Τρίτη, Ιουλίου 16, 2024

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ...ΜΥΑΛΩΝ!


Γράφει ο Χρήστος Παντελέου

Μεγάλο κατόρθωμα! Φτάνει τα όρια του θαύματος! Το Λουτράκι, ο τόπος των νερών να αφήνει ολόκληρους οικισμούς μέρες, χωρίς νερό και με τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκες [καύσωνα].

Υπάρχει όντως πρόβλημα με το νερό γιατί όταν ένα αγαθό και μάλιστα ¨θείο 'δώρο¨ το σπαταλάμε αλόγιστα και χωρίς προγραμματισμό, θα έρθει η ώρα που θα πούμε το νερό, νεράκι.

Για να φτάσουμε σ αυτό το οριακό σημείο, πρωταρχικό ρόλο έπαιξαν και παίζουν οι άνθρωποι που διαχρονικά είχαν και έχουν τις τύχες του τόπου.

Καμία απολύτως ενέργεια που να φανερώνει τις ανησυχίες τους για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αργά ή γρήγορα θα βρίσκαμε μπροστά μας.

Για να γίνει όμως αυτό θα έπρεπε πρώτα και κύρια να διαθέτουν μυαλό, όραμα. Μυαλό θηλυκό που να γεννά ιδέες, σκέψεις, ενέργειες.

Δυστυχώς απεδείχθη πως μόνο θηλυκό δεν είχαν και για να είμαστε στην επικαιρότητα ούτε αρσενικό είχαν αλλά γκέι.

Μου κάνει εντύπωση τα συνεχή παράπονα για τη λειψυδρία από την μεριά των Ισθμίων. Τον τόπο με τους μεγάλους αστέρες που ανελλιπώς πλαισιώνουν την ισόβια δημοτική αρχή. Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί , ακόμα και τώρα, πως αστερίες έστελναν και στέλνουν να προασπίσουν τα προβλήματά τους. Άλαλοι και άπραγοι. Δεσμώτες της ανύπαρκτης εξουσίας.

Μη ζητούν λοιπόν θαύματα, ούτε καν τα αυτονόητα δεν κάνουν. Να τους χαίρεστε και να τους ξανά στείλετε. Τέτοιους θέλετε και σας ταιριάζουν να σας εκπροσωπούν.
Μπήκαν, μάλλον μπήκαμε σε έξοδα να φέρουμε νερό από του Μύλους, χιλιόμετρα μακριά και όταν ζητήσαμε να μπει νέα παροχή ενός χιλιομέτρου περίπου κατά μήκος του προαστιακού, μου απάντησαν πως δεν έχει χρήματα η ΔΕΥΑΛ και θα πρέπει να χρεωθεί το έργο στους δημότες.

Έχουν μπει στον κόπο, έστω από περιέργεια να μάθουν πως ξοδεύει ένα νοικοκυριό το νερό; Ούτε που τους έχει περάσει από το μυαλό.

Εμείς που είμαστε εκτός ιστού Λουτρακίου, μιας και αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό για να πιούμε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν πίνετε, γύρω στο 10% είναι για βασική και κύρια χρήση. Το υπόλοιπο 90% είναι για δευτερεύουσες χρήσεις. Πότισμα, τουαλέτα, καθαριότητα, ντουζ τώρα το καλοκαίρι.

Αυτό το μεγάλο ποσοστό του νερού μπορούσαν άνετα να το καλύψουν με τροφοδοσία ιαματικού νερού, που τρέχει δίπλα μας, κάτω από τα πόδια μας και ανεκμετάλλευτο χάνεται στη θάλασσα. Γελά κιόλας με την κουταμάρα που μας δέρνει και δεν το αξιοποιούμε.

Το έχω πει χρόνια πως το ιαματικό νερό πρέπει να πάει σε κάθε σπίτι αλλά ποιος ν ακούσει. Μάλλον λειψυδρία και στ .. αυτιά έχουν.

Πηγή: chistospanteleou.blogspot.com

Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.