Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 02, 2024

Π.Ο.Ε.Υ. – «Κανείς δε ξεχνά τη μαύρη επέτειο από την φασιστική αναστολή των υγειονομικών»


“Μαύρη ημέρα μνήμης. Τρία χρόνια μετά τις παράνομες αναστολές εργασίας των υγειονομικών”

Π.Ο.Ε.Υ. Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας δελτίο τύπου με θέμα:

Θεσσαλονίκη 01/09/24


1η Σεπτεμβρίου 2021 – 1η Σεπτεμβρίου 2024. Τρία χρόνια μετά τις παράνομες αναστολές εργασίας των υγειονομικών υπαλλήλων που δεν υπέκυψαν στην υποχρεωτικότητα, την επιβολή και τον υγειονομικό απολυταρχισμό του συστήματος.
Απέναντί μας ολόκληρες στρατιές υποταγμένων δούλων του συστήματος που πίστεψαν στην προπαγάνδα τύπου Γκέμπελς.

Μέσα σ’ αυτή την περίοδο νικήσαμε.
Σ’ αυτόν τον πόλεμο νικήσαμε ενωμένοι, δαίμονες όπως το φόβο και την άγνοια αλλά και τον μεγαλύτερο που ήταν ο ίδιος μας ο εαυτός.

Τρία χρόνια μετά αυτό που άλλαξε είναι ότι η επιστημονική κοινότητα μέσα από μελέτες αλλά και γενικότερες αποκαλύψεις παγκόσμια, μας δικαιώνουν στο έπακρο και σε όλα τα επίπεδα.

Τρία χρόνια μετά συνεχίζουμε να ορθώνουμε το ανάστημά μας σε ένα συνεχιζόμενο και χωρίς λογική από μέρους του συστήματος πόλεμο, προκειμένου να προστατεύσουμε τη ζωή μας αλλά και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.
Το σύστημα ως άλλη λερναία ύδρα, συνεχίζει μέσα από βάρβαρους νόμους, να προσπαθεί να κάμψει το ηθικό, την αγάπη για την ελευθερία αλλά και την ψυχική σωματική και πνευματική υγεία όλων των συνανθρώπων μας, προκαλώντας ισχυρές ανατροπές στη ζωή και στην εργασία μας.

Δε θα επιτρέψουμε κερκόπορτες ούτε θυσίες των κόπων, του ιδρώτα μας αλλά και της κληρονομιάς που θα αφήσουμε στα παιδιά μας, στο βωμό της αισχροκέρδειας.
Είμαστε πλέον δυνατοί. Είμαστε πλέον έτοιμοι ώστε να μην αφήσουμε να περάσει η αδράνεια και ο εφησυχασμός στην κοινωνία.
Έχουμε δώσει όρκο σαν λειτουργοί της υγείας να προστατεύουμε τα δημόσια αγαθά αλλά και γενικότερα καθετί που αφορά την ευημερία των συνανθρώπων μας.
Δεν έχουμε κομματική ταυτότητα, έχουμε όμως κοινωνική ταυτότητα και ευαισθησία.

Αντέξαμε και συνεχίζουμε να αντέχουμε τις μεγαλύτερες πιέσεις που έχει υποστεί ποτέ μια τόσο ευρεία κοινωνική ομάδα όπως είναι οι υγειονομικοί, σε θέματα ελεύθερης βούλησης και δημοκρατίας σε καιρό ειρήνης.

Μας απέκλεισαν το δικαίωμα της εργασίας, της έκφρασης της ελεύθερης άποψης, προσέβαλαν τα όσια και τα ιερά μας κι έκαναν καθετί που περνούσε από το χέρι τους προκειμένου μέσα από την υποκριτική φράση “συνταγματικά ανεκτό”, να μας κάνουν να γονατίσουμε.

Οι αμέτρητες διακρίσεις, καταγγελίες μίσους και οι συνεχείς ταπεινώσεις είτε με λεκτική είτε με σωματική βία, δεν ήταν αρκετά για να κάμψουν το ηθικό μας, καθώς έχουμε σαν Έλληνες την κακή συνήθεια να μην προσκυνούμε κανέναν και να στεκόμαστε όπως είπε κάποτε κι ο Κολοκοτρώνης, όρθιοι ακόμα μπροστά και στο Θεό.

Αυτή η επέτειος η οποία περιλαμβάνει δύο σημαντικές ημερομηνίες, αυτή της 16ης Αυγούστου και της 1ης Σεπτεμβρίου του 2021, θα συνεχίσει να γιορτάζεται, μέχρι την ημέρα που το ίδιο το σύστημα θα γονατίσει ζητώντας ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη.
Εμείς θα είμαστε εκεί και θα συνεχίσουμε μέχρι εκείνη την ημέρα τον αγώνα μας.

Σας ευχαριστούμε όλους επώνυμους και ανώνυμους, που στηρίξατε με κάθε δυνατό τρόπο την πρώτη γραμμή του αγώνα, κρατώντας μας εστιασμένους στο βασικό σκοπό μας που ήταν η διεκδίκηση της Ελευθερίας της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Σήμερα τρία χρόνια μετά, δυστυχώς η κοινωνία μας δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα, γι’ αυτό και καλούμε όλους εσάς είτε ως πολίτες είτε ως συλλογικότητες, να ενωθείτε μαζί μας, μακριά από κομματικούς προσδιορισμούς, ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε ό,τι πραγματικά ωραίο χαρακτηρίζει την Ελλάδα και μπορεί να σωθεί.

Είμαστε όλοι άνθρωποι έξω από κάθε σύστημα με οικογένειες και προσωπική ζωή.
Είμαστε άνθρωποι που επιλέξαμε το λειτούργημα του υγειονομικού για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους συνανθρώπους μας. Είμαστε όμως πλέον και άνθρωποι που γευτήκαμε την τυραννία του συστήματος, αξιωθήκαμε να δούμε την πραγματική εικόνα και θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για το συμφέρον όλων των Ελλήνων, να την αλλάξουμε.

Και πάλι σας ευχαριστούμε όλους!
Κανένας δε μένει πίσω! Κανένας δεν είναι μόνος!

Ο πρόεδρος του Σωματείου της Π.Ο.Ε.Υ. Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας,(σωματείο)
Καλογερίδης Αθανάσιος

Ο εκπρόσωπος τύπου και υπεύθυνος της επιτροπής τύπου
Νικόλαος Παντελιος

Π.Ο.Ε.Υ. Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας,(σωματείο)
Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.