Επιλογή ευθύνης - Ωρα για δράση «Ο λαός δεν σώζεται, σώζει» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιουνίου 16, 2024

Επιλογή ευθύνης - Ωρα για δράση «Ο λαός δεν σώζεται, σώζει»


Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του δήμου Λουτρακίου Περαχωρας Αγίων θεοδώρων, "Επιλογή ευθύνης - Ωρα για δράση", σχετικά με την γέφυρα του Ισθμού καθώς και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν απο κατοίκους της περιοχής.

"Γεγονός πρώτο:

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου συνέβη ατύχημα με την ανατροπή και ανάφλεξη βυτιοφόρου οχήματος, σε γέφυρα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου. Η γέφυρα κρίθηκε επικίνδυνη και αποφασίστηκε άμεσα η κατεδάφισή της.

Γεγονός δεύτερο:

Η κατεδάφιση της γέφυρας σε συνδυασμό με την απουσία βυθιζόμενης γέφυρας στο Καλαμάκι δημιούργησαν μια ιδιαίτερη δυσμενή συνθήκη για μόνιμους κάτοικους αλλά και εργαζόμενους οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να διανύουν επιπλέον 40 χιλιόμετρα σε κάθε μετακίνησή τους.

Γεγονός τρίτο:
Από την πρώτη στιγμή η λύση που προτάθηκε από όλους ήταν να διανοιχθούν δύο προσωρινές προσβάσεις πλησίον του Σταθμού Διοδίων Ισθμού, προκειμένου να αποκατασταθεί η διέλευση στην Παλαιά Εθνική Οδό.
Ήταν η μόνη αξιόπιστη πρόταση αφού η βυθιζόμενη γέφυρα του Καλαμακίου έχει απομακρυνθεί για εργασίες αποκατάστασης και τα χρονοδιαγράμματα επανατοποθέτησής της συνεχώς αναθεωρούνται καθιστώντας αναξιόπιστους τους αρμόδιους και ανασφαλή τη συγκεκριμένη λύση.

Γεγονός τέταρτο:

Καθημερινά με πρωτοβουλία μόνιμων κατοίκων, του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καλαμακίου και σωματείων εργαζομένων των επιχειρήσεων της περιοχής γινόντουσαν συναντήσεις ψάχνοντας άμεση λύση στο πρόβλημα.

Γεγονός πέμπτο:

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κύριο Γκιώνη σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 10 Ιουνίου η πιο πάνω λύση, δηλαδή να διανοιχθούν δύο προσωρινές προσβάσεις πλησίον του Σταθμού Διοδίων Ισθμού δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί γιατί οι τεχνικοί της Ολυμπίας Οδού το έκριναν πάρα πολύ δύσκολο και σύμφωνα πάντα με τον κύριο Γκιώνη κανείς δεν υπογράφει την συγκοινωνιακή μελέτη.
Τα δελτία τύπου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω και κάνουν λόγο μόνο για δωρεάν διελεύσεις των μονίμων κατοίκων από τα διόδια του Ισθμού.

Γεγονός έκτο:

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου οι κάτοικοι αποφασίζουν κινητοποιήσεις στο Σταθμό Διοδίων Ισθμού την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 16:00.

Γεγονός έβδομο:
Την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ενώ έχει συγκεντρωθεί ο κόσμος για την κινητοποίηση στον Ισθμό, έρχεται ενημέρωση πώς δόθηκε εντολή από τον αρμόδιο Υφυπουργό κύριο Ταχιάο να διανοιχθούν δύο προσωρινές προσβάσεις. Κοινώς γίνεται αποδεκτό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Συμπέρασμα:
Όπως είπε και ο Καζαντζάκης: «Ο λαός δεν σώζεται, σώζει.»
Η κοινωνία έχει ανάγκη από πολίτες που διεκδικούν, που μάχονται για τα δίκια τους. Οι λαοπλάνοι πολιτικοί άρχοντες που πανηγυρίζουν προσπαθώντας να οικειοποιηθούν τις νικηφόρες κοινωνικές μάχες, που λίγες ημέρες πριν τις θεωρούσαν χαμένες, είναι περιττοί και επιζήμιοι.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους Δημότες που αγωνίστηκαν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες