Καρυστιανού: Όνειρα εφηβικών ψυχών σε μπάζωμα – Η ανάρτηση και το ψήφισμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024

Καρυστιανού: Όνειρα εφηβικών ψυχών σε μπάζωμα – Η ανάρτηση και το ψήφισμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις


Να λάβουν μέρος στο ψήφισμα «ΣΦΑΓΗ» ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: λάθος ή στοχευμένη;», καλεί τους πολίτες η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023».

Τρεις μητέρες που τα παιδιά τους έδιναν πανελλαδικές εξετάσεις καταγγέλλουν με κείμενό τους όσα έγιναν στο μάθημα της Φυσικής, ενώ παράλληλα με κείμενό τους στο Avaaz μαζεύουν υπογραφές.

Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού:

Όνειρα σε μπάζωμα.

Συνεχίζει το 12 % να παίζει με τις ζωές μας.

Πριν από κάποιες μέρες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου στεγάζεται προσωρινά, ( ΕΠΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ) σε κοντέινερ ένα λύκειο , και σε θερμοκρασία πάνω από 40’C , μαθητές έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα « Φυσική Προσανατολισμού» για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.
Μόλις διαβάστηκαν τα θέματα, οι μαθητές πάγωσαν, βυθίστηκαν στην απογοήτευση.

Αντιλήφθηκαν αμέσως ότι κάποιοι «μπάζωσαν» κόπους τριών χρονών . Όνειρα μιας ζωής «εξαϋλώθηκαν».

Γονείς και καθηγητές δίκαια εκφράζουν την αγανάκτηση και το θυμό τους.

Επιτέλους! Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζονται, αδιάντροπα και απροκάλυπτα, οι «θυσίες» πολιτών προς όφελος κάποιων ;

Ξεκάθαρο το όφελος για το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, καταπατώντας οτιδήποτε συνταγματικό μαζί με την επιθυμία των πολιτών για δημόσια εκπαίδευση .

Ξεκάθαρη η θυσία των ονείρων των μαθητών.

Ο εξαιρετικός Έλληνας φυσικός Χρήστος Τουραμάνης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ ανέφερε σχετικά:

«Τα θέματα εξέφραζαν σαδισμό και απομάκρυναν τα παιδιά από την ομορφιά της φυσικής αλλά και της ψυχής ».

Πράγματι , τα απομάκρυναν από μία επιστήμη που φιλοσοφεί , που βοήθησε σε όλες τις βιομηχανικές επαναστάσεις, στην ιατρική και στη θεραπεία σοβαρών ασθενειών , όπως του καρκίνου.

Μια επιστήμη με βάσεις από την αρχαιότητα.

Μία επιστήμη που διέπει την ύπαρξη μας .

Η ύβρις προς το Δημόκριτο, έχει πρόσωπο.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης μέσα από την θεματολογία των εξετάσεων , ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία «μπαζώματος» εφηβικών ψυχών και ονείρων; Διερωτώμαι…

Με ζέση , ως μάνα και ως πολίτης , στηρίζω με όλη μου την ψυχή , το ΨΗΦΙΣΜΑ που ξεκινούν γονείς και καθηγητές συνεχίζοντας τον αγώνα για κάθαρση της κοινωνίας.

Αγαπητά μας παιδιά, είμαστε με φωνή και ψυχή δίπλα σας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες