Παρασκευή, Ιουλίου 19, 2024

«Θα πρέπει να πάτε φυλακή»! Πολωνέζα ευρωβουλευτής «διέλυσε» την von der Leyen!


Χαμός και φωνές στην αίθουσα! Δεν είχε που να κρυφτεί η πρόεδρος της Κομισιόν

Η Πολωνή ευρωβουλευτής Ewa Zajączkowska-Hernik έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την επανεκλεγείσα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, κατά την διάρκεια μιας πολύ αιχμηρής ομιλίας την Πέμπτη.

Αφορμή ήταν η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της ΕΕ για τη δεύτερη θητεία της Ursula von der Leyen ως Προέδρου της Επιτροπής. Σύμφωνα με τα λόγια της Zajączkowska-Hernik, η προηγούμενη θητεία της φον ντερ Λάιεν ήταν ήδη «ένα τεράστιο λάθο».

Μάλιστα είπε πως η θέση της φον ντερ Λάιεν δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά στην φυλακή.

«Κυρία Ursula, ήρθε η ώρα να σας πει κάποιος απευθείας τι πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων για εσάς», ξεκίνησε την ομιλία της η Ewa Zajączkowska-Hernik.

«Η εκλογή σας ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την προηγούμενη θητεία ήταν ένα τεράστιο λάθος και ορισμένοι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν επιπτώσεις από αυτή την απόφαση. Είστε το πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η οποία καταστρέφει την ευρωπαϊκή οικονομία και την γεωργία, η οποία μετατρέπει την Ευρώπη σε οικονομικό υπαίθριο μουσείο.

«Είστε το πρόσωπο όλης της κλιματικής τρέλας της ΕΕ, η οποία οδηγεί εμάς τους Ευρωπαίους να γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί».

«Είστε το πρόσωπο του συμφώνου μετανάστευσης και απευθύνομαι σε εσάς ως γυναίκα προς γυναίκα, ως μητέρα προς μητέρα. Πώς δεν ντρέπεστε να προωθείτε κάτι σαν ένα σύμφωνο μετανάστευσης που οδηγεί εκατομμύρια Ευρωπαίες γυναίκες και παιδιά να αισθάνονται ανασφαλείς στους δρόμους των πόλεων τους;».

«Είστε υπεύθυνη για κάθε βιασμό, για κάθε επίθεση, για την τραγωδία που προκλήθηκε από την εισροή λαθρομεταναστών, γιατί είστε αυτή που προσκαλεί αυτούς τους ανθρώπους εδώ στην Ευρώπη. Και θα πρέπει να πάτε φυλακή για αυτό που κάνετε, όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Η παρουσία σας ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημαίνει περαιτέρω κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γνωρίζετε τι πιστεύουμε για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία σας; Ορίστε! Ξέρετε τι πιστεύουμε για το σύμφωνο μετανάστευσης; Ορίστε!” – είπε ο ευρωβουλευτής της Πολωνίας, σκίζοντας χαρτάκια με τις λέξεις πράσινη συμφωνία και σύμφωνο μετανάστευσης.

«Ντροπή! Θέλουμε μια Ευρώπη ελεύθερων και κυρίαρχων εθνών, όχι μιας άρρωστης αριστερής ιδεολογίας. Και κρατήστε τα χέρια σας μακριά από την Πολωνία! Θα πρέπει να υποκλιθείτε σε όλους τους στρατιώτες που υπερασπίζονται αυτή την στιγμή τα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σας ευχαριστώ», ολοκλήρωσε την ομιλία της η Ewa Zajączkowska-Henrik.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

https://www.el.gr

Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.