Νέα συγκλονιστική έρευνα για τα Τέμπη (Ηχητικό) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024

Νέα συγκλονιστική έρευνα για τα Τέμπη (Ηχητικό)


Νέα στοιχεία για το έγκλημα των Τεμπών αποκαλύπτουν ότι δεν υπήρξε σύγκρουση των μηχανών των αμαξοστοιχιών, αλλά εκτροχιασμός λόγω φρεναρίσματος.
Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη έκθεση που συνέταξε ο ειδικός πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης και οι συνεργάτες του, δεν υπήρξε σύγκρουση των μηχανών των αμαξοστοιχιών, αλλά εκτροχιασμός, αποτέλεσμα του απεγνωσμένου χειρισμού του μηχανοδηγού της εμπορικής που ελαχιστοποιεί στο μέτρο του δυνατού τη δύναμη της σύγκρουσης.

Αυτό, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, φαίνεται από τη διαστρέβλωση στις γραμμές ανόδου, εκεί όπου σταμάτησε και η καταγραφή από το καταγραφικό σύστημα, συνέπεια της απότομης πέδησης.

To φρενάρισμα του μηχανοδηγού της εμπορικής έσωσε ζωές, θα είχαν χαθεί περισσότεροι.

Από την έκθεση, επίσης, προκύπτει ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά. Επέζησαν δηλαδή της σύγκρουσης αλλά κάηκαν ζωντανά.
Επίσης προκύπτει ο αποδεδειγμένος τραυματισμός 4 πυροσβεστών της ομάδας πυρόσβεσης , των οποίων η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει ότι υπέστησαν «χημικά εγκαύματα» διαφόρων βαθμών.

Οι πυροσβέστες δεν ήλθαν σε επαφή με άμεσες φλόγες, αλλά πιθανόν με τα κατάλοιπα κατάσβεσης( νερά με φερτά από αυτά υλικά) και τα οποία διαπέρασαν την στολή τους και τους προκάλεσαν τέτοιου είδους τραυματισμό, όπως από την πρώτη στιγμή είχε αποκαλύψει ο Focus FM 103.6.

Το πόρισμα αναφέρεται στην ύπαρξη 12-15 τόνων ξυλολίου και τολουλίου στην εμπορική αμαξοστοιχία.

ΕΔΩ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ



https://focusfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες