«Στο ίδιο έργο θεατές»: Πάρκο με… ανεμογεννήτριες έχει σχεδιαστεί στην περιοχή που καίγονται τα Πιέρια Όρη! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024

«Στο ίδιο έργο θεατές»: Πάρκο με… ανεμογεννήτριες έχει σχεδιαστεί στην περιοχή που καίγονται τα Πιέρια Όρη!


Από το καλοκαίρι του 2023 - Ότι συνέβη στην Εύβοια, στα Γεράνεια, στον Έβρο κλπ.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει και κατακαίει εδώ και τέσσερις ημέρες τα Πιέρια Όρη, έχει σχεδιαστεί πάρκο με ανεμογεννήτριες, το οποίο προσωρινά έχει μπλοκαριστεί, όπως είχε συμβεί και στα Γεράνεια και αλλού, αλλά όταν κάηκαν, τελικά οι άδειες δόθηκαν!

Το έργο είχε αναλάβει η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και είχε την άδεια παραγωγής για να δημιουργηθεί Αιολικό Πάρκο στα Πιέρια όρη ανάμεσα σε Βελβεντό και Κατερίνη.

Κάτοικοι της περιοχής, φορείς και αυτοδιοίκηση έφεραν από την πρώτη στιγμή αντίρρηση στην τοποθέτηση 13 ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Με γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες κάθε είδους οι ντόπιοι εκδήλωναν συνεχώς την αντίθεσή τους για την καταστροφή του δασικού οικοσυστήματος σε μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Natura.

Πέρα από τις κινητοποιήσεις όμως η διεύθυνση δασών Πιερίας έδωσε τη δική της αρνητική γνωμοδότηση.

Η νυν ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου ως εν ενεργεία δικαστής στο ΣτΕ το 2012, εισηγήθηκε την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε αναδασωτέες εκτάσεις, κάτι που μέχρι τότε απαγορευόταν ρητά.

Κάθε φορά που μπλοκάρεται μια απόφαση λόγω Natura, μυστηριωδώς ακολουθεί μια μεγάλη πυρκαγιά και τον επόμενο χρόνο στην θέση των δένδρων «φυτρώνουν» ανεμογεννήτριες!

Δείτε σε ανάρτηση στο «Χ» το χάρτη της περιοχής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες