Τα πρώτα εμβόλια για την γρίπη των πτηνών! Πού ξεκινούν στην Ευρώπη, σε ποιούς θέλουν να τα κάνουν - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024

Τα πρώτα εμβόλια για την γρίπη των πτηνών! Πού ξεκινούν στην Ευρώπη, σε ποιούς θέλουν να τα κάνουν


Θα είναι η αυτό η νέα πανδημία;;;;

Η αρχή κρίσης υγείας της ΕΕ θα υπογράψει σύμβαση την επόμενη Τρίτη για να εξασφαλίσει εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της για την γρίπη H5N1 προσαρμοσμένο για την προστασία των ανθρώπων από το τελευταίο θανατηφόρο, όπως το χαρακτηρίζουν, στέλεχος της γρίπης των πτηνών! Οι πρώτες δόσεις θα κατευθυνθούν στην Φινλανδία, σύμφωνα με το Politico!

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Κέντρο για την Ασφάλεια Υγείας:

«Η Φινλανδία ετοιμάζεται να προσφέρει εμβόλια σε άτομα που κινδυνεύουν να εκτεθούν σε ένα στέλεχος της γρίπης των πτηνών που εξαπλώνεται μεταξύ εκτρεφόμενων και άγριων ζώων, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι εκεί! Πιθανώς να γίνει η πρώτη χώρα που θα κάνει ένα τέτοιο βήμα καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την απειλή που θέτει ο ιός στους ανθρώπους. .

Η εκστρατεία εμβολίων θα είναι περιορισμένη, με δόσεις που θα είναι διαθέσιμες σε ομάδες όπως πτηνοτρόφοι, κτηνίατροι, επιστήμονες που μελετούν τον ιό και άτομα που εργάζονται σε γουνοφάρμες που φιλοξενούν ζώα όπως βιζόν και αλεπού και όπου υπήρξαν κρούσματα . Σε ένα email, η Mia Kontio, αξιωματούχος υγειονομικής ασφάλειας στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας, είπε στην STAT ότι η χώρα περίμενε να φτάσουν 20.000 δόσεις, και σχεδίαζε να τις χορηγήσει «μόλις τα εμβόλια βρεθούν στην χώρα».

Η φινλανδική εκστρατεία έρχεται καθώς οι ΗΠΑ βιώνουν ένα ξέσπασμα του H5N1 σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, ένα είδος που οι επιστήμονες είχαν προηγουμένως θεωρήσει ότι δεν ήταν ευαίσθητο στον ιό. Αν και όλες οι λοιμώξεις ήταν ήπιες και δεν υπήρχαν ενδείξεις μετάδοσης στον άνθρωπο, τα κρούσματα υπογράμμισαν τον κίνδυνο για τα άτομα που έρχονται σε επαφή με μολυσμένα ζώα.

«Πρόκειται για τη διεπαφή ζώου-ανθρώπου», δήλωσε ο Marc Lacey, παγκόσμιος εκτελεστικός διευθυντής για την πανδημία στο CSL Seqirus, ο κατασκευαστής αρκετών εμβολίων H5, συμπεριλαμβανομένου αυτού που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η Φινλανδία.

Θα είναι η γρίπη των πτηνών η νέα πανδημία;

Η Ντέμπορα Μπιρξ, μια γιατρός που υπηρέτησε ως συντονίστρια αντιμετώπισης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν τα «ίδια λάθη» με τη γρίπη των πτηνών όπως έκαναν με τον COVID-19 και έδωσε το σύνθημα για ακόμα περισσότερα και χειρότερα μέτρα που παραπέμπουν σε πανδημία!!!

«Γι’ αυτό ανησυχώ πραγματικά γιατί κάνουμε τα ίδια λάθη σήμερα που κάναμε με τον COVID. Και τι εννοώ με αυτό; Δεν κάνουμε τεστ για να δούμε πραγματικά πόσοι άνθρωποι έχουν εκτεθεί και έχουν μολυνθεί ασυμπτωματικά», είπε η Birx στο CNN!

Η Birx μάλιστα πρότεινε κάθε αγελάδα θα πρέπει να υποβάλλεται σε εβδομαδιαία εξέταση για την γρίπη των πτηνών, προσθέτοντας ότι πιθανώς υπάρχουν κάποιες μη ανιχνευμένες περιπτώσεις σε ανθρώπους.


«Έχουμε την τεχνολογία. Το σπουδαίο με την Αμερική είναι ότι είμαστε απίστευτα καινοτόμοι και έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε αυτές τις ανακαλύψεις», υπογράμμισε.

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε δοκιμές σε κάθε γαλακτοκομείο. Πιστεύω ότι υπάρχουν μη ανιχνευμένα κρούσματα σε ανθρώπους, γιατί για άλλη μια φορά παρακολουθούμε μόνο άτομα με συμπτώματα. Όταν το κάναμε αυτό με τον COVID, ο ιός εξαπλώθηκε σε όλη την βορειοανατολική χώρα χωρίς να ανιχνευθεί, γιατί χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φτάσει στα ευάλωτα άτομα», πρόσθεσε.

Επομένως έλεγχοι σε ανθρώπους αλλά και ζώα! Πόσο θα κοστίζουν όλα αυτά;;; Μήπως τελικά η κτηνοτροφία θα καταστεί εντελώς ασύμφορη;;; Η επόμενη πανδημία αναμένεται να φέρει ακόμα περισσότερα μέτρα;;; Ήδη ξεκίνησαν να σφάζουν αγελάδες όπως θα διαβάσετε παρακάτω!!!

ΗΠΑ: Αγελάδες που μολύνθηκαν από την γρίπη των πτηνών πέθαναν ή θανατώθηκαν σε πέντε Πολιτείες


Αγελάδες γαλακτοπαραγωγής που μολύνθηκαν από την γρίπη των πτηνών σε πέντε Πολιτείες των ΗΠΑ πέθαναν ή σφαγιάστηκαν από τους κτηνοτρόφους, επειδή δεν ανέρρωσαν, ανέφεραν πολιτειακοί αξιωματούχοι και πανεπιστημιακοί στο πρακτορείο Reuters.

Οι αναφορές των θανάτων αυτών υποδηλώνουν ότι η επιδημία της γρίπης των πτηνών στις αγελάδες μπορεί να έχει σοβαρότερες οικονομικές επιπτώσεις στην κτηνοτροφία απ’ όσο πίστευαν αρχικά οι ειδικοί. Οι αγρότες εδώ και χρόνια σφάζουν τα πουλερικά που μολύνονται από τον ιό, όμως το κόστος εκτροφής των αγελάδων είναι πολύ μεγαλύτερο, σε σύγκριση με τα κοτόπουλα ή τις γαλοπούλες.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας είπε ότι η υπηρεσία του γνώριζε για λίγους θανάτους αλλά ότι οι περισσότερες αγελάδες αναρρώνουν. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τον συνολικό αριθμό των αγελάδων που πέθαναν ή σφαγιάστηκαν στη Νότια Ντακότα, το Μίσιγκαν, το Τέξας, το Οχάιο και το Κολοράντο.

Η γρίπη των πτηνών έχει μολύνει αγελάδες σε περισσότερα από 80 κοπάδια σε 10 Πολιτείες από τα τέλη Μαρτίου. Ορισμένα ζώα πέθαναν από δευτερογενείς λοιμώξεις επειδή η ασθένεια αποδυνάμωσε το ανοσοποιητικό σύστημά τους. Άλλες αγελάδες θανατώθηκαν από τους εκτροφείς επειδή δεν ανέρρωσαν από τον ιό.

Οι αγελάδες που μολύνονται παράγουν λιγότερο γάλα, έχουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, πυρετό και μειωμένη όρεξη, σύμφωνα με τους αγρότες και τους κτηνίατρους.

Τι φοβάται ο πρώην διευθυντής των αμερικανικών CDC

Ο πρώην διευθυντής του CDC, Δρ. Robert Redfield, έκανε σχόλιο για το τελευταίο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο NewsNation , προτείνοντας ότι αυτό που βλέπουμε μπορεί να μην οφείλεται σε έναν ιό που βρίσκεται στο φυσικό περιβάλλον, αλλά σε έναν ιό που έχει προέλθει από βιοεργαστήριο.

Ο Redfield είπε στην Elizabeth Vargas του NewsNation ότι ανησυχεί για την γρίπη των πτηνών, επειδή «αυτός ο ιός βρίσκεται ήδη σε 26 είδη θηλαστικών, όπως είδατε πιο πρόσφατα στα βοοειδή. Αλλά σε ένα εργαστήριο, θα μπορούσα να το καταστήσω εξαιρετικά μολυσματικό για τον άνθρωπο μέσα σε λίγους μήνες».

Ο Ρέντφιλντ συνέχισε:

«Αυτή είναι η πραγματική απειλή. Αυτή είναι η πραγματική απειλή βιοασφάλειας, καθώς αυτά τα πανεπιστημιακά εργαστήρια κάνουν βιο-πειράματα που τροποποιούν σκόπιμα τους ιούς – και νομίζω ότι η γρίπη των πτηνών θα είναι η αιτία της Μεγάλης Πανδημίας – κάνοντάς τους πιο μολυσματικούς για τον άνθρωπο».

Ο Ρόμπερτ Ρέι Ρέντφιλντ Τζούνιορ είναι Αμερικανός ιολόγος που υπηρέτησε ως Διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και Διαχειριστής του Οργανισμού για το Μητρώο Τοξικών Ουσιών και Νοσημάτων από το 2018 έως το 2021.

photo freepik


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες