάκριση και προς τούτο πρέπει να ελεγχθούν τα πάντα.

Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μην μείνουμε μόνον στα τραγικά λάθη του σταθμάρχη και των προϊσταμένων αυτού, αλλά να γίνει διερεύνηση των πάντων όσο ψηλά κι αν βρίσκονται…

Κανένας δεν αποδέχεται ότι ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του δεν γνώριζαν.

Η Ελληνική Κοινωνία παρακολουθεί και θα παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον την καινούργια δικαστική έρευνα και ελπίζει ότι αυτή τη φορά θα είναι ενδελεχής και ότι δεν θα μείνει στα προφανή!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες